Pismo jednog "papučara": Ja sam partner svojoj ženi, a ne gost koji samo jede i spava

Pismo "jednog papučara", muškarca koji očigledno neizmjerno voli i poštuje svoju suprugu, proširilo se internetom i naišlo na mnoge pohvale i odobravanje. Naravno, kao i u svakoj priči, pojavili su se i kritičari koji smatraju da je ženi mesto za sudoperom. Ne spominje se ko je taj muškarac, ni gde živi, ali njegovo pismo vam prenosimo u celosti.

Nedelja, 21.05.2017.

09:54

Izvor: www.atma.hr

Pismo jednog
Foto: Thinkstock

Podeli:

Evo kako on gleda na svoj odnos sa suprugom, i mnogi muškarci bi se trebalo da se ugledaju na njega:

"Jedan moj prijatelj je došao kod mene na kafu, sedili smo i pričali o životu … Rekao sam da idem na čas da operem tanjire koji su ostali u sudoperu. Pogledao me kao da sam mu rekao da sam pošao da konstruišem svemirski brod. Reče mi, diveći mi se, ali pomalo zbunjeno:

"Dobro za tebe što pomažeš svojoj ženi, kada ja to uradim, moja žena to ne ceni. Jednog dana sam obrisao pod, a ni hvala mi nije rekla".

Vratio sam se i objasnio mu da ja ne pomažem svojoj ženi. Rekao sam mu da mojoj ženi ne treba pomoć, treba joj partner. Ja sam partner u kući i zbog tog partnerstva su podeljeni zadaci, ali se sigurno ne radi o pomoći u kući. Ja ne pomažem svojoj ženi da očisti kuću, zato što i ja živim tu pa je moram i ja da čistim. Ja ne pomažem svojoj ženi da kuva, zato što i ja hoću da jedem.

Ja ne pomažem svojoj ženi oko dece, zato sto su to i moja deca, a moja uloga je da budem otac i roditelj. Ja ne pomažem svojoj ženi da prostire i pegla veš, zato što je to i moj veš. Ja nisam pomoć u kući, ja sam deo kuće. A što se tiče cenjenja, pitao sam ga kada joj je poslednji put kad je nejgova žena završila sa čišćenjem kuće, pranjem, kuvanjem rekao hvala? Ali hvala tipa: "Vau! Ženo moja! Fantastična si"

Čini ti se apsurdnim? Izgleda ti čudno? A kada si ti, jednom u 100 godina, očistio pod, očekivao si minimum nagradu za izvrsnost, sa puno slave. Zašto? Jesi li ikada razmislio o tome, prijatelju? Možda zato što je, po tebi, sve to njena obaveza? Možda zato što si navikao da se sve to obavi, a da ti ne moraš prstom da mrdneš? Dakle, ceni kao što bi voleo tebe da cene, na isti način i istim intenzitetom. Pruži ruku, ponašaj se kao pravi partner, a ne kao gost koji je došao samo da jede, spava i opere se…"

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.