Imala je 203 kilograma i životno je bila ugrožena, a sada je model

Bajpas na želucu ju je spasio.

Subota, 04.07.2015.

09:16

Izvor: B92

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Tinejdžerki Betani Čurčeli (21) je pre tri godine dijagnostifikovan opsesivno kompulsivni poremećaj u ishrani. Lekari su joj rekli da joj je ostalo svega šest meseci života, u slučaju da ne promeni režim ishrane. U 18-oj godini je imala 203 kilograma. Vrlo brzo je doživela mini moždani udar, pa su lekari bili prinuđeni da joj hitno operišu žučnu kesu. Od 14. godine je počela da "taloži kilograme", imajući 115 kilograma. Jela je samo pakete čipseva.

Pošto su joj u želudac ugradili bajpas, i od tada je njen život počeo da se menja. Ona se prepolovila, a u tom procesu mršavljenja joj je na rukama i gornjem delu tela ostalo mnogo kože koja je visila. Većinu svog života provela je jedeći, kako bi pobegla od problema, a hrana ju je jedina činila srećnom.

Sada ima 100 kilograma i radi kao plus sajz model. Pored toga, pomaže ljudima sa opsesivno kompulsivnim poremećajem u ishrani.

“Ne želim da budu kao ja. Stalno im pričam svoje životne priče i pominjem ljude iz mog života koji su umrli zbog gojaznosti”, priča Betani.

Zbog svoje tanke figure, samopouzdanje joj se podiglo, čak se i njen ljubavni život poboljšao.

Betani, svojim životnim primerom, želi da pokaže da traženje utehe u hrani može izazvati kobne posledice, a čovek bi trebao da jede zdraviju hranu, ne samo zbog svoje vitke linije, već zato što se tako bolje oseća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare