Zbog kilaže stjuardesi smanjena plata: Rekli su mi da sam previše debela da bih letela

Kada je ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot odlučila da poveže platu svojih stjuardesa sa njhovim konfekcijskim veličinama, Jevgenija Magurina je rešila da stane na put tome.

Utorak, 19.09.2017.

16:42

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Prošle godine, kompletna kabinska ekipa ruske avio-kompanije Aeroflot je merena i fotografisana.

Stjuardesa Jevgenia Magurina kaže da joj je tada rečeno da ima velike obraze i grudi, te da mora da nosi sportski grudnjak.

Osim toga, istakli su da uspeh stjuardese zavisi od veličine njenog tela.

"Prvo sam bila šokirana, jer to nije imalo smisla. Kako bi mogli da smanje platu, na osnovu tvoje veličine tela?", rekla je uvređena stjuardesa, koja je sedam godina provela radeći za ovu kompaniju.

Veoma brzo nakon fotografisanja i uzimanja mera, u oktobru je primetila da joj je plata smanjena 30 odsto. Ona je takođe uklonjena sa mnogih unosnih, dugih letova.

Kada se suprotstavila svojim šefovima, rečeno joj je da ne ispunjava ograničenje veličine koja iznosi konfekcijski broj 42.

Tada je odlučila da ih tuži,

Advokati Aeroflota su pokušali da se odbrane tvrdeći da svaki njen dodatni kilogram težine uveća njihove troškove goriva. Takođe su tvrdili da se njihova politika odnosila na zdravlje posade, a ne isključivo na njihov izgled.

Međutim, sudija je izjavila da je politika plaćanja avio-kompanije nezakonita, a Jevgenia je dokazala da je reč o diskriminaciji.

"Nadam se da će ovo značiti da će žene biti hrabrije u borbi za svoja prava", zaključila je ruska stjuardesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.