Transrodna dizajnerka o nasilju koje trpi: "Proživljavam pakao, ne mogu više"

Bivša modna dizajnerka bila je ponovo žrtva nasilja u Zagrebu. Kako tvrdi, napadnuta je po dvadeseti put.

Nedelja, 26.02.2017.

10:46

Izvor: B92

Default images

Podeli:

“Neko me je očito pratio dok sam išla ulicom. Samo sam čula: ‘Romanice’. Okrenula sam se i videla tri muškarca. Dobila sam jedan šamar, pa drugi. Pala sam na pod, a onda sam dobila nekoliko snažnih udaraca nogom u rebra. Ostala sam tako da sedim. Nisam vrištala ni plakala, navikla sam na to, kaže Romana Tejlor za 24sata.hr.

Zarobljena u telu muškarca rešila je da nešto promeni.

“Promenila sam se 60 odsto s obzirom na to das am godinu dana na hormonskoj terapiji. Još se vide muški obrisi, naravno. Ranije sam nosila perike, zbog toga su me napadali, a ja sam samo išla ulicom srećna i ponosna što sam se oslobodila tela muškarca”, priča ona.

Romana je aktivna i na društvenim mrežama gde govori o ljubavi, slobodi i toleranciji, ali dodaje da proživljava pakao.

“Na hormonima sam, menja mi se telo, anatomija, psiha, a ja proživljavam takvu diskriminaciju i agoniju. Svaki put kad izađem pitam se hoću li se kući vratiti živa”, očajna je dizajnerka, zbog čega razmišlja da se preseli iz Hrvatske.

Želja joj je da se preseli u Berlin nakon operacije promene pola, koju će obaviti krajem godine u Beogradu, a to će je koštati sedam hiljada evra.

Nakon toga volela bi da se ostvari u ulozi majke. Kaže da nema više šta da čeka jer ima 49 godina.

Dete bih sama podizala i pružila mu ljubav i sigurnost koju ja nikad nisam imala u životu. Odgajala bih ga u ljubavi”, rekla je Tejlor. Porodica ju je ranije odbacivala, ali sada, kaže, polako počinju da je prihvataju

“Majka nije htela da razgovara sa mnom iako sam se kao dete oblačila kao devojčica”, kaže Romana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.