Snimak koji je šokirao Srbiju: Kroz šalu poslala ozbiljnu poruku

Užasan podatak da svake godine u Srbiji najmanje 40 žena bude ubijeno u porodičnom ili partnerskom nasilju naveo je glumicu Sandru Silađev (Dinju) da se pozabavi temom feminizma, a njene rečenice pamtiće se dugo...

Petak, 19.05.2017.

13:09

Izvor: Super žena

Snimak koji je šokirao Srbiju: Kroz šalu poslala ozbiljnu poruku
Foto: Printscreen / Youtube

Podeli:

Glumica Sandra Silađev poznatija kao Dinja odavno je postala internet-senzacija koja u svojim kratkim video-klipovima ističe svoj stav, zbog čega uvek izaziva pažnju javnosti.

Ovog puta, povodom Dana sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, Dinja je snimila novi potresni video-spot pod nazivom "Nemojte da mrzite feminizam"...

On je namenjen jednako muškarcima i ženama, a mi vam njen govor prenosimo u celosti...

"Pišu mi ljudi o nekim ženama koje prozivaju feministkinje pa moram da se oglasim. Sram vas bilo. Žena koja ne razume feminizam je isto što i drukara i cinkara. Sram vas bilo.

Feminizam nije mržnja prema muškarcima. Feminizam nije takmičenje sa muškarcima. Feminizam nije ušivanje muškog polnog organa ženama. Feminizam nije omalovažavanje muškaraca. Feminizam nema veze sa muškarcima. Feminizam je u vezi sa ženama.

Feminizam štiti devojčice koje su silovane. Devojčice kojima teča ili stric gledaju u grudi dok pričaju o školi. Devojčice koje zlostavljaju roditelji jer ne želi da bude 'poslušna'. Feminizam štiti devojčice koje majke tuku ili čupaju za kike ili udaraju glavom deteta od zid. Feminizam štiti devojčice kojima se govori glupačo, nesposobna, debela, žgoljava, rugobo itd.

Feminizam štiti devojke koje moraju da imaju mere 90- 60-90 da bi bile sekretarice. Devojke koje moraju da puše ku... da bi se zaposlile. Devojke koje čuvaju nepokretne roditelje ili muža, a nemaju posao.

Feminizam štiti žene sa invaliditetom bez posla. Feminizam štiti žene koje ćute na šalteru u redu jer se neko izdrkao na njih, a one se plaše batina pa ćute. Feminizam štiti žene koje svaki dan dobijaju batine. Feminizam štiti devojčice koje gledaju kako tata šutira mamu. Feminizam štiti devojčice koje tata tuče i kojima tata napravi modrice.

Feminizam štiti bake koje nemaju dojke jer su operisale rak. Feminizam štiti žene koje zbog svoje nacionalnosti ne smeju da kažu šta misle ili osećaju. Feminizam štiti žene koje su u potrazi za poslom i srećom završile kao prostitutke. Feminizam štiti žene od siromaštva, omalovažavanja, ponižavanja, obezvređivanja.

Feminizam štiti žene kojima su sinovi poginuli u ratu. Feminizam štiti majke koje su sahranile ćerke koje je ubio muž. Feminizam pruža podršku ženama da mogu da rade posao koji vole ako ih to ispunjava i da mogu da odluče da ne rađaju ako misle da bi bile loše majke ili ako prosto ne žele da budu majke jer misle da to nije za njih. Zašto bi neko morao da bude majka ako ne želi? Zašto hoćete da se rađaju neželjena deca?

Feminizam je protiv fašizma i nacionalizma i feminizam je za solidarnost. Nema veze sa mržnjom nego sa ljubavlju. Sram vas bilo kada napadate feministkinje. To je mržnja. Ona nema veze sa feminizmom. Ta mržnja je u vama. Pogledajte malo statistike u vezi sa činjenicama o femicidu.

Sram vas bilo, jadnice jedne, kada možete da širite mržnju prema ženama koje su iovako u lošem položaju svuda u svetu.

Šta je sledeće?

Mržnja prema deci ili osobama sa invaliditetom? Kako ne razumete da kada mrzite feminizam da je to isto kao da mrzite ženu koja dobija batine, a ne nasilnika?Sram da vas bude."

Da li se slažete sa Sandrom? Šta vi mislite o feminizmu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.