Ispovest: Ove ljubavne greške sam pravila sa 20 godina i zamalo da mi unište život

"Ja sam pravila ove greške, ali ne morate i vi. Kada imamo 20 godina čini nam se da nemamo ništa osim vremena. Ozbiljnije stvari poput braka i dece dolaze kasnije, pa se koncentrišemo na ostale stvari 'dok smo mladi'". Ovako počinje svoju ispovest Ravid Josef, stručnjak za veze.

Sreda, 29.07.2015.

12:00

Izvor: B92

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

U dvadesetim godinama sam se fokusirala na karijeru. Bila sam zaluđena muzikom, pa sam prihvatila posao Mlađeg digitalnog marketing menandžera u kompaniji "Interscore Records". Za samo četiri godine napredovala sam od Mlađeg do Izvršnog.

Ljubav mi nije bila prioritet, viđala sam se sa momcima tu i tamo. Iako oni uglavnom nisu bili sjajni, govorila sam sebi "Neću se udati za njega". Nisam žurila nigde, a zbog posla nisam mogla da imam ozbiljnu vezu.

Sve je bilo igra i zabava, dok se jednog jutra u 30. nisam probudila sa rakom.

Tada sam se zapitala šta zaista želim od života.

Tip sa kojim sam se viđala, nije bio spreman ni za šta ozbiljno. Ja jesam. Shvatila sam da je moje ponašanje u dvadesetim izgradilo jako loše navike i da je to bila samo greška kada su veze u pitanju. Moj loš ukus vezan za muškarce se ukorenio.

Sada vidim da su dvadesete zapravo vežba za budućnost. Ako tada stvaramo zidove, distanciramo se i viđamo sa kretenima, pogodite šta se dešava u tridesetim? I dalje se viđamo sa lošim momcima.

Ako ste sada u dvadesetim upozoravam vas da preispitate svoje ljubavne navike.

Viđajte se sa muškarcem koji je dobar, vežbajte da imate pravu ljubavnu vezu. Ne kažem da treba da se udate u 20. Treba da se fokusirate na karijeru, svoje usavršavanje i da postanete dobri ljudi, ali pored svega toga gradite i zdrave emotivne navike.

Devojke koje su prešle 30. a i dalje su same ne treba da padaju u depresiju i traumatizuju svoj život, već da shvate koje su to pogrešne navike i promene ih.

Uzmite papir i napravite tri kolone. Na vrhu kolona napišite imena poslednjih trojice momaka sa kojima ste bile u vezi.

Napišite ispod šta volite kod svakog od tih muškaraca posebno. Na drugom papiru napišite to isto, samo umesto onoga što vam se sviđa napišite šta ne volite kod tih muškaraca i zašto.

Počnite da tražite obrazac. Obratite pažnju na tip muškarca sa kojim ste sada. Počnite da se viđate sa nekim drugačijim. Ne viđajte se sa frajerom samo zato što ste navikle na takav tip. Počnite da se viđate sa pravim muškarcem i vežbajte da budete u normalnoj vezi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare