Preživela je Aušvic zahvaljujući vojniku sa kojim danas proslavlja 71. Dan zaljubljenih

Simpatičnu Mađaricu Edit Štajner i škotskog vojnika Džona Makaja spojila je sama sudbina. Pre više od sedamdeset godina Džon je bio njen heroj kada ju je spasao iz Aušvica.

Utorak, 14.02.2017.

13:31

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Na proslavi oslobođenja Edit je spazila lepog vojnika, ali je on bio isuviše stidljiv da joj priđe. Džon je zbog toga zamolio prijatelja da joj uputi poziv umesto njega, što je ona odbila. Edit je objasnila da će plesati sa njim jedino ukoliko je sam zamoli za ples. Smogao je snage da joj priđe i tako je počela njihova romansa.

Par se venčao u julu 1946. Godine. Sada ima dvoje dece, sedmoro unučića i petoro praunuka. Planirali su da za 71. Dan zaljubljenih naprave žurku, ali je njihov savet mlađima da budu romantični tokom cele godine.

"Džon je pravi džentlmen. Još uvek tepaju jedno drugome. Koliko su posvećeni jedno drugom vidi svako ko imalo vremena provede sa njima. Lepo je da u našoj kući imamo primer takve ljubavi“, rekla je koordinatorka doma za stare u kome sada živi ovaj simpatičan par.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare