Poznata glumica nakon stravičnog silovanja: "Nigde se nisam osećala sigurno"

Preživela nezamislivu torturu.

Utorak, 23.08.2016.

11:07

Izvor: srbijadanas

Poznata glumica nakon stravičnog silovanja:
foto: Guliver/ Cover Images

Podeli:

Poznata glumica, Keli Mekgilis, zvezda filma "Top gan", je preživela dva silovanja i zadobila ozbiljne povrede tokom napada.

59-godišnja Keli trenutno živi u Severnoj Karolini, a silovala su je dva muškarca pre 35 godina.

1979. godine kada se glumica doselila u Njujork kako bi studirala glumu, dok je izlazila iz kade, dva muškarca su joj provalila u stan i pod pretnjom noža odvukli u spavaću sobu. Uprkos njenim kricima, silovali su je, pljuvali, udarali i boli nožem.

- Menjali su se i govorili mi da će me tući dok ne umrem. U tim trenucima sam mislila da ću umreti i predala sam se - rekla je Keli.

Policija je ipak na vreme stigla i glumicu su prevezli u bolnicu, a oba napadača su uhvaćena u roku od mesec dana. Jedan silovatelj, koji je tada imao samo 15 godina, je proveo tri godine u zatvoru, pre napada na Keli. Optužbe protiv drugog napadača su odbačene, jer nije bilo dovoljno dokaza da se pokaže da je bio na mestu napada.

- Prvih nekoliko nedelja posle incidenta nisam mogla da spavam ni da jedem. Nekontrolisano sam se tresla, gubila sam dah i nisam to mogla da kontrolišem - priča Keli.

Nakon ovog brutalnog napada, Mekgilisova se borila da vrati poverenje prema muškarcima, upala je u depresiju i odala se alkoholu. Kasnije je počela i da se drogira, a mir je pronašla tek 2009. godine. Tada je već osam godina bila trezna i obnovila je vezu sa dve ćerke, otkrila je da je lezbejka, a dotle je bila u dva braka sa muškarcima.

*ALT

Nakon prežaljene tragedije, ovoga leta je glumica opet doživela traumu, kada je u njenu kuću opet upao provalnik. Da li zbog pretrpljenog straha, Keli je otkrila da je bila silovana od strane tri muškarca i kada je imala samo 12 godina.

- Posle svakog od ovih napada sam se selila misleći da mogu da nađem sigurno mesto. Ne. Sada imam užasna osećanja PTSD (Posttraumatski stresni poremećaj) i pokušavam da se izdginem svakodnevno iz dubina depresije i očaja. Sav taj bol iz prošlosti je ušao u moju psihu. Sve što sam oduvek htela je da se osećam sigurno. Sigurno u sopstvenom domu - napisala je Keli Mekgilis na Fejsbuku u junu ove godine.

Sada ima dozvolu za nošenje oružja i nigde ne ide bez pištolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.