Ispovest jedne žene iz Srbije : "Zašto sam odmah "laka" ako hoću seks šemu?"

Da li ste žensko? Da li ste mladi? Da li volite seks? Da li ste slobodni? Da li ponekada poželite da jednostavno uživate u seksu bez obaveza? DA? A, da li se na isto ne odlučujete samo zato što se pribojavate etiketiranja i loše karakterizacije od strane okoline, bliže i dalje? Onda pretpostavljam da ste sa Balkana, preciznije iz Srbije?

Četvrtak, 10.12.2015.

10:24

Izvor: dnevno.rs

Default images
Thinkstock

Podeli:

Ne smatram da su žene ugrožene u Srbiji i nisam klasična feministkinja. Zadovoljna sam našim položajem u ovoj zemlji, štaviše, sigurna sam da nije ništa lošiji nego u nekim razvijenijim državama sveta.

Ponekad mi se čini čak da se od žene previše traži - budi lepa, budi pametna, budi obrazovana, budi svestrana, budi duhovita, budi zgodna i vodi računa o svom telu, vodi bogat društveni život, neguj svoj imidž na društvenim mrežama, budi kuvarica, nauči da pereš, pegleš i čistiš, budi dobra supruga i majka, fina prijateljica, nađi solidan posao, ne zaboravi da muškarcima budeš potpora - pa čitav taj spisak ne liči na nekakvo ograničavanje, zar ne? Nekako više deluje kao nemoguća misija. Kada ga pogledaš, shvatiš da mi žene u Srbiji, ne samo što nismo neravnopravne, nego čak imamo status "superheroja" i pozamašniju listu "obaveza" u odnosu na dragi nam jači pol. Zapravo, za nas su muškarci male bebe.

Naše žene voze tramvaje, taksije, autobuse, naše žene su policajke, pripadnice vojske, vatrogasci, naše žene su električari, naučnice, majstori, većina naših žena ume da sama zameni sijalicu, popravi slavinu koja curi, neke umeju same i gumu da promene. Same plaćamo svoje račune, nekada zarađujemo i više od muškaraca, ne tražimo ničiju pomoć, svaku prehladu "preležimo" na nogama, imamo posao, imamo hobi, imamo treninge, gotovo da smo izgubile pravo na slabost... Ukratko - možemo SVE. Ali, ne možemo da spavamo s kim hoćemo i kad hoćemo. Bar ne ako ne želimo titulu "lake" žene, izrazila bih se i vulgarnije, ali ovo je fin portal. No, znate na šta mislim.

Ne možemo da odemo u krevet na prvom sastanku, iako to želimo. Ne možemo da imamo partnera više nego prstiju na ruci. Ne možemo da imamo seks kombinacije. Ne možemo da se 'zezamo' samo na jednu noć. Ne možemo da otvoreno flertujemo sa zgodnim muškarcima. Ne možemo ako hoćemo da budemo fine i poštene. Ako hoćemo da budemo devojke za vezu.

Kako je to glupo. Dosadno. Razočaravajuće. Možemo sve, ali ne možemo da vodimo svoj seksualni život kako hoćemo. Možemo sve što i muškarci, ali ne možemo da imamo seksualnu slobodu kao i oni. Fer? Korektno? NIKAKO.

Zapravo, mi ipak možemo sve što želimo. To i radimo, da se ne lažemo. Ako vam kaže da ste joj treći, slagala je. Čak i ako vam je rekla da ste sedmi. Jednostavno je i pomirite se - najčešće je to laž. Ako volite devojku sa kojom ste, da li nešto menja činjenica da je spavala sa kojim tipom više? I ako menja, zašto menja? To nije do nje. To je do vas. Vas su naučili da je to loše. I vi ste odlučili da u to verujete.

Kod onih "pametnijih" koji vode računa o svojoj reputaciji, niko nikada ni ne sazna - ona i on znaju šta su radili negde u nekom mraku. I bilo im je lepo. Ona je to želela, trebalo joj je u tom trenutku, i nije postala lošija, "bezobraznija", manje dama, manje fina samo zato što je spavala sa jednim muškarcem više. Isto kao što ni on nije postao manje dobar frajer. Ali, njega niko ne bi ni osudio, zar ne? Sa druge strane, neke devojke bije "loš" glas, pričaju da su lake i da može svako da ih ima. Znam mnoge "neke" i znate šta? Ja kažem one mogu da imaju koga hoće. One su slatke, pametne i duhovite, sa njima imaš šta da popričaš, one su dobre drugarice, smeju se, imaju svoje muke i radosti i meni baš ništa ne znači da li su spavali sa njih dvojicom ili dvadesetoricom. I evo, možda sam glupa, ali ne shvatam kako te broj partnera menja na bilo koji način.

Da se razumemo - nije da reklamiram promiskuitet ili savetujem da spavate s kim stignete. Samo kažem - ako smo u svemu ravnopravni, zašto ne i u seksu? Zašto su žene "lake" kada daju svoje telo, a muškarci su posebno kul i šmekeri. Teorija "žena koja drži do sebe neće spavati sa nekim tek tako" možda ima smisla za nekog. Podržavam. Ali ne može se reći da je tačna i univerzalna. "Žena koja drži do sebe zna šta hoće, šta joj prija i ne plaši se da to uzme". Za mene nekako to ima smisla i znam još armiju devojaka koje razmišljaju isto.

Ja ću da spavam s kim hoću. Kad hoću. Kad osetim strast, hemiju, želju, kad osetim da mi seks stvarno treba, ja neću da se suzdržavam jer se okolina zgražava. Nije me briga što će onaj ili ovaj da mi zalepi etiketu "laka". Znam da to nisam. A možda i jesam, ali znate šta? Lepo mi je. Možete da budete u pravu, ali briga me. Meni je i dalje lepo. Volim seks, volim zgodne muškarce, volim da spavam sa njima ako sam singl i ako mi nedostaje fizička bliskost. Tražim ljubav, pravu i veliku, ali dok ona ne dođe, ja ne želim da budem nenapaljena i "suva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.