Priznanje jedne majke izazvalo polemike: "On je danas zdrav dečak"

Derin je prošao drugu transplantaciju koštane srži. Nije bilo napretka, bio je slomljen posle hemioterapije, zračenja, četiri godine lečenja leukemije koja je uzimala danak. Roditelji Kali i Simon Blekvel proslavili su dečakov 14. rođendan i u bolnici su čekali njegov kraj.

Utorak, 28.03.2017.

11:18

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Morfijum nije delovao, pa je majka odlučila da sinu krišom da ulje kanabisa kako bi mu ublažila bol.

"Nismo imali šta da izgubimo. Lekari su digli ruke", rekla je Kali, koja je sama pripremila ulje, a desilo se nešto potpuno neočekivano.

Dečak je vrlo brzo počeo da se oseća bolje, njegovo stanje se objektivno poboljšalo. Dani su odmicali.

Derin je danas zdrav sedamnaestogodišnji dečak koji se školuje i uživa u životu.

"Ne tvrdim da kanabis leči rak, ali pomogao je Derinu i mislim da treba da se zapitamo da li može da pomogne i drugim bolesnicima. Još više treba da se istražuje ovo polje", ispričala je dečakova majka.

Derin je uvek bio zdrav dečak, nikad nije izostao iz škole, trenirao je ragbi i bio je jedan od najsnažnijih. Imao je samo deset godina kada su mu dijagnostikovali bolest.

"Žalio se da mu hrana ima ukus metala. Vadili smo krv i odmah su nas zvali da dođemo u bolnicu. Četiri lekara su ušla u sobu i odmah sam znala da nešto nije u redu. Rekli su nam da Derin ima leukemiju. Počela sam da plačem, moj suprug je bio u šoku, a Derin nas je samo pitao šta je to leukemija", ispričala je ova nekadašnja medicinska sestra.

Tako je počela njihova borba, a ova porodica prošla je kroz sve izazove i teškoće lečenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare