Naša lepotica koja boluje od raka otkrila: Na surov način su mi rekli da imam kancer

Dijana Milojković je zbog vesti o tumoru od kojeg boluje dobila veliku medijsku pažnju, jer je svojom pričom uspela da inspiriše ljude koji dele njenu patnju.

Ponedeljak, 24.10.2016.

16:00

Izvor: B92

Default images

Podeli:

🖇

A photo posted by Ɗⅈℐɑℵɑ ℳⅈℒօℐƙօ۷ⅈæ🇷🇸 (@karic_dijana) on

Dijana je otkrila način na koji je saznala da boluje od raka, za koji kaže da je bio neetički.

"Bilo je to sasvim slučajno, kada sam otišla na rutinsku kontrolu kod lekara zbog manjeg poremećaja u ciklusu. Bila sam sigurna da nije ništa strašno, da je to zbog stresa ili posledica česte promene klime. U tom trenutku imala sam 27 godina. Kao hladan tuš dolazi to saznanje.
Na direktan i surov način mi je saopšteno od čega bolujem. Lekar mi je rekao neke stvari za koje smatram da nisu bile etički ispravne, tipa: 'Sada spasavamo živu glavu, zaboravi na sve, samo je glava u pitanju.' To zvuči jako strašno, ali moram da priznam da se nisam uplašila, nisam mogla da pretpostavim da mogu biti toliko jaka. Rekla sam sebi: 'OK, to je to. Imam za cilj da izađem iz ovoga kao pobednik i ozdravim'", rekla je naša hrabra lepotica i dodala je da nije mogla da ide na operaciju, jer je bolest uznapredovala, već da je odmah morala da ide na zračenje.

"Taman kad sam mislila da je sve gotovo i otišla na kontrolu, doktor me je poslao na skener, u decembru prošle godine. Otišla sam potpuno sigurna u sebe, uverena da sam dobro. Izveštaj je pokazao metastaze. Onda je u meni proradio inat".

"Prihvatala sam savete lekara, ali sa rezervom. Čitala sam mnogo knjiga o ishrani i neke stvari sam promenila. Nisam baš uvek slušala kada su mi govorili šta da jedem. Jedem samo sirovu hranu, izbacila sam meso i mlečne proizvode - otkriva ona, te dodaje da smatra da je upravo promena u ishrani dovela do toga da na poslednjoj kontroli, na kojoj je bila pre mesec dana, prvi put posle godinu i po dana borbe dobije pozitivne rezultate. Prihvatala sam savete lekara, ali sa rezervom. "Čitala sam mnogo knjiga o ishrani i neke stvari sam promenila. Nisam baš uvek slušala kada su mi govorili šta da jedem. Jedem samo sirovu hranu, izbacila sam meso i mlečne proizvode", kaže za Pink Dijana.

Ona ima sreću da je njen muž Stefan Karić sve vreme uz nju. Najveća joj je podrška.

"Kada mi je opala kosa, došla sam kod njega posle hemioterapije i rekao mi je: 'Hajde zajedno da se ošišamo na ćelavo' i to smo uradili. Sigurna sam da ću pobediti rak. Moje samopouzdanje je mnogo plašilo moje lekare, pa su čak poslali psihijatra da provere da li se foliram. Kada me je pregledao, rekao je: 'Vama treba psihijatar, a ne njoj'", rekla je.

❤️

A photo posted by Ɗⅈℐɑℵɑ ℳⅈℒօℐƙօ۷ⅈæ🇷🇸 (@karic_dijana) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.