Evo kako joj je odluka da postane ljudska Barbika spasila život

Dvadesetosmogodišnja Amber Guzman je već sa 18 godina obolela od mišićne distrofije, a odluka da postane ljudska Barbika joj je spasila život.

Sreda, 29.07.2015.

12:22

Izvor: Super žena

Default images
foto: screenshot

Podeli:

Kako je bolest vremenom činila da se oseća slabije i uplašenije, Amber je rešila da svoju ljubav prema šminkanju ujedini s bolešću i od toga načini stil života nad kojim će moći da ima kontrolu.

"Volim kada me porede s Barbikom. Osećam se sada kao živa lutka i srećna sam zbog toga. To me je spasilo“, kaže ona.

Budući da pati od distrofije mišića Amber je uvek potrebna pomoć nekog drugog jer sama ne može da obavlja određene stvari.

"Zbog moje bolesti neko uvek mora da mi pomogne da sednem. Uskoro sam shvatila da moj hendikep može da se uporedi s Barbikom. Obožavala sam da se igram s njima kada sam bila mala“, kaže ona.

"Jednog dana sam odlučila da promenim život iz korena. Shvatila sam da me je bolest pretvorila u živu Barbiku. Kada sam na sebe počela da gledam kao na lutku koju neko stalno mora da namešta lakše sam prihvatila svoje stanje i više nisam toliko uznemirena“, zaključuje Amber.

Ona za razliku od mnogih drugih ljudskih Barbika, nije imala ni jednu plastičnu operaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare