Ova zgodna plavuša je na Instagramu pokazala pakao anoreksije kroz koji je prošla

Amali na Instagramu ima preko 53.000 pratilaca, a društvene mreže joj danas služe kao dnevnik i podsetnik da više ne boluje od anoreksije.

Subota, 29.08.2015.

12:00

Izvor: 24sata

Default images
instagram/amalielee

Podeli:

Mlada studentkinja iz Stravangera u Norveškoj je bez razmišljanja prikazala put koji je prošla od invaliditeta zbog anoreksije, do izlečenja.

"Ne postoji čarobni trenutak u kom sam shvatila šta mi se dešava. Bilo je mnogo malih znakova. Nije mi se sviđalo što su ljudi zabrinuti za mene. Svaka dnevna aktivnost mi je postajala teška i završila sam u izolaciji. Misao da ću ostatak života provesti sama u bolesti je na kraju postala više zastrašujuća od one da prihvatim lečenje", piše na svom Instagramu Amali.

Tako je otpočela put na kom je pokušala ponovo da pronađe sebe.

"Bila sam umorna od bolesti i umora", kaže ona. Počela je da se leči pre dve godine, a slike svog oporavka deli na Instagramu.

"Samo sam htela da nestanem. Moj poremećaj ishrane nije imao veze s tim što sam htela da izgledam kao model, to je bio način da se nosim sa stvarima. Napravila sam bizarna pravila o tome šta smem da jedem, kada, koliko, gde, čak i koju kašiku ću da koristim. Zbog tig pravila sam se osećala sigurno i kao da imam kontrolu", priča ova lepa plavuša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare