Sređivale smo grad sa damama iz Gradske čistoće i Zelenila

Da naš grad izgleda ovako, zaslužni su radnici JKP Gradska čistoća i JKP Zelenilo Beograd. Posebno dame koje rade u ovim preduzećima.

Četvrtak, 20.07.2017.

15:50

Izvor: Super žena

Sređivale smo grad sa damama iz Gradske čistoće i Zelenila
Foto: Prva.rs

Podeli:

Na smenu se dolazi u pola šest. Ostaje do pola dva. Alisa Jusufovski kaže da je teško zato što je toplo, "inače sam posao nije toliko težak."

A koliko mi kao građani Beograda čuvamo svoj grad?

"Slabo, bacaju đure. S obzirom da imaju ove kante i korpice, bacaju pikavce i kese okolo", istakla je ona.

Kada je vruće, sklanjaju se od sunca...

"Imamo pravo na predah. A kad je Sunce jako bežimo u hlad i radimo drugu stranu. Imamo česmu u Knez Mihajlovoj pa se umijemo."

Sebilja Musliju kaže da je kod održavanja centralnih gradskih parkova, isti teret posla i na njima i na kolegama iz Zelenila.

"Ma isto je i oni imaju posla i mi. Nas dve radimo sve isto kao muškarci, i pranje i čišćenje i na duvaljku, skupljamo gomile. Teško je, mi same nosimo."

Biljana Radisavljević iz JKP Gradskog Zelenila zaliva i okopava cveće.

"Teško je na ovim temperaturama, ali moramo da izdržimo nekako. To nam je posao. Radimo i muške i ženske poslove-skupljamo papir, grabuljamo, čistimo, polivamo, kopamo cveće, sadimo. Ima i jedna koleginica ona vozi mašinu traktor."

Bili smo sa njima samo pola njihove smene, što je bilo dovoljno da shvatimo da ovim damama nije ni malo lako.

Ostavili smo ih da rade svoj, a mi naš posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare