Bežali su, mučili me, mislili da sam zarazna: Postala sam slavna zbog moje bolesti

"Nisam ni čudovište, ni monstrum. Ja sam obična devojka. Imam vitilgo, to je dijagnoza, a ne zarazna bolest" - Enam Heikens je ovo životna deviza sa kojom je morala da objašnjava kao dete i u školi zašto je i kako drugačija. Sa 25 godina ona je konačno srećna.

Ponedeljak, 24.04.2017.

11:47

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Njena koža, prebojena različitim nijansama, njen je zaštitni znak.

Danas je ona manekenka, model i promoter različitih kampanja koje podržavaju različitost i govore o bolesti od koje je i Enam obolela.

Rođena u Gani, ona je već sa sedam godina počela da primećuje promene na koži. Prvo su to bili sitne fleke, kasnije sve upečatljivije bele mrlje koje su se širile najviše po licu.

Vitiligo on the spot. A story to inspire. #Happy Wednesday Y'all

Објава коју дели Enam Vi (@enamvigh) дана

Ubrzo joj je saopšteno da je njen imunitet u takvom stanju da uništava pigment kože.

Dugo se krila, patila, a momke koji su je zanimali bilo je sramota da sa njom izlaze na javna mesta.

Postala je medicinska sestra, a jednog dana primetio ju je skaut jedne modne agencije. Njen život je krenuo u potpuno drugom smeru od tada.

"Godinama sam patila. Bila sam toliko tužna, a sada sam konačno prihvatila sebe u potpunosti. Iako su me nekada maltretirali, kada sam bila mala, sada ponosno stojim ispred objektiva i nemam više problem da se istaknem. To sam sada ja", ispričala je Enam.

Enkulenu

Објава коју дели Enam Vi (@enamvigh) дана

U rodnoj Gani su dugo imali problem da utvrde šta je sa njom. Sve dok se u njenoj školi nije pojavila žena sa sličnim karakteristikama.

"Objasnila mi je o čemu se radi i da treba da volim sebe. Ne da se krijem i bežim. To mi je mnogo pomoglo. Sada znam da je za sve bila u pravu", rekla je Enam, koja je ponosna što je uspela da prevaziđe teško vreme svog detinjstva.

Osim što radi u lokalnoj bolnici i bavi se modelingom, uspela je da pornađe i momka koji je voli i sa kojim ima posebnu vezu.

Pročitajte i:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare