Lejdi Gaga i princ Vilijam "ćaskali" o ozbiljnoj temi na Fejstajmu

Britanski princ Vilijam i američka pevačica Lejdi Gaga razgovarali su danas o mentalnom zdravlju i pozvali ljude da otvorenije govore o svojim problemima.

Sudbine | Tanjug |
Podeli
foto: tanjug
foto: tanjug

Vojvoda od Kembridža pozvao je pop pevačicu da učestvuje u kampanji o mentalnom zdravlju (#oktosay) nakon što je prošle godine u otvorenom pismu otkrila da je ima posttraumatski stresni poremećaj, navodi BBC.

Na Fejsbuk stranici britanske kraljevske porodice objavljen je video poziv u kojem je Vilijam naveo da je "važno da se prekine strah i taj tabu", a Lejdi Gaga dodala da se ljudi sa problemima mentalnog zdravlja "više ne kriju".

Lejdi Gaga je kazala da je promena njenog mentalnog zdravlja promenila njen život i da je "bila veoma nervozna" kada je trebalo o tome da govori po prvi put.

Vilijam je izjavio da je "veoma značajno govoriti o tome", dodajući da je mentalno zdravlje "isto kao fizičko zdravlje".

foto: tanjug
foto: tanjug

Vilijamov brat, princ Hari prekinuo je tokom vikenda tradicionalno ćutanje kraljevske porodice o problemima posle smrti princeze Dajane i prvi put otvoreno govorio o psihičkim problemima posle nesreće u kojoj je poginula njegova majka.

Hari je rekao u intervjuu za list “Dejli telegraf” da mu je bila potrebna pomoć savetovališta i da je bio na ivici nervnog sloma tokom dve decenije posle smrti njegove majke, princeze od Velsa Dajane Spenser, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997. godine.

Prati B92 na Viberu

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 256 sledeca idi na stranu