"Imam rak", rekla mu je na prvom sastanku: Ostalo je istorija kakvu mnogi samo sanjaju

Lijen Barns saznala je da ima rak dojke sa 24 godine, a vesti je podelila sa svojim dečkom sa Tindera, računajući da će da pobegne glavom bez obzira. Desilo se potpuno suprotno od toga.

Petak, 05.02.2016.

13:15

Izvor: 24sata

foto: Thinkstock

Podeli:

Lijen Barns, asistent prodaje iz Šefilda, opisala je sebe kao živahnu osobu pre nego što joj je dijagnoza promenila život zauvek. Ona je sada prevazišla bolest i uselila se u stan sa svojim dečkom, sa kojim je u vezi od oktobra 2014.

Jednog dana osetila je bol u grudima kada je krenula da se igra sa mačetom. Primetila je izraslinu veličine tri zrna graška i odmah zakazala pregled kod lekara. On isprva nije bio u panici s obzirom na to da je mlada i da nema istoriju bolesti u porodici, ali ona je imala osećaj da je nešto više u pitanju, insistirajući da uradi sve potrebne analize odmah.

Dok je čekala rezultate, otišla je na njen prvi dejt sa Tomom (28) kog je upoznala na Tinderu i sa kojim se dopisivala već nekoliko nedelja.

- Rekla sam mu da možda imam rak dojke. Tada mi to nije izgledalo stvarno, ali sam se trudila da budem pozitivna - rekla je ona.

Samo pet dana kasnije, dobila je vesti da ipak ima rak, a na pregled je otišla sa drugaricom, s obzirom na to da su njeni roditelji bili u Španiji. Specijalista joj je rekao da sledi operacija, hemoterapija, radioterapija i verovatno zamrzavanje njenih jajnih ćelija, u slučaju da radijacija utiče na njenu plodnost.

- To je zvučalo užasavajuće, a iz nekog razloga nisam mogla da prestanem da mislim na svoju kosu. Imala sam dugu plavu kosu, a pomisao da je izgubim mi je bila zastrašujuća tada.

Lijen je čekala 10 dana pre nego što je rekla roditeljima, jer nije želela da im kvari odmor. Dva dana nakon dijagnoze se videla ponovo sa Tomom i rekla mu šta se dešava.

- Rekla sam mu ukoliko ne želi više da me vidi, da će to biti potpuno razumljivo, ali on nije želelo da odustane.

Mesec dana nakon dijagnoze ona je bila operisana, a šest meseci je bilo potrebno za lečenje. Kada je izgubila kosu nosila je periku, a istakla je da je Tom nije tretirao nimalo drugačije.

- Kada sam dolazila kući, skidala sam svoju periku ispred njega, a pre poslednje ture hemoterapije, otišli smo na prvi zajednički odmor.

- Nije morao da ostane uz mene, ali jeste. Ja sam hormonskoj terapiji do 2020. godine, što znači da sam do tada nepolodna, a mi smo rešili da nemamo decu nardnih pet godina, što je još jedna runda borbe koja nam sledi - rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare