Spavala je sa drugim muškarcima da bi spasila brak, a onda je usledio preokret zbog kojeg se razvela

Robin Rinaldi (50) vikendom je bila posvećena supruga, ali tokom radne nedelje je živela sama u iznajmljenom stanu, u kom se svakodnevno viđala sa drugim muškarcima. Njen suprug Skot je to znao i odobravao, a sve su to radili u pokušaju da spasu brak. Na kraju ipak nisu uspeli, ali je Robin naučila važnu lekciju koju sada želi da podeli sa čitavim svetom.

Ponedeljak, 27.07.2015.

16:15

Izvor: B92

Default images
foto: screenshot

Podeli:

Robin je naizgled imala savršen život - predivan dom u predgrađu San Franciska, posvećenog muža, divan posao i dobar status u društvu. Ali nešto joj je jednostavno nedostajalo. Znala je da želi da ima dete, ali njen suprug, sa kojim je tada već bila 17 godina u braku, drugačije je zamišljao život. Nakon što nije uspela da ga ubedi da naprave bebu, Skot je otišao na vazektomiju i tako potresao brak do same srži.

Tada je Robin po prvi put počela ozbiljno da razmišlja o svom životu. Od malena je bila "dobra devojčica" koja je pohađala katoličku školu i imala svega tri seksualna partnera pre nego što se udala za Skota sa 26 godina.

"Učili su me da je seks nešto što žena daje, a muškarac uzima. Nakon tog čina, žena je nešto dala ili izgubila, a muškarac je nešto dobio ili uzeo. Zato u mladosti nisam mogla da uživam u seksualnim iskustvima", priča Robin.

Ali, kada je shvatila da nikad neće imati decu, odlučila je da stvari moraju da se promene.

"Odbila sam da odem u grob bez dece i sa svega četiri ljubavnika. Ako ne mogu da imam ovo prvo, imaću barem drugo", priseća se ona.

Tako je donela tešku odluku i predložila Skotu da godinu dana žive u otvorenom braku. Robin je to nazvala svojim projektom, a posle je o tom iskustvu i napisala knjigu, a Skotu je trebalo nekoliko nedelja da sve prihvati i osmisli pravila.

Pravila su bila jednostavna - nema zaljubljivanja, nema seksa sa zajedničkim prijateljima i nema nezaštićenog seksa. Ona je iznajmila mali stan u gradu, u kom je živela tokom radne nedelje, a vikendom se vraćala u porodični dom i ponovo postajala odana supruga. Postavila je oglas na sajtovima za upoznavanje, na kom je tačno objasnila šta želi.

"Imam 44 godine, profesionalna sam, obrazovana, atraktivna žena u otvorenom braku, koja traži singl muškarce od 35 do 50 godina koji bi mi pomogli da istražim svoju seksualnost. Moraš da budeš vredan poverenja, pametan i vešt u razgovoru kao i u krevetu. Naše zajedničko vreme će biti ograničeno na tri dana, jer ja ne mogu da se ozbiljnje vezujem", glasio je oglas.

Za 24 sata, inboks joj je bio pun poruka od udvarača, koje je jako privukla ideja o seksu bez obaveza. Ona se konačno otvorila ka muškarcima, i krenula je da se nalazi sa njima.

"Nisam razmišljala o njihovim namerama, samo sam želela njihovu muževnost, ono što su oni najradije davali. Želela sam njihove mirise, njhove snažne zagrljaje i gladne usne. Što sam vuše muževnosti dobijala, to sam se ženstvenije osećala", priča ona.

I ubrzo je počela da se oseća kao žena. Muškarci su bili različiti - advokati, astrolozi, programeri, pisci, mladi momci... Jedini put kada je prekršila pravilo o tri dana bilo je da Aldenom, piscem od 30-ak godina u kog je baš krenula da se zaljubljuje. Čim je to shvatila, prekinula je svaki kontakt sa njim.

U međuvremenu, ona i Skot su se dogovorili da uopšte ne pričaju o ljubavnom životu, kako bi izbegli napade ljubomore. Kaže da joj uopšte nije bilo teško da se vikendom vraća u svoj dom, i ponovo postaje domaćica. Petkom se radovala što će se buduti u krevetu pored muža, ali ponedeljkom je jedva čekala da se vrati u svoj stan, i da nastavi da se viđa sa drugim muškarcima.

Njen novi ljubavni život ju je naučio važnoj lekciji.

"Tokom tinejdžerskih dana sam potrošila mnogo energije pokušavajući da izbegne osećaj iskorišćenosti. Zašto mi niko nije rekao kako može dobar osećaj da bude kada ste korisni, kada delite zadovoljstvo? Seks je jednostavno čin u kom dvoje ljude dele jedno drugo. I ne oduzima moć od žene, ne oduzima baš ništa", shvatila je ona.

Nju nije samo seks oduševljavao.

"Nije se radilo samo o seksu. Bilo je tu hrane, muzike, razgovora... Intimnog uvida u nečije biće", prizanje ona. Robin je upoznala mnogo ljudi, a sa nekima od njih je i danas u prijateljskom kontaktu.

Međutim, kako se bližio kraj njenog eksperimenta od godinu dana, počela je da paniči. Čak se na mesec dana preselila u komunu "orgazmičke meditacije" - gde su se stanovnici svakog jutra sastajali da bi muškarci stimulisali ženske genitalije na 15 minuta. Svakog dana su se smenjivali partneri, i ovde je Robin prvi put legla u krevet sa ženom, ali je prvi put probala i trojku!

Ali, došao je kraj, i ona se vratila kući. Iako je projekat započet kako bi spasli brak, Robin i Skot nisu mogli da se pomire. Ona je bila izuzetno ljuta kada je shvatila da je njen suprug sve vreme bio u vezi sa jednom ženom, i razveli su se. Robin je stupila i kontakt sa Aldenom, ludo su se zaljubili i sada su već pet godina u vezi.

I, da li bi išta drugačije uradila da može?

Nema šanse!

"Lekcije koje sam naučila nisu bile samo fizičke. Naučila sam mnogo toga o odrastanju, i greškama, o životu bez straha i o tome da postoji razlika između "dobre devojke" i dobre žene", zaključuje Robin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.