Najstarija joga instruktorka: Sprema se za 100. rođendan i radi špagu

Tao Porčon Linč ima 98 godina i najstarija je instruktorka joge na svetu. Već 75 godina ona svakog jutra ustaje u pet sati i podučava ljubitelje ove drevne veštine.

Ponedeljak, 27.03.2017.

10:13

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Porčon Linčova se nedavno pojavila u kampanji pokreta "Power of She". Ona je otkrila svoje tajne sreće, zdravlja i dugovečnosti. Njena mantra "Sve je moguće, ništa nije nemoguće" je nešto bez čega ne započinje dan.

"Kad se svakog jutra probudite sa rečenicom: Ovo će biti najlepši dan u mom životu, on će stvarno biti takav", kaže Tao.

Joga nije jedina veština kojom je Porčon Linčova ovladala. Ona je i talentovana balerina, a svojevremeno se pojavila u filmovima "Show Boat" i "The Last Time I saw Paris" u kom je glavnu ulogu igrala Elizabet Tejlor.

Ona svoju dugovečnost, kako kaže, duguje jogi, ali se ne može reći da vreme nije ostavilo traga na njenom telu. Pre nekoliko godina morala je da ugradi veštački kuk, a 2011. je slomila zglob ruke.

Pročitajte i:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare