Očajnički je želela da bude manekenka, pa se borila sa depresijom i anoreksijom

Edin Meknej (19) je izgubila 20 kilograma u želji da postane manekenka, a to ju je dovelo do depresije.

Subota, 05.09.2015.

13:21

Izvor: B92

Default images
instagram/ednymackney

Podeli:

Iako je uspela da smrša 20 kilograma, za svet mode je i dalje bila predebela. Ona je visoka 179 centimetara, a teška 56.5 kilograma, što je zaista ispod proseka. Uprkos tome modna industrija smatra da ne ispunjava uslove kako bi postala model.

❤️✌🏼️🐒💋

A photo posted by EdynTheVegan🍌🐒🐾🍍 (@edynmackney) on

facebook

Tadašnji agent je vršio pritisak nad njom, što ju je odvelo do anoreksije. „ Bilo je dana kada sam za večeru jela samo šargarepu i celer. Bila sam preslaba i nisam imala energije za svakodnevne aktivnosti" rekla je mlada Australijanka.

Osim toga što je stalno bila gladna i uspešno se opirala izazovu pod nazivom "hrana”, ova tinejdžerka je imala i socijalnih problema. Patila je i od anksioznosti što je uticalo na njen društveni život. "Izbegavala sam da se viđam sa prijateljima, a naročito bih izbegavala veća okupljanja ili slavlja, jer mi je bilo teško da prisustvujem dok oni jedu.”

Agenti su joj stalno govorili kako joj je obim kukova i butina preveliki , te zbog toga nije podobna za modnu industriju. Govorili su joj da ukoliko želi da postane model potrebno je da ne jede ugljene hidrate uopšte, da se šeta dva sata dnevno, ali da ne podiže tegove da ne bi nabila mišićnu masu.

⚓️⛵️

A photo posted by EdynTheVegan🍌🐒🐾🍍 (@edynmackney) on

Edin tvrdi da sve navodne priče da je u toku zabrana premrčavih devojaka na modnim pistama je zapravo laž. "To se nikada neće promeniti, koliko god oni da se navodno zalažu za kampanju „stop mršavim devojkama”, oni upravo samo to i traže.”

Nakon doživljenog neuspeha i osuda kako ima višak kilograma, pokrenula je svoju stranicu na Instagramu gde promoviše zdravu ishrani, zdravo telo i fitičku aktivnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare