Neverovatna hrabrost: Devojka sa skoliozom pozirala u toplesu

Ovoj dvadesetdvogodišnjoj studentkinji fotografije bilo je potrebno mnogo vremena da prihvati i zavoli svoje telo.

Petak, 02.12.2016.

10:43

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Sa samo četiri godine Beki Den je dijagnostifikovana skolioza što joj je zadalo ozbiljan problem sa kičmom. Sada je prinuđena da se kreće u kolicima doživljavajući pritom iznenadne paralize koje mogu da potraju i nedeljama.

Ipak, donela je veliku odluku kada je rešila da napravi seriju autoportreta fokusirajući se samo na jedno – svoje telo.

"To je bilo nešto što sam oduvek želela da uradim, ali nisam imala samopouzdanja. Želela sam da nađem način da pokažem svoju invalidnost i da svima kažem da sam dobro i da se neću slomiti ako me dotaknete", objasnila je Den.

Ovo fotografisanje dalo joj je snagu da se usresredi na studijski projekat, koji je započela istražujući i susretajući se sa svojim problemom, ali koji se pretvorio u projekat o samoprihvatanju i percepciji lepote ljudi sa smetnjama u razvoju.

Kada je počela sa onlajn upoznavanjem koristila je samo fotografiju koja prikazuje njeno lice.

"Verovala sam da ako se duže vreme čujem sa nekim dečkom i zaista među nama 'proradi' nešto, neće mu biti toliko bitno kada sazna za problem koji imam. Ipak, nisam bila u pravu. Dešavalo se da se dopisujem sa nekim mesecima, a onda kada im kažem, samo nestanu", objašnjava ova devojka.

Nakon toga Den je odlučila da se fotografiše cela, što je izazvao najrazličitije komentare. Bilo ih je i jako uvredljivih.

"Govorili su mi da sam lepa i da je šteta što imam takva leđa, što je meni bilo katastrofalno, jer ko bi više od mene želeo da je drugačije", rekla je Beki dodajući da je u potpunosti sposobna da se zabavlja, ali i da može da bude veoma seksi.

"Svako od nas bi trebalo da se oseća srećno. Svako je lep na drugačiji način i to bi trebalo slaviti", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare