Snimak koji je šokirao Srbiju: Kroz šalu poslala ozbiljnu poruku

Petak, 19.05.2017.

13:09

Izvor: Super žena

Snimak koji je šokirao Srbiju: Kroz šalu poslala ozbiljnu poruku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

Stanko

pre 6 godina

Ej draga moja da si ti meni 101% u pravu i da je tako, ne bi nikom smetao feminizam. Problem je sto TI tako vidis feminizam, a ustvari i one stvari za koje si rekla da nisu ustvari jesu! A da muskarci mogu da rode jednako kao zene, feminizam ne bi nikada imao sansu.

N

pre 6 godina

Zenama koje se ogradjuju od feminizma preporucujem da se odreknu prava na obrazovanje, prava na zaposljavanje, pravo na izlaske bez muzevljevog odobrenja, da se odreknu stikli, dekoltea i mini suknji, da zaborave sex pre braka i da ga u braku imaju samo kada on to zeli...da se odreknu ideje o tome da smeju da poseduju stan, da se odreknu ideje da mogu da budu ista drugo do majke i domacice ali da eventualno, tako neobrazovane mogu da rintaju u nekoj fabrici. O da, i da se ne bune ako nekad dobiju batine jer,same su krive, iznervirale su muza.

M

pre 6 godina

@Bata Beograd
Ne mogu da kazem da razumem kako se osecate, mislim da je to nemoguce za nekoga ko to nije licno iskusio. Upucena sam u problematiku, prolazila sam zajedno sa mojim prijateljima kroz mnoge od tih problema i trudila se da im pomognem koliko je u mojoj moci. Najvise sto mogu da kazem je da saosecam sa Vama.
Gorcina Vaseg komentara je razumljiva, ne i opravdana. Pogresna pocetna premisa, ogorceni ste na grupu koja je u losoj poziciji, koja je ugrozena, zato sto se ne bavi direktno Vasim problemom i zato sto ste vi ugrozeniji od njih.
Egalitarni pokreti ne postoje, slobodno ih potrazite, imaju svoje grupe i web sajtove ali po pravilu nista ne rade, ne zato sto su lose, vec zato sto su difuzne. Da li Vi mislite da ste u goroj poziciji od recimo transeksualnog Roma koji nije imao ni novca da ide na fakultet?
Isto kao sto postoje razlicite organizacije za pomoc obolelima od raka i obolelima od leukemije, tako postoje i razni pokreti za pomoc raznim ugrozenim grupama, problemi i pristupi problemima su specificni. To ni u kom slucaju ne znaci da Vasi problemi ne zasluzuju paznju i pomoc. To samo znaci da put do toga nije gazenjem i mrznjom prema drugim ugrozenim grupama i njihovim pokretima.

Spale

pre 6 godina

Sandra je zena koja skrece paznju na nemocne ljude, muskarce, zene, stare, bolesnu decu, osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Vidite njen youtube kanal i u snimku dobrodoslice ona to i govori. Siri svest o pomaganju bolnicama. Ovaj tekst je bio samo jedan. Ona je kacila i o nasilju na muskarcima i nad decom i nad starima i nad osobama sa invaliditetom. Informisite se malo pre nego sto ostavite komentar

kraljica

pre 6 godina

Vidim, javljaju se mnogi da objasne šta je feminizam, a sami o tome pojma nemaju. Ovi nesrećnici, što ubistva žena relativizuju i pominju "psihičko zlostavljanje", šta biste vi? Da li bi vam bilo bolje i lakše da, umjesto što vam žene govore (tj. "zvocaju") da dignete d.pe s kauča i prihvatite se obaveza u porodici, one samo dočepaju kuhinjski nož ili oklagiju i umlate vas na mjestu? Umlaćivanje je mnogo lakše i manje štetno:) Kad se budete plašili svojih žena, kad budete u strahu za život svoje djece, i to na dnevnoj bazi, kad za svaku riječ dobijete preko usta, onda nešto kažite. Ovako samo se.ete.
Ovaj dolje nesrećnik što kuka da žene dobijaju djecu na razvodu, to vam je kriv patrijarhat, ne feminizam. Djeca su ovdje ženin posao, a muškarci ih se sjete tek onda kad se razvode, i to samo da bi se revanširali tim istim ženama ili ih natjerali da odustanu od razvoda. Čast izuzecima. O imovini se.ete takođe. Kakva imovina i alimentacija, jadno je to i bijedno. To što ste više osuđivani, više i krivičnih djela činite. To što kraće živite i što se više ubijate, i za to vam je kriv patrijarhat. Niste naučeni i u stanju da se nosite sa svojim problemima. Znate samo za gnjev, jer vam je to društveno "dopuštena" emocija. Domaćice koje ne zarađuju mrzite ("troše vaše pare"), a mrzite i ove koje rade.
Kad nemate uspjeha kod žena, krivite žene, ne vidite da su vama najveći neprijatelji drugi moćniji muškarci, koji teže da uzmu sve resurse i žene za sebe. Nikako mozak da uključite.

maslina

pre 6 godina

Kako gospođa Dinja i njene pristalice objašnjavaju da su proces veličanja feminizma i mahanje njime kao reklamnim zastavicama s jedne strane i sve više nasilja i nečovečnosti (uopšte, pa i prema ženama) s druge strane, neraskidivo povezani i međusobno se podstiču? Kad je feminizam tako veličanstven i štiti od svega što je navedeno – pa kako do sada već te pojave nisu iskorenjene? Problem je u nečem drugom, a što to ovakve osobe sklone scenskom eksponiranju iz ličnih potreba, nemaju interes da kažu: KAD DRUŠTVENI SISTEM (GLOBALNI I LOKALNI) BUDE ISTINSKI , A NE LICEMERNO I REKLAMERSKI, POŠTOVAO LJUDSKO BIĆE KAO TAKVO I PRAVA TOG BIĆA, ONA ISTINSKA (PRE SVEGA KLASNA PRAVA), TADA NEĆE BITI TOLIKO NASILJA NAD SLABIJIMA, PA NI POTREBE ZA VELIČANJEM FEMINIZMA NITI BILO KOJIH PARCIJALNIH PRAVA OD KOJIH MNOGE PARAZITSKE ORGANIZACIJE PROFITIRAJU, JER U VLADAJUĆEM SISTEMU, I TO GLOBALNO, I TO JE BIZNIS.

mrak

pre 6 godina

Moderni feminizam nije borba za jednakost zena, vec za zensku superiornost.
I zanimljivo mi je kako su feministinje snazne i sposobne kao muskarci dok i isto vreme ocekuju od muskaraca da im rese sve probleme i ukinu "patrijarthat"

Pacovski

pre 6 godina

Sve sve... ali da deca budu nezeljena? Kaze ''zasto hocete da se radjaju nezeljenaa deca''
Gospodjo Dinja deca su radost i ispunjenje zivota i dar od Gospoda! Abortus je ubistvo! Kako bi bilo... feminizam stiti najgori zlocin protiv majke i deteta a to je ubistvo!

neko

pre 6 godina

U slučaju da je žena imala slobodu izbora, postavlja se pitanje: Da li je nasilnik bio takav i pre nego što je maltretirana žena počela da živi s njim ili je takav postao tokom zajedničkog života? U prvom slučaju se radi o pogrešnom izboru, u drugom je najverovatnije žena saučesnik u stvaranju nasilnika. Što je najgore u prvom slučaju, ako se i reši nasilnika opet će napraviti pogrešan izbor.

Mm

pre 6 godina

Ti koja citas ovaj komentar ne citaj dalje komentare, nego odmah pakuj kofere i koliko sutra, ako mozes bezi pravac zapad. Zbog tih 40 zena i zbog sebe.

xman

pre 6 godina

Ne znam zasto se svi fokusiraju na stanje tj. rezultat koji je proistekao iz loseg zivota, nezadovoljstva i nezaposlenosti naseg naroda. ljudi nemaju za osnovne potrebe pa je rezultat toga svadja, koja se ne tako retko zavrsi batinama a nekad i smrcu. Pa se vi bavite dal je covek nastao od majmuna, ko je sta uradio na parovima, dal LGBT mogu slobodno da se jasu na ulici.

kofein

pre 6 godina

pod jedan - dobar tekst ali mislim da je rex feminizam u njemu suvisna - valjda zdrav razum treba sve to da promeni a ne feminizam
drugo - ovo i ona vest o devojci koja je na maturu otisla sa crncem a otac je se odrekao, odnosno ocene komentara na te dve vesti pokazuju samo jedno - mi smo rasisti i zenomrsci. mi smo narod koji mrzi. mrzimo drugacije jer smo slabi i glupi. jadni smo i zaostali

Живан је алкохоличар

pre 6 godina

Ko nam kriv pa smo glupi i ne osnujemo neki muski pokret da se borimo za nasa prava..progutace nas ove feministicke azdaje..
Pravim zenama svaka cast i naklon do poda.

Šon

pre 6 godina

Samo jedno pitanje se treba postaviti!
A zašto su sve feministkinje manje lepe žene???
Eto toliko... i vidi se da vam problem ne stvaraju muškarci već žene koje mrze opet tamo neke žene... Znači ipak je problem u životu ako si žena a nisi lepa, ženstvena!!! Ajde mi muškarci da napravimo pokret 'siromašnih muškaraca' i da vidimo ko će da nas podržava?

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Da li postoji sramniji postupak, da li za muškarca postoji veći poraz, od onog momenta kada muškarac podigne ruku i udari ženu?

MGTOW-Wizard

pre 6 godina

Feminizam ne želi da obraćamo pažnju na dečake koje tuku njihove majke, što je većinom slučaj. Na žene koje zlostavljaju svoje muževe u braku, fizički a posebno i psihički. 99% smrtnih slučajeva na radnom mestu čine muškarci. 99% smrtnih slučajeva u ratu čine muškarci. Muškarci dobijaju 150% od dužine zatvorske kazne u odnosu na žene za isti zločin. 80% beskućnika su muškarci. 2 trećine svih razvoda pokreću žene. Većinom uvek one dobijaju decu, muškarcu ostaje samo da ih posećuje 2 dana u nedelji. Ako ne plaća alimentaciju na vreme ide u zatvor.
Ne vidim da se feminizam zalaže za ove nepravednosti.
Iako feminizam ističe plemenite ciljeve u ovom tekstu, na zapadu vidimo na šta se sveo feminizam a taj talas dolazi i kod nas.
Feminizam na zapadu urušava društvo, muško-ženske odnose.
Bori se da im klima ne bude previše hladna u kancelariji, da muškarci ne šire noge u metrou, da je trend lepote nametnut od patrijarhata. Da budu žene ravnopravno zastupljene u upravnim odborima iako postoje kompetentniji muškarci za te pozicije.Spuštaju se kriterijumi za vojsku da bi žene položile fizički test. Zašto se ne bore da budu ravnopravno zastupljene u rudnicima ili naftnim bušotinama? Sve se svodi na kvotu ravnopravnosti na štetu kvaliteta.

Feminizam je samo uspeo da pokaže ružno lice ženske hipergamije.
Američki univerziteti od mesta slobodnog govora su postali leglo boraca za socijalnu pravdu (SJW) gde je važnija politička korektnost od istine...

poison

pre 6 godina

Znalac.............svaka ti je mestu. Potrebno je takvo udruženje u Srbiji. Količina psihičkog maltretiranja nad muškarcima je uzrok mnogih loših stvari u svetu.

NoName

pre 6 godina

@niko i neko

Delimicno si u pravu i ne.
Istina je da je feminzam u danasnje vreme dobio oblik ekstremizma. A i tacno je da zene trebaju biti ravnopravne. Znaci, ako hoce da bude rudar, automehanicar, prograner ili direktor, sve je to OK. Kada krene da zloupotrebljava to sto jeste, onda to nikako nije OK.
Problematican je ovaj deo ekstremnog ponasanja i uvredljivosti na svaki pomen bilo cega. Kazes nekoj zeni da su joj lepe noge, grudi i bilo sta, ona udara na oblik silovanja, histerije i slicno. Bukvalno covek ne moze nista reci kao kompliment, a da ne bude istranziran na sve moguce strane. A to su te ekstremne feministkinje. I pre nego sto se krene sa lupanjem minusa, na Youtube mozete pronaci osobe koji imaju taj problem u glavi.
Mada, kada se sve uopsteno sagleda, mnogo stvari je preslo u ekstremizam. I time se dobija odgovor da je svet nacisto pokudeo.

WTF

pre 6 godina

Ova zena je pomjesala feminizam sa nekim drugim terminima. Ona misli da neko ko nije feminista/feministkinja ne moze da se zalaze za sve ove stvari. Sta je sa situacijama u kojima majke biju musku djecu? Zene zlostavljaju muskarce (da, fizicki!), starci nad kojima se izivljavaju sestre u starackom domu, itd.
Zena sam, ali sam prvenstveno ljudsko bice, i mislim da se ni muskarci ni zene, a ni zivotinje, ne treba da budu zlostavljani ni psihicki ni fizicki. I to je to. Nema potreba za podizanjem sopstvenog morala i topljenja u njemu rijecima "sram vas bilo". Sram i tebe bilo zbog toga sto pokusavas da osramotis postene i dobre zene koje se bore za pravdu ali se ne identifikuju sa terminom "feministkinja".

Bata Beograd

pre 6 godina

Poštovani B92 i ako ovo čita, poštovana Dinja
Voleo bih da imam više prostora da obrazložim šta imam reći ali ću se "stsinuti" u 1500 karaktera da bih rekao zašto mislim da je ova teorija diskriminišuća i loša. A krenuću od ličnog primera. Ja sam muškarac. I ja sam gej. Mislite li i dalje da sam u dominantnijoj poziciji u odnosu na žene? Ceo život omalovažavan i stavljan na stranu, prinuđen da glumim nešto kako bih bio prihvaćen. Koliko je homoseksualaca (muških) i transrodnih osoba koje na godišnjem nivou pretuku, koje odbaci i maltretira porodica, kojima "prišivaju" ženske polne organe, koji izvrše samoubistvo, koje siluju sa brojnim predmetima koji ne ostave samo duševne traume... Ja se bavim medicinom, i to najviše volim pedijatriju (možda zbog činjenice da na nikad neću imati decu) - šta mislite, koliki procenat roditelja i poslodavaca bi mene odbilo da radim jer sam gej? Da li je veći procenat nego odbijenih žena?
Feminizam nije loš jer brani žene, loš je jer nije pravičan i demokratičan. Žrtva je žrtva, bez obzira na pol! Branite prava čoveka a ne samo žene, jer je i žena pre svega čovek! Feminizam je loš jer je u osnovi SEKSIZAM a treba se boriti za HUMANIZAM i jednakost, istinsku!
Nadam se da će ovaj komentar biti objavljen... A samo na osnovu broja minusa zbog mog priznanja možemo proceniti na delu koliko smo mi, ne-mali procenat muškaraca "manje ugroženi"...

mare

pre 6 godina

Ko kaže da su žene nekad bile ugnjetavane pa su morale feminskinje da ih oslobadjaju?
Šta, pre. 50, 100 godina je svaki muškarac tukao svoju ženu, neki jesi, ali verujem da je velika većina bila normalna. Žene su radile u polju i oko dece i kuće.
I tada razvod nije bio opcija, jer je moral bio na visokom nivou, to je bila sramota za porodicu. Danas u doba liberalizma totalni potop normalnih vrednosti, urušavanje porodice i društva.

ja

pre 6 godina

@kabla da li bi ti radio u rudniku? zene su jednake po pameti a nesto slabije fizicki isto kao sto postoje slabiji i jaci muskarci ali svi treba da imaju iste sanse u okviru svojih mogucnosti.

mare

pre 6 godina

Da vam objasnim, feminstkinje slabo stoje sa činjenicama. Popularan je njihov mit o wage gap-u kako žene manje zaradjuju od muškaraca, pa ako je tako zašto poslodavci ne otpuste sve muškarce i zaposle žene jer ako je tako oni će zaraditi više, jer će da potplate žene? U realnosti, devojke kad gledaju koji fakultet biraju manje lukrativna/ dobro plaćena zanimanja a upisuju ženske studije, istoriju, književnost...Nadjite koje mejdžore biraju devojke, i posle kažu kako su manje plaćene pa zašto ne upisiju medicinu, tehničke fakultete?
Onda oni zbroje sve zaposlene i plate i dobiju ''wage gap'' koji nema veze sa činjenicama. Pa vi vidite o kakvim se borkinjama radi.
A nadjite u Srbiji zanimanja gde su muškarci većina u; prosveti,zdravstvu, farmaciji, administraciji, bankama, medijama ... i vodim vas sve na pivo. Znači imaš zanimanja gde žene dominiraju i tu neravnopravnost niko ne spominje, a smeta im što su muškarci većina u vojsci ili policiji, iako žene ti poslovi ne zanimaju, kao što ih ne zanima ni politika ali ih na silu guraju. Kad pišete o feminizmu, guglajte malo, nemoj da pijete sve što vam serviraju.

BeKo

pre 6 godina

"Nazivati žene slabijim polom je kleveta, to je nepravda muškarca prema ženi. Ako se pod snagom podrazumeva sirova snaga, onda su doista žene manje brutalne od muškaraca. Ako se pod snagom misli na mentalnu snagu, onda su žene definitivno superiornije od muškaraca. Zar nema ona veću intuiciju, zar ona ne žrtvuje sebe više, nije li hrabrija? Bez nje muškarac ne može. Ako je nenasilje zakon našeg postojanja, budućnost je sa ženom… Ko može bolje igrati na emocije od žene”

Mahatma Gandhi

L

pre 6 godina

Nije u pravu. Feminizam je potpuno deplasirana stvar, žene su ovde potpuno ravnopravne još od vremena komunizma.
(Aron, 19. maj 2017 14:50)
Ne lupetaj molim te. Jedan primer za tebe: da li ćeš ti, kao muško, da popiješ otkaz kad ti devojka zatrudni, ili će da ga popije tvoja devojka? Baš ti kao muško znaš da li smo ravnopravne... A u svakom komentaru ti šiklja mržnja prema ženskom rodu.

Da se razumemo, nije moj stav da su sve žene svetice a svi muškarci go*na. Ima žena koje zloupotrebljavaju svoja prava, ali isto toliko ima muškaraca koji zloupotrebljavaju svoju fizičku i materijalnu nadmoć. Ko je loša osoba, zloupotrebiće sve što mu se da. Ne radi se ovde o tome. Svi koji na priče o feminizmu odgovaraju sa "ja znam jednu, zlo od žene, imate sva prava šta hoćete" potpuno su promašili temu. Žene niko ne štiti. I bunite se koliko hoćete ali nasilnici nad ženama su najčešće muškarci.
Moja svekrva je dobila batine milion puta, nasilniku niko nije mogao ništa. Morala je da beži da spase živu glavu. Mislite o tome, i o vašim majkama, sestrama, ženama, pa preispitajte malo stavove. Muškarci treba da budu najveći feministi.

mare

pre 6 godina

Koja zamena teza, ali u društvu su upravo muškarci žrtve a ne žene. Ko radi teške, rizične poslove na ovom svetu i gubi glavu? Ako se razvedu 90% gube decu da to je ravnopravnost. Žive kraće od žena, kasnije idu u penziju, više oboljevaju od bolesti...
Više su pod stresom, muškarci su dansas grsdjani drugog reda.

Zabrinuti

pre 6 godina

A jel feminizam stiti decake koje majke tuku i vuku ih za kosu i prave im modrice...Kako to samo ocevi tuku? Ja moje dete nikad nisam udario dok njegova majka jeste! Ovo poeticno brbljanje nema realno smisla osim da nacrni muskarce!

mare

pre 6 godina

A šta je doneo taj feminizam? Pa stopa razvoda od 30 do 50%, epidemija samohranih majki, inflaciju ženskog ega pa postaju sve izbrirljivije, promiskuitet, polne bolesti, inflaciju ženskog ega.
Urušavanje porodice, pad nataliteta, zaludjivanjd žena karijerom, hedonizmom...
To su posledice od feminizma.
I to je kao dobro, u suštini je naneo više lošeg nego dobrog.

Aemiliana

pre 6 godina

Feminizam ne znaci da su zene i muskarci isti, niti znaci da zene tvrde da zele da rade u rudniku niti da su fizicki jake kao muskarci, niti da ne zele muskarca u svom zivotu. Feminizam se odnosi na to da i zene imaju iste potrebe kao muskarci, da zbog "zenskog" mozga ne zele sve da se udaju ili budu domacice ili nose stikle; neke zele da se bave naukom, neke zele da budu nezavisne. Ne znaci da zene koje zele da budu domacice ne mogu biti feministkinje niti da je to lose- stvar je u tome sto to treba da bude njihov izbor. Zasto se muskarci toliko vredjaju, da li su direktno ugrozeni- ne, nego sit gladnom ne veruje jer su rodjeni u svetu gde se zna njihovo povslasceno mesto. I niko se ne bori protiv normalnih muskaraca i ne moraju isti da budu papuce, borimo se valjda protiv onih koji sutra vasu cerku smatraju svojim vlasnistvom i da mogu da upravljaju i njenim zivotom. A zene koje beze od titule feminizma su mi najgore- samo da ne daj Boze ne sazna neki frajer da je ona feministkinja, nece se nikad udati. Radi se o postovanju tudjeg izbora, dolazio on od muskarca ili zene.

devlinjo

pre 6 godina

I još nešto čitajući ove komentare o feminizmu, šovinizmu... i ostalim glupostima dolazim do potvrde moje nekadašnje tvrdnje a to je da su se žene danas pogubile u tome kakvog muškarca pored sebe žele. da li on treba biti tradicionalni balkanac, glava kuće, zaštitnik i hranitej ili papucic koji sedi kući gleda sex i grad i govori da draga. ili kombinacija ili ne ili ne znam stvarno šta mi je po volji danas.

Milic

pre 6 godina

Priroda je takva kakva je protiv nje smo nemocni jer bilo sta da menjamo nije to, nije prirodno, sto se tice fuzickih razlika. I jedna i druga strana ima debelih argumenata da sami sebe stite. Ostaje nam da se obe strane usaglase i po fizickom i po psihickom pitanju, a za to moraju obe strane da koriguju sadasnje zakone znaci pola/ pola pa da se pise zakon. Sve ostalo je pisanje uz vetar.

Пионирска

pre 6 godina

Пратила сам је на Инстаграму, али већ пар месеци не... од интелигентих кратких игроказа којим је указивала на разне друштвене аномалије, глупости, стереотипе, дошла је до искључивог и једносмерног пресировог активизма, фанатизма, директног наметања свог мишљења, без права да неко има другачије, све је искључиво црно или бело, нема средине, и тако и сама постала стереотип... штета

MASLINA

pre 6 godina

Kako gospođa Dinja i njene pristalice objašnjavaju da su proces veličanja feminizma i mahanje njime kao reklamnim zastavicama s jedne strane i sve više nasilja i nečovečnosti (uopšte, pa i prema ženama) s druge strane, neraskidivo povezani i međusobno se podstiču? Kad je feminizam tako veličanstven i štiti od svega što je navedeno – pa kako do sada već te pojave nisu iskorenjene? Problem je u nečem drugom, a što to ovakve osobe sklone scenskom eksponiranju iz ličnih potreba, nemaju interes da kažu: KAD DRUŠTVENI SISTEM (GLOBALNI I LOKALNI) BUDE ISTINSKI , A NE LICEMERNO I REKLAMERSKI, POŠTOVAO LJUDSKO BIĆE KAO TAKVO I PRAVA TOG BIĆA, ONA ISTINSKA (PRE SVEGA KLASNA PRAVA), TADA NEĆE BITI TOLIKO NASILJA NAD SLABIJIMA, PA NI POTREBE ZA VELIČANJEM FEMINIZMA NITI BILO KOJIH PARCIJALNIH PRAVA OD KOJIH MNOGE PARAZITSKE ORGANIZACIJE PROFITIRAJU, JER U VLADAJUĆEM SISTEMU, I TO GLOBALNO, I TO JE BIZNIS.

Jelena

pre 6 godina

Muskarce obozavam. Bez njih bi bilo uzasno dosadno. Takodje volim sto smo razliciti, sto sam nezniji pol. To sto volim dzentlmene, ne znaci da podrzavam silovatelje. Nisam i necu biti feministkinja onako kako to agresivno umeju feministicke grupe da rade. Gde su ljudi normalni, feminizam, koji je vrlo cesto obojen mrznjom prema muskarcima, je izlisan. Uvek cu se boriti protiv nasilja nad zenama, decom, muskarcima. Isto tako, uvek cu se diviti stvarima koje muskarci rade daleko bolje od nas i trijumfovati sto smo u gomili drugih stvari umesnije od njih.

Smuleco

pre 6 godina

Iskreno, dosta je toga, što je dotična rekla, tačno. Ne sporim. Naprotiv. Sporno je to, što me izrečeno, i način na koji je izrečeno, navodi na pomisao, da je urađeno/iskazano, u cilju samopromocije. Žene na prvom mestu, treba da štite, od zla koje im se čini, upravo muškarci(kao najčešći vinovnici ženske patnje), jer na žalost, ima mnogo njihovog odvratnog, verbalnog i fizičkog nasilja, pogotovu, u ovom našem Srbistanu. Država MORA da postane nemilosrdna, prema zlostavljačima. Ako ne bude tako, na putu smo, da postanemo, umesto zemlje "sigurnih kuća", zemlja " sigurnih gradova".

S

pre 6 godina

(Samo kažem..., 19. maj 2017 16:33)tako je puna birokratija samoostvarenih zena bivsih i sadasnjih politicara. Ne moraju da rade ali eto da se samoostvare. Zensko pravo nije samo da se samoostvari kako vi kazete vec i da sama izabere sta hoce. Pod tim mislim da je niko ne ocrnjuje ako hoce da radi, ako nece da radja, ako nece da se uda, ako hoce da se uda i da brine samo o porodici ali ne i da se samoostvari. Daj dodjimo vise do toga da se drugi ne osudjuju zbog glupost. To pricam jer ja sam zena koja je posle uspesne karijere izabrala da bude "samo" mama i ne kajem se. A dosta mi je prekornih pogleda tzv. samoostvarenih zena koje padaju s nogu i na poslu i kod kuce i jos misle da je to feminizam.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Volim da gledam njene klipove, ima dobrih i poučnih klipova, ima i loših. Ali se Dinja ovde žešće izlupetala. Devojka očigledno ne zna šta je feminizam. Feminizam jeste mržnja prema muškarcima, feminizam jeste ponižavanje muškaraca, i feminizam ima veze sa muškarcima, i to dosta. To svaki iole obrazovan čovek zna. Ja sam naravno protiv nasilja nad ženama i bilo kakvog drugog nasilja. Ali vi ljudi niste upućeni, trebalo bi da znate da većinu sudija u Srbiji čine žene, bar 60%. Dakle najbitnije zanimanje, sa najviše moći i "ugleda". Toliko o tome da su žene obespravljene i da se žene ni za šta ne pitaju. Po struci sam dipl. pravnik, pa znam o čemu pričam. Zašto te žene sudije ne osude te nasilnike kad su već žene tako super, a muškarci krivi za sve? Druga i veoma bitna stvar, te loše stvari u društvu koje je Dinja navela podjednako pogadjaju i muškarce i žene. Loše zdravstvo, loše pravosudje, čekanje na šalterima i iživljavanje šalteruša i drugih zaposlenih na državnoj sisi - podjednako pogadja i muškarce i žene. Takodje, neke žene su krajnje licemerne, hoće potpunu ravnopravnost sa muškarcima, a smeta im kada treba da idu u penziju sa 65 godina života ili 40 godina staža, kao i muškarci. To odjednom nije fer za žene. One bi htele da rade fine administrativne poslove, a muškarci da rade teške fizičke. Sličnih primera ima milion.

i

pre 6 godina

@kabla: Promašili ste temu. Da žena i hoće da radi u rudniku, niko je ne bi zaposlio jer je objektivno neupotrebljiva kao slaba. To je biološka karakteristika, i poredjenje Vam je podjednako suludo, kao kad bih Vam ja zamerila što ne možete da rodite dete!? A kako biste mogli kad nemate matericu? Kao što zene nemaju mišićnu masu kao muškarac. Biološka, fizička karakteristika nema nikakve veze sa temom...

Spirit

pre 6 godina

Naravno da se slazem s njom. Na svakom koraku su zaostaci sovinisticke kulture, muskarci se bore protiv ravnopravnosti, zene internalizuju neravnopravnost kroz odgoj i socijalne norme. Na svakom koraku, cak i u najrazvijenim zemljama jos uvek zene nemaju jednak tretman.

hahahović

pre 6 godina

Inače, feminizam me podseća i na Gandijevu rečenicu gde kaže da "hrišćani uopšte nisu nalik hristu". Tako je i sa feministkinjama. Spajanjem ekstrema se neće doći do sredine bez nasilja. Moraćete i jedni i drugi da malo utišate svoj lepo maskiran ego.

kabla

pre 6 godina

Gde je moj komentar?
Rekao sam da ovo nema veze sa feminizmom. Feminizam propagira jednakost zene sa muskarcem a istim tim zenama da ponudis posao tipa rudnik, gradiliste, strugara, nece da rade, licemeri jedni. Savremeni trecetalasni feminizam ne stiti zene vec ih pravi jadnim, pricaju kako su zene jake i nezavise i ne moraju da se udaju i oslanjaju na muskarca a onda napune 40 godina i zive sami sa nekoliko macaka u stanu pa se pitaju zasto su nesrecni.

Visnja

pre 6 godina

@ Jovica
Jeste, tacan je podatak da godisnje oko 40 zena bude ubijeno od strane muzeva/partnera. Blic o tome redovno pise i u jednom broju su bile objavljene slike svih zena koje su prosle godine bile ubijene. A tek koliko je onih koje su jedva prezivele,koje su pretucene skoro do smrti? Na zalost to je tuzna realnost. Ali, zahvaljujem se na ovakvom vasem komentaru jer oslikava iskrenu zabrinutost.

Stifler-57

pre 6 godina

A sta bi bilo da nema jedne jedine zene koja pristaje da pusi ku..c za posao ili bilo sta ? mozda bi se vratio moral u svetu ili ... ? Ko je izmislio toplu vodu Dinjo samo da mi je saznati ?

biti siroma je izgleda velika sreća

pre 6 godina

Feminizam je sistem koji ima svoju interpretaciju ideje moći, ali sama moć u današnje vreme nije isto ono što je bila. Danas se moć lako stiče ali još lakše gubi, pa i njen gubitak nije neka šteta jer se čak izokrene u svoju suprotnost i postane razlog propasti od sramote do potpune izolovanosti. Stoga posmatranje u prostoru ima prava ili nema takvog prava uopšte nema smisla (osim da pokaže koliko je to vrtlog i koliko čas gore čas dole na vrednosnoj lestvici, skače ko da je na kvantnoj mehanici), pravo pitanje da li je koncept stabilan ili barem pod kojim uslovima. Moć danas nije stabilna te tako i ideje koje se njima bave.

Samo kažem...

pre 6 godina

Ja bih samo dodala da feminizam štiti i one muškarce kojima su nasilno dodeljene rodne uloge koje ih žuljaju. A što se tiče toga da neravnopravnost ne postoji, sve dok budete učili svoje ćerke da je njihovo glavno ostvarenje kroz porodicu a ne kroz samoostvarivanje pa tek onda porodicu imaćete sponzoruše, klinke kojima je bitno samo kako izgledaju i nesrećne žene u braku. Sve dok ne budete učili decu i mušku i žensku tome da je ljubav ravnopravnost zato što bez nje nema slobode biće neravnopravnosti. Pozdrav za sve žene koje se bore za svoje samoostvarivanje i za sve muškarce koji se bore za isto i sa rukom u ruci idu zajedno sa tim ženama kroz život.

hahahović

pre 6 godina

(D, 19. maj 2017 14:10)

Pričaš o realnosti, a vodiš se dogmom knjige stare dve iljade godina. Nemoj više molim te, da sad ne bi citirao i ja tu kniigu, gde ću jednim običnim citatom srušiti sve što si napisao. Realno.

Neda

pre 6 godina

To je ono što bi feminizam TREBALO da bude. Međutim, tužna činjenica je da je ono što se danas podvodi pod termin feminizam - sve, samo ne istinska borba za ženska prava. Feminizam, kao uostalom i liberalizam i mnogi drugi levo orijentisani pokreti postali su paradigma licemerja, površnosti i suštinskog nerazumevanja problematike za koju se tobože zalažu. Prema tome, nije ni čudo što mnoge zdravorazumske, stabilne i inteligentne žene dižu glas PROTIV onoga što se danas naziva feminizmom i ZA ono što bi feminizam trebalo da bude.

niko i neko

pre 6 godina

Da se ne shvatimo pogresno. Svakog nasilnika treba adekvatno kazniti, cak mislim da su nasi zakoni blagi za razna zlodela koja ljudi cine. No da se vratim na temu, taj sad popularni feminizam stavlja sve muskarce na kolac. muckarac je kriv uvek, svaki dan, u svakoj situaciju, za svaki moguci trenutak svog postojanja. Kaze dunja svetica da se zastite zene od batina muzeva. Ko ce da zastiti muzeve od psihickog zlostavljanja svako dnevnog, od frustriranih zena koje imaju svu moc u svojim rukama i ako im se suprostavis kupe stvari, decu a ostatak ce ti otme preko suda! Nadrndanih sefovica sa pola mozda, koja je preko kreveta dosla na tu funciju i sav svoj bes iskaljuje iskljucivo na muskarcima jer smo mi krivi za sve njenje lose stvari u zivotu. Imate vise prava i mogucnosti od nas, mnogo lakse manipulisete. Ko je onda vama kriv za bilo sta??? Ko koga ugnjetava! Dobili ste mnogo, a zelite sve.

soda cat

pre 6 godina

Feminizam kakav danas postoji je zlo, a istaknute feministkinje su uglavnom nezadovoljne žene koje mrze ceo svet,ista stvar je i sa šovinistima. Treba nam više žena naučnika, programera, lekara, ne trebaju nam starlete koje propagiraju da je slikanje po instagramu laka zarada i onda zašto bi se neko mučio da završi fakultet kada vidi gde su pare .Tu je koren problema,a za to su žene same krive. Ženama trebaju bolji uzori kao Marija Kiri, a ne Kim Kardašijan, da vide da mogu itekako da žive od svog intelekta. Tada će i muškarci da gledaju na žene kao na nekoga kome se treba diviti, a to se ne može postići fotkanjem na instagramu. Verujte mi znam iz iskustva sve ovo, ja sam programer, a devojka mi je genetičarka i nema ništa lepše nego kada sednemo da pričamo o nauci, a ne o farmi i parovima.

kabla

pre 6 godina

Ovo nema veze sa feminizmom. Feminizam propagira jednakost zene sa muskarcem a istim tim zenama da ponudis posao tipa rudnik, gradiliste, strugara, nece da rade, licemeri jedni. Savremeni trecetalasni feminizam ne stiti zene vec ih pravi jadnim, pricaju kako su zene jake i nezavise i ne moraju da se udaju i oslanjaju na muskarca a onda napune 40 godina i zive sa nekoliko macaka u stanu pa se pitaju zasto su nesrecni.

prosečni grobar

pre 6 godina

Kakvo prodavanje magle ....piše kako feminizam štiti devojčice koje očevi ili majke zlostavljaju... Ženo humanizam štiti svu decu! Sve žrtve nasilja... Kao da nema muškaraca i mladih dečaka koji su zloatavljani, prebijani, koji ne smeju da dignu glas da ih neko ne bi ubio od batina... Ovo deljenje na žene žrtve i sve ostale ne vodi ničemu... Mi kao ljudi moramo da imamo saosećanja i uvek napominjemo patnju svih žrtava svake nepravde... Jer ne dešava se to njima jer su žene, nego jer ima loših ljudi koji nekad povređuju žene a nekad muškarce... Postoje loše osobe i nasilnici i postoje žrtve, a da li te žrtve imaju ovu ili onu stvar među nogama je najmanje bitna stvar...

Znalac

pre 6 godina

Bio sam protiv Feminizma. Bio sam budala,nisam razmišljao. Jer, da nije Feminizma:

- ne bi bilo MGTOW

- Žene ne bi svima naočigled pokazale svoje PRAVO lice

- i dalje bi verovali u bajke o divnim, nežnim, blagim, ženstvenim, gracioznim, čestitim princezama tople duše i čistog srca punog ljubavi, biološki onemogućenim da ikome ikada učine išta nažao

- ne bi primetili neke cifre (ko dobija u 95% slučajeva decu & imovinu, ko je 3X manje osuđivan za ISTOVETNO krivično delo, zašto svako 4. dete NIJE od svog zvaničnog oca, ko 7 g DUŽE živi a RANIJE ide u penziju, ko je kako kaže "jači, bolji, pametniji, sposobniji, lepši, itd" a na rizičnim radnim mestima čini jedva 1% radne snage, ko je AUTOMATSKI bez pitanja uhapšen kad policija dođe po pozivu za porodično nasilje, ko cini 84% beskućnika i 97% poginulih na poslu, u čiju prevenciju raka se ulaže 100X više sredstava i medijske pažnje, ko sme NEKAŽNJENO da LAŽNO optuži za silovanje i uništi karijeru & život, ko negira zvanicne podatke FBI i američke vlade da je nasilje oba pola u američkim porodicama odavno sasvim izjednačeno,itd..)

- ne bi bile vidljive ovolike manipulacije, mentalno zlostavljanje, suptilne verbalne ucene, unižavanje, monopol na večitu ulogu Žrtve ("Ako mene muž prevari-kriv je on, a ako ja njega - OPET JE KRIV ON ")

- ne bi se Istina o Pravoj Prirodi Žene nikada ovako brzo širila i OTKRIVALA ...

"Daj mu moć da vidiš KAKAV JE ZAISTA ..."

Feminizmu, HVALA TI!

Vlada

pre 6 godina

Svaka cast, ali dzaba kad nema ko da cuje - muskarci prosto ne zele da se odreknu pozicije moci koju imaju, a i zasto bi kad im sve tradicionalne "vrednosti" idu u prilog. Ali ne mogu ni da cute, nego moraju da cukaju svoja smesna opravdanja, no dobro to je zbog kognitivne disonance. To je ista prica kao sa bogatim kapitalistima koji ne zele da se odreknu svog novca kako bi se uspostavilo jednakije a time i srecnije drustvo.

ZokiNS

pre 6 godina

Hm, a sta cemo sa onim kada zena moze da dodje na posao u bretelama, da se pojavi na televiziji polugola, daje prazne izjave koje mediji prenose a da ne mora da im se plati. Sta cemo sa devojcicma koje se sminkaju, oblace tako da im se sve vidi a onda "stric i ujak" ne smeju da pogledaju ono sto je "na izvol'te"? Sta cemo sa tim sirotim, ubogim, nezni, neobicno naivnim dobricama? Dunjino vidjenje je samo sa jednog tasa vage a onaj drugi tas na kome je domace vaspitanje, kucni red i postovanje starijih... to gospa Dunja ne pominje. Gospa D, vase merilo je samo vase merilo sa tacke nekoga ko se izgleda oseca neravnopravno jer nije iskoristila silnu "neravnopravnost" koje danasnje devojcice i te kako koriste.

zene

pre 6 godina

Zene treba osnaziti ekonomski, da ako ne rade a podizu decu, imaju sredstava da se odvoje od nasilnika, a ne da mora da ostanu sa njim zbog novca (nekad je bio deciji dodatak za svako dete, pristojan)...zatim, podstalnuti da ne cute nego prijave nasilje i drzava da stane u zastitu zena i nasilja prema deci zakonima.

da rezimiramo

pre 6 godina

Prvo kaže:
Feminizam nije omalovažavanje muškaraca.

A posle toga:
Feminizam štiti devojčice koje su silovane. Devojčice kojima teča ili stric gledaju u grudi dok pričaju o školi. Devojke koje moraju da puše ku... da bi se zaposlile. Feminizam štiti žene koje svaki dan dobijaju batine. Feminizam štiti devojčice koje gledaju kako tata šutira mamu. Feminizam štiti devojčice koje tata tuče i kojima tata napravi modrice. Feminizam štiti majke koje su sahranile ćerke koje je ubio muž.

Šta bi tek govorila da želi da omalovažava muškarce?

Henri Chinasky

pre 6 godina

Nisam pročitao da je feminizam skuvati detetu ručak,ponekad ga oprati i naučiti da se ponaša u društvu i u školi.Samo neka prava za žene u tom feminizmu,a obaveza nigde.

Slobodan milosevic

pre 6 godina

Ahaaahha...kako je interesantno.Uh kako je lepo slusati,prosto srce da nasladis.Go feminy go....volim feminizam i jedva cekam da smuvam feministkinju,ako im uopste trebaju muskarci!buhhhaaaaa

morgot

pre 6 godina

Zanimljivo da se niko naročito ne brine o ovim pitanjima, ako riječ "žena", zamjenite sa "muškarac".
Ovo nisu problemi koji se tiču samo žena, i vi to dobro znate.

bgd

pre 6 godina

Sve je to ok.
Ali znam bar tri žene koje su skoncentrisano zlo, terorišu oko sebe na užasan način, i muža i decu i familiju i roditelje.
Od nekih žena je potrebna zaštita.

Dakle, nisu to dva tabora, već je svaka priča individualna i podložna zakonu.

Jovica

pre 6 godina

U Srbiji svake godine bude ubijeno 40 zena u porodicnom nasilju od strane muskaraca??

A vi pitate sta mislimo o feminizmu. Cekajte, bre, odakle vam taj podatak, znate li vi sta je 40 zena pobijenih , to su 4 mesecno, znaci svake nedelje je jedna ubijena prosecno.

Porodicno nasilje i nasilje nad zenama je odraz najgore sorte muskih, ali sto ne volim neproverene informacije. Jel to tacno sto napisaste?

Marko

pre 6 godina

Naravno da se slažem ovo je sasvim normalno i nema tu neko da li da se slaže ili ne, ovo ovako treba da bude.Sramota da smo što se tiče ovih stvari još u srednjem veku.Podrška za sve žrtve nasilja!

Aron

pre 6 godina

Nije u pravu. Feminizam je potpuno deplasirana stvar, žene su ovde potpuno ravnopravne još od vremena komunizma. U Srbiji se diskriminacija sprovodi i ljudi dele na one koji imaju vezu i one koji je nemaju. Što se tiče broja ubistva žena to ne može tako da se gleda. Broj 40 izgleda strašno ali to se gleda proporcionalno na 100 000 stanovnika. A to znači oko 0.5 ubijenih žena. Što je na nivou zemalja EU a na primer niži nego u Finskoj a recimo 4 puta niži nego u Litvaniji.

Старац Исаија

pre 6 godina

Феминизам је део комунистичке идеологије свесно подметнут западној цивилизацији како би била урушена. Не постоји цивилизација у историји која више штити жене од европске-хришћанске цивилизације. Феминисткиње слободно нека крену у С. Арабију, Нигерију, Пакистан или Кину па нека тамо соле памет, нико нормалан више не наседа на њихове празне приче.

Миле

pre 6 godina

Овде нешто не штима! Скроз побркана правила и систем. Мушкарчев задатак јесте да штити жену, зарађује и ради теже физичке и техничке послове. Али жену, не мушкарца која ће да вози кола, пије по кафанама, швалерише се, бије мужа и прети му разводом и узимањем имовине. Закон о насиљу у породици каже између редова да је насилник мушкарац. Да ли ви стварно мислите да вас ваш мушкарац, након менталног малтретирања и нервирања неће испребијати кад му пукне филм мимо закона? Све ово ће донети само мање бракова и мање деце, а мушкарци ће, нажалост, као што је код инсеката и животиња, бити коришћени само за приплод, издржавање и живот у неком ћумезу и да децу виђа само викендом са смањеном могућношћу налажења друге жене, док бивша жена живи у лепом великом стану са грајом њихове деце са слободним викендом и да ужива...

D

pre 6 godina

Feminizam rusi temelje hriscanskog drustva, i promovise se iskljucivo tamo gde zene imaju NAJVECA prava, i daleko vece privilegije nego prosecan muskarac.
Feminizam unistava porodicu, i feminizan unistava drustvo. U srzi mu je ogavna verzija marksizma i nema veze sa realnoscu, ali koga briga za to. Samo sirite ogavnu ideologiju, nismo dovoljno propali.

Stalni zub

pre 6 godina

Grupa beta zenki koje koriste patnju drugih kako bi uvecale svoj uticaj. To uvek vodi ka raspadu porodice koja je jos uvek osnovna gradivna jedinica drustva i koja se nece moci zameniti tehnologijom bar jos 150-200 godina. Koriste frustracije drugih zatrovanih zena koje su obicno neatraktivne, neprijatne i nezadovoljne svojim zivotima. Te zene rade svoje jadne robovske poslove kod gazdi koji ih ne postuju samo zato sto je feminizam dozvolio hipergamiji da besni kod zena, pa ce prosecna pacenica radije rintati za 25000din. i cekati nekog ultra muskarca kojeg ne zasluzuje. Kad shvati da je za prosek, onda se skrasi i mrzi tog mucenika pored sebe, razvodi se i sve mu otima (najgori moguci scenario koji feminizam uvodi u porodicne zakone). Takodje koriste muskarce koji u podsvesti misle da ce dobiti seksualnu propusnicu ako se dodvoravaju zenama, sto na kraju ne biva jer niko ne voli slabe, ljigave muskarce.
To je moje misljenje o feminizmu i feministkinjama jer njihov krajnji cilj nije da zastite zene, vec da unize muskarce u korist zena sto im je i poslo za rukom u mnogo zemalja koje su sad u procesu starenja i postepenog propadanja.
Zene se stite zakonom koji se sprovodi, a ne toksicnim ideologijama.

bgd

pre 6 godina

Sve je to ok.
Ali znam bar tri žene koje su skoncentrisano zlo, terorišu oko sebe na užasan način, i muža i decu i familiju i roditelje.
Od nekih žena je potrebna zaštita.

Dakle, nisu to dva tabora, već je svaka priča individualna i podložna zakonu.

morgot

pre 6 godina

Zanimljivo da se niko naročito ne brine o ovim pitanjima, ako riječ "žena", zamjenite sa "muškarac".
Ovo nisu problemi koji se tiču samo žena, i vi to dobro znate.

Znalac

pre 6 godina

Bio sam protiv Feminizma. Bio sam budala,nisam razmišljao. Jer, da nije Feminizma:

- ne bi bilo MGTOW

- Žene ne bi svima naočigled pokazale svoje PRAVO lice

- i dalje bi verovali u bajke o divnim, nežnim, blagim, ženstvenim, gracioznim, čestitim princezama tople duše i čistog srca punog ljubavi, biološki onemogućenim da ikome ikada učine išta nažao

- ne bi primetili neke cifre (ko dobija u 95% slučajeva decu & imovinu, ko je 3X manje osuđivan za ISTOVETNO krivično delo, zašto svako 4. dete NIJE od svog zvaničnog oca, ko 7 g DUŽE živi a RANIJE ide u penziju, ko je kako kaže "jači, bolji, pametniji, sposobniji, lepši, itd" a na rizičnim radnim mestima čini jedva 1% radne snage, ko je AUTOMATSKI bez pitanja uhapšen kad policija dođe po pozivu za porodično nasilje, ko cini 84% beskućnika i 97% poginulih na poslu, u čiju prevenciju raka se ulaže 100X više sredstava i medijske pažnje, ko sme NEKAŽNJENO da LAŽNO optuži za silovanje i uništi karijeru & život, ko negira zvanicne podatke FBI i američke vlade da je nasilje oba pola u američkim porodicama odavno sasvim izjednačeno,itd..)

- ne bi bile vidljive ovolike manipulacije, mentalno zlostavljanje, suptilne verbalne ucene, unižavanje, monopol na večitu ulogu Žrtve ("Ako mene muž prevari-kriv je on, a ako ja njega - OPET JE KRIV ON ")

- ne bi se Istina o Pravoj Prirodi Žene nikada ovako brzo širila i OTKRIVALA ...

"Daj mu moć da vidiš KAKAV JE ZAISTA ..."

Feminizmu, HVALA TI!

Marko

pre 6 godina

Naravno da se slažem ovo je sasvim normalno i nema tu neko da li da se slaže ili ne, ovo ovako treba da bude.Sramota da smo što se tiče ovih stvari još u srednjem veku.Podrška za sve žrtve nasilja!

Samo kažem...

pre 6 godina

Ja bih samo dodala da feminizam štiti i one muškarce kojima su nasilno dodeljene rodne uloge koje ih žuljaju. A što se tiče toga da neravnopravnost ne postoji, sve dok budete učili svoje ćerke da je njihovo glavno ostvarenje kroz porodicu a ne kroz samoostvarivanje pa tek onda porodicu imaćete sponzoruše, klinke kojima je bitno samo kako izgledaju i nesrećne žene u braku. Sve dok ne budete učili decu i mušku i žensku tome da je ljubav ravnopravnost zato što bez nje nema slobode biće neravnopravnosti. Pozdrav za sve žene koje se bore za svoje samoostvarivanje i za sve muškarce koji se bore za isto i sa rukom u ruci idu zajedno sa tim ženama kroz život.

hahahović

pre 6 godina

Inače, feminizam me podseća i na Gandijevu rečenicu gde kaže da "hrišćani uopšte nisu nalik hristu". Tako je i sa feministkinjama. Spajanjem ekstrema se neće doći do sredine bez nasilja. Moraćete i jedni i drugi da malo utišate svoj lepo maskiran ego.

D

pre 6 godina

Feminizam rusi temelje hriscanskog drustva, i promovise se iskljucivo tamo gde zene imaju NAJVECA prava, i daleko vece privilegije nego prosecan muskarac.
Feminizam unistava porodicu, i feminizan unistava drustvo. U srzi mu je ogavna verzija marksizma i nema veze sa realnoscu, ali koga briga za to. Samo sirite ogavnu ideologiju, nismo dovoljno propali.

zene

pre 6 godina

Zene treba osnaziti ekonomski, da ako ne rade a podizu decu, imaju sredstava da se odvoje od nasilnika, a ne da mora da ostanu sa njim zbog novca (nekad je bio deciji dodatak za svako dete, pristojan)...zatim, podstalnuti da ne cute nego prijave nasilje i drzava da stane u zastitu zena i nasilja prema deci zakonima.

prosečni grobar

pre 6 godina

Kakvo prodavanje magle ....piše kako feminizam štiti devojčice koje očevi ili majke zlostavljaju... Ženo humanizam štiti svu decu! Sve žrtve nasilja... Kao da nema muškaraca i mladih dečaka koji su zloatavljani, prebijani, koji ne smeju da dignu glas da ih neko ne bi ubio od batina... Ovo deljenje na žene žrtve i sve ostale ne vodi ničemu... Mi kao ljudi moramo da imamo saosećanja i uvek napominjemo patnju svih žrtava svake nepravde... Jer ne dešava se to njima jer su žene, nego jer ima loših ljudi koji nekad povređuju žene a nekad muškarce... Postoje loše osobe i nasilnici i postoje žrtve, a da li te žrtve imaju ovu ili onu stvar među nogama je najmanje bitna stvar...

Jovica

pre 6 godina

U Srbiji svake godine bude ubijeno 40 zena u porodicnom nasilju od strane muskaraca??

A vi pitate sta mislimo o feminizmu. Cekajte, bre, odakle vam taj podatak, znate li vi sta je 40 zena pobijenih , to su 4 mesecno, znaci svake nedelje je jedna ubijena prosecno.

Porodicno nasilje i nasilje nad zenama je odraz najgore sorte muskih, ali sto ne volim neproverene informacije. Jel to tacno sto napisaste?

da rezimiramo

pre 6 godina

Prvo kaže:
Feminizam nije omalovažavanje muškaraca.

A posle toga:
Feminizam štiti devojčice koje su silovane. Devojčice kojima teča ili stric gledaju u grudi dok pričaju o školi. Devojke koje moraju da puše ku... da bi se zaposlile. Feminizam štiti žene koje svaki dan dobijaju batine. Feminizam štiti devojčice koje gledaju kako tata šutira mamu. Feminizam štiti devojčice koje tata tuče i kojima tata napravi modrice. Feminizam štiti majke koje su sahranile ćerke koje je ubio muž.

Šta bi tek govorila da želi da omalovažava muškarce?

Henri Chinasky

pre 6 godina

Nisam pročitao da je feminizam skuvati detetu ručak,ponekad ga oprati i naučiti da se ponaša u društvu i u školi.Samo neka prava za žene u tom feminizmu,a obaveza nigde.

Старац Исаија

pre 6 godina

Феминизам је део комунистичке идеологије свесно подметнут западној цивилизацији како би била урушена. Не постоји цивилизација у историји која више штити жене од европске-хришћанске цивилизације. Феминисткиње слободно нека крену у С. Арабију, Нигерију, Пакистан или Кину па нека тамо соле памет, нико нормалан више не наседа на њихове празне приче.

niko i neko

pre 6 godina

Da se ne shvatimo pogresno. Svakog nasilnika treba adekvatno kazniti, cak mislim da su nasi zakoni blagi za razna zlodela koja ljudi cine. No da se vratim na temu, taj sad popularni feminizam stavlja sve muskarce na kolac. muckarac je kriv uvek, svaki dan, u svakoj situaciju, za svaki moguci trenutak svog postojanja. Kaze dunja svetica da se zastite zene od batina muzeva. Ko ce da zastiti muzeve od psihickog zlostavljanja svako dnevnog, od frustriranih zena koje imaju svu moc u svojim rukama i ako im se suprostavis kupe stvari, decu a ostatak ce ti otme preko suda! Nadrndanih sefovica sa pola mozda, koja je preko kreveta dosla na tu funciju i sav svoj bes iskaljuje iskljucivo na muskarcima jer smo mi krivi za sve njenje lose stvari u zivotu. Imate vise prava i mogucnosti od nas, mnogo lakse manipulisete. Ko je onda vama kriv za bilo sta??? Ko koga ugnjetava! Dobili ste mnogo, a zelite sve.

soda cat

pre 6 godina

Feminizam kakav danas postoji je zlo, a istaknute feministkinje su uglavnom nezadovoljne žene koje mrze ceo svet,ista stvar je i sa šovinistima. Treba nam više žena naučnika, programera, lekara, ne trebaju nam starlete koje propagiraju da je slikanje po instagramu laka zarada i onda zašto bi se neko mučio da završi fakultet kada vidi gde su pare .Tu je koren problema,a za to su žene same krive. Ženama trebaju bolji uzori kao Marija Kiri, a ne Kim Kardašijan, da vide da mogu itekako da žive od svog intelekta. Tada će i muškarci da gledaju na žene kao na nekoga kome se treba diviti, a to se ne može postići fotkanjem na instagramu. Verujte mi znam iz iskustva sve ovo, ja sam programer, a devojka mi je genetičarka i nema ništa lepše nego kada sednemo da pričamo o nauci, a ne o farmi i parovima.

Spirit

pre 6 godina

Naravno da se slazem s njom. Na svakom koraku su zaostaci sovinisticke kulture, muskarci se bore protiv ravnopravnosti, zene internalizuju neravnopravnost kroz odgoj i socijalne norme. Na svakom koraku, cak i u najrazvijenim zemljama jos uvek zene nemaju jednak tretman.

ZokiNS

pre 6 godina

Hm, a sta cemo sa onim kada zena moze da dodje na posao u bretelama, da se pojavi na televiziji polugola, daje prazne izjave koje mediji prenose a da ne mora da im se plati. Sta cemo sa devojcicma koje se sminkaju, oblace tako da im se sve vidi a onda "stric i ujak" ne smeju da pogledaju ono sto je "na izvol'te"? Sta cemo sa tim sirotim, ubogim, nezni, neobicno naivnim dobricama? Dunjino vidjenje je samo sa jednog tasa vage a onaj drugi tas na kome je domace vaspitanje, kucni red i postovanje starijih... to gospa Dunja ne pominje. Gospa D, vase merilo je samo vase merilo sa tacke nekoga ko se izgleda oseca neravnopravno jer nije iskoristila silnu "neravnopravnost" koje danasnje devojcice i te kako koriste.

Stalni zub

pre 6 godina

Grupa beta zenki koje koriste patnju drugih kako bi uvecale svoj uticaj. To uvek vodi ka raspadu porodice koja je jos uvek osnovna gradivna jedinica drustva i koja se nece moci zameniti tehnologijom bar jos 150-200 godina. Koriste frustracije drugih zatrovanih zena koje su obicno neatraktivne, neprijatne i nezadovoljne svojim zivotima. Te zene rade svoje jadne robovske poslove kod gazdi koji ih ne postuju samo zato sto je feminizam dozvolio hipergamiji da besni kod zena, pa ce prosecna pacenica radije rintati za 25000din. i cekati nekog ultra muskarca kojeg ne zasluzuje. Kad shvati da je za prosek, onda se skrasi i mrzi tog mucenika pored sebe, razvodi se i sve mu otima (najgori moguci scenario koji feminizam uvodi u porodicne zakone). Takodje koriste muskarce koji u podsvesti misle da ce dobiti seksualnu propusnicu ako se dodvoravaju zenama, sto na kraju ne biva jer niko ne voli slabe, ljigave muskarce.
To je moje misljenje o feminizmu i feministkinjama jer njihov krajnji cilj nije da zastite zene, vec da unize muskarce u korist zena sto im je i poslo za rukom u mnogo zemalja koje su sad u procesu starenja i postepenog propadanja.
Zene se stite zakonom koji se sprovodi, a ne toksicnim ideologijama.

Neda

pre 6 godina

To je ono što bi feminizam TREBALO da bude. Međutim, tužna činjenica je da je ono što se danas podvodi pod termin feminizam - sve, samo ne istinska borba za ženska prava. Feminizam, kao uostalom i liberalizam i mnogi drugi levo orijentisani pokreti postali su paradigma licemerja, površnosti i suštinskog nerazumevanja problematike za koju se tobože zalažu. Prema tome, nije ni čudo što mnoge zdravorazumske, stabilne i inteligentne žene dižu glas PROTIV onoga što se danas naziva feminizmom i ZA ono što bi feminizam trebalo da bude.

Vlada

pre 6 godina

Svaka cast, ali dzaba kad nema ko da cuje - muskarci prosto ne zele da se odreknu pozicije moci koju imaju, a i zasto bi kad im sve tradicionalne "vrednosti" idu u prilog. Ali ne mogu ni da cute, nego moraju da cukaju svoja smesna opravdanja, no dobro to je zbog kognitivne disonance. To je ista prica kao sa bogatim kapitalistima koji ne zele da se odreknu svog novca kako bi se uspostavilo jednakije a time i srecnije drustvo.

kraljica

pre 6 godina

Vidim, javljaju se mnogi da objasne šta je feminizam, a sami o tome pojma nemaju. Ovi nesrećnici, što ubistva žena relativizuju i pominju "psihičko zlostavljanje", šta biste vi? Da li bi vam bilo bolje i lakše da, umjesto što vam žene govore (tj. "zvocaju") da dignete d.pe s kauča i prihvatite se obaveza u porodici, one samo dočepaju kuhinjski nož ili oklagiju i umlate vas na mjestu? Umlaćivanje je mnogo lakše i manje štetno:) Kad se budete plašili svojih žena, kad budete u strahu za život svoje djece, i to na dnevnoj bazi, kad za svaku riječ dobijete preko usta, onda nešto kažite. Ovako samo se.ete.
Ovaj dolje nesrećnik što kuka da žene dobijaju djecu na razvodu, to vam je kriv patrijarhat, ne feminizam. Djeca su ovdje ženin posao, a muškarci ih se sjete tek onda kad se razvode, i to samo da bi se revanširali tim istim ženama ili ih natjerali da odustanu od razvoda. Čast izuzecima. O imovini se.ete takođe. Kakva imovina i alimentacija, jadno je to i bijedno. To što ste više osuđivani, više i krivičnih djela činite. To što kraće živite i što se više ubijate, i za to vam je kriv patrijarhat. Niste naučeni i u stanju da se nosite sa svojim problemima. Znate samo za gnjev, jer vam je to društveno "dopuštena" emocija. Domaćice koje ne zarađuju mrzite ("troše vaše pare"), a mrzite i ove koje rade.
Kad nemate uspjeha kod žena, krivite žene, ne vidite da su vama najveći neprijatelji drugi moćniji muškarci, koji teže da uzmu sve resurse i žene za sebe. Nikako mozak da uključite.

kabla

pre 6 godina

Gde je moj komentar?
Rekao sam da ovo nema veze sa feminizmom. Feminizam propagira jednakost zene sa muskarcem a istim tim zenama da ponudis posao tipa rudnik, gradiliste, strugara, nece da rade, licemeri jedni. Savremeni trecetalasni feminizam ne stiti zene vec ih pravi jadnim, pricaju kako su zene jake i nezavise i ne moraju da se udaju i oslanjaju na muskarca a onda napune 40 godina i zive sami sa nekoliko macaka u stanu pa se pitaju zasto su nesrecni.

Stifler-57

pre 6 godina

A sta bi bilo da nema jedne jedine zene koja pristaje da pusi ku..c za posao ili bilo sta ? mozda bi se vratio moral u svetu ili ... ? Ko je izmislio toplu vodu Dinjo samo da mi je saznati ?

Aron

pre 6 godina

Nije u pravu. Feminizam je potpuno deplasirana stvar, žene su ovde potpuno ravnopravne još od vremena komunizma. U Srbiji se diskriminacija sprovodi i ljudi dele na one koji imaju vezu i one koji je nemaju. Što se tiče broja ubistva žena to ne može tako da se gleda. Broj 40 izgleda strašno ali to se gleda proporcionalno na 100 000 stanovnika. A to znači oko 0.5 ubijenih žena. Što je na nivou zemalja EU a na primer niži nego u Finskoj a recimo 4 puta niži nego u Litvaniji.

hahahović

pre 6 godina

(D, 19. maj 2017 14:10)

Pričaš o realnosti, a vodiš se dogmom knjige stare dve iljade godina. Nemoj više molim te, da sad ne bi citirao i ja tu kniigu, gde ću jednim običnim citatom srušiti sve što si napisao. Realno.

N

pre 6 godina

Zenama koje se ogradjuju od feminizma preporucujem da se odreknu prava na obrazovanje, prava na zaposljavanje, pravo na izlaske bez muzevljevog odobrenja, da se odreknu stikli, dekoltea i mini suknji, da zaborave sex pre braka i da ga u braku imaju samo kada on to zeli...da se odreknu ideje o tome da smeju da poseduju stan, da se odreknu ideje da mogu da budu ista drugo do majke i domacice ali da eventualno, tako neobrazovane mogu da rintaju u nekoj fabrici. O da, i da se ne bune ako nekad dobiju batine jer,same su krive, iznervirale su muza.

Миле

pre 6 godina

Овде нешто не штима! Скроз побркана правила и систем. Мушкарчев задатак јесте да штити жену, зарађује и ради теже физичке и техничке послове. Али жену, не мушкарца која ће да вози кола, пије по кафанама, швалерише се, бије мужа и прети му разводом и узимањем имовине. Закон о насиљу у породици каже између редова да је насилник мушкарац. Да ли ви стварно мислите да вас ваш мушкарац, након менталног малтретирања и нервирања неће испребијати кад му пукне филм мимо закона? Све ово ће донети само мање бракова и мање деце, а мушкарци ће, нажалост, као што је код инсеката и животиња, бити коришћени само за приплод, издржавање и живот у неком ћумезу и да децу виђа само викендом са смањеном могућношћу налажења друге жене, док бивша жена живи у лепом великом стану са грајом њихове деце са слободним викендом и да ужива...

kabla

pre 6 godina

Ovo nema veze sa feminizmom. Feminizam propagira jednakost zene sa muskarcem a istim tim zenama da ponudis posao tipa rudnik, gradiliste, strugara, nece da rade, licemeri jedni. Savremeni trecetalasni feminizam ne stiti zene vec ih pravi jadnim, pricaju kako su zene jake i nezavise i ne moraju da se udaju i oslanjaju na muskarca a onda napune 40 godina i zive sa nekoliko macaka u stanu pa se pitaju zasto su nesrecni.

kofein

pre 6 godina

pod jedan - dobar tekst ali mislim da je rex feminizam u njemu suvisna - valjda zdrav razum treba sve to da promeni a ne feminizam
drugo - ovo i ona vest o devojci koja je na maturu otisla sa crncem a otac je se odrekao, odnosno ocene komentara na te dve vesti pokazuju samo jedno - mi smo rasisti i zenomrsci. mi smo narod koji mrzi. mrzimo drugacije jer smo slabi i glupi. jadni smo i zaostali

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Da li postoji sramniji postupak, da li za muškarca postoji veći poraz, od onog momenta kada muškarac podigne ruku i udari ženu?

Slobodan milosevic

pre 6 godina

Ahaaahha...kako je interesantno.Uh kako je lepo slusati,prosto srce da nasladis.Go feminy go....volim feminizam i jedva cekam da smuvam feministkinju,ako im uopste trebaju muskarci!buhhhaaaaa

Spale

pre 6 godina

Sandra je zena koja skrece paznju na nemocne ljude, muskarce, zene, stare, bolesnu decu, osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Vidite njen youtube kanal i u snimku dobrodoslice ona to i govori. Siri svest o pomaganju bolnicama. Ovaj tekst je bio samo jedan. Ona je kacila i o nasilju na muskarcima i nad decom i nad starima i nad osobama sa invaliditetom. Informisite se malo pre nego sto ostavite komentar

Bata Beograd

pre 6 godina

Poštovani B92 i ako ovo čita, poštovana Dinja
Voleo bih da imam više prostora da obrazložim šta imam reći ali ću se "stsinuti" u 1500 karaktera da bih rekao zašto mislim da je ova teorija diskriminišuća i loša. A krenuću od ličnog primera. Ja sam muškarac. I ja sam gej. Mislite li i dalje da sam u dominantnijoj poziciji u odnosu na žene? Ceo život omalovažavan i stavljan na stranu, prinuđen da glumim nešto kako bih bio prihvaćen. Koliko je homoseksualaca (muških) i transrodnih osoba koje na godišnjem nivou pretuku, koje odbaci i maltretira porodica, kojima "prišivaju" ženske polne organe, koji izvrše samoubistvo, koje siluju sa brojnim predmetima koji ne ostave samo duševne traume... Ja se bavim medicinom, i to najviše volim pedijatriju (možda zbog činjenice da na nikad neću imati decu) - šta mislite, koliki procenat roditelja i poslodavaca bi mene odbilo da radim jer sam gej? Da li je veći procenat nego odbijenih žena?
Feminizam nije loš jer brani žene, loš je jer nije pravičan i demokratičan. Žrtva je žrtva, bez obzira na pol! Branite prava čoveka a ne samo žene, jer je i žena pre svega čovek! Feminizam je loš jer je u osnovi SEKSIZAM a treba se boriti za HUMANIZAM i jednakost, istinsku!
Nadam se da će ovaj komentar biti objavljen... A samo na osnovu broja minusa zbog mog priznanja možemo proceniti na delu koliko smo mi, ne-mali procenat muškaraca "manje ugroženi"...

Mm

pre 6 godina

Ti koja citas ovaj komentar ne citaj dalje komentare, nego odmah pakuj kofere i koliko sutra, ako mozes bezi pravac zapad. Zbog tih 40 zena i zbog sebe.

Aemiliana

pre 6 godina

Feminizam ne znaci da su zene i muskarci isti, niti znaci da zene tvrde da zele da rade u rudniku niti da su fizicki jake kao muskarci, niti da ne zele muskarca u svom zivotu. Feminizam se odnosi na to da i zene imaju iste potrebe kao muskarci, da zbog "zenskog" mozga ne zele sve da se udaju ili budu domacice ili nose stikle; neke zele da se bave naukom, neke zele da budu nezavisne. Ne znaci da zene koje zele da budu domacice ne mogu biti feministkinje niti da je to lose- stvar je u tome sto to treba da bude njihov izbor. Zasto se muskarci toliko vredjaju, da li su direktno ugrozeni- ne, nego sit gladnom ne veruje jer su rodjeni u svetu gde se zna njihovo povslasceno mesto. I niko se ne bori protiv normalnih muskaraca i ne moraju isti da budu papuce, borimo se valjda protiv onih koji sutra vasu cerku smatraju svojim vlasnistvom i da mogu da upravljaju i njenim zivotom. A zene koje beze od titule feminizma su mi najgore- samo da ne daj Boze ne sazna neki frajer da je ona feministkinja, nece se nikad udati. Radi se o postovanju tudjeg izbora, dolazio on od muskarca ili zene.

L

pre 6 godina

Nije u pravu. Feminizam je potpuno deplasirana stvar, žene su ovde potpuno ravnopravne još od vremena komunizma.
(Aron, 19. maj 2017 14:50)
Ne lupetaj molim te. Jedan primer za tebe: da li ćeš ti, kao muško, da popiješ otkaz kad ti devojka zatrudni, ili će da ga popije tvoja devojka? Baš ti kao muško znaš da li smo ravnopravne... A u svakom komentaru ti šiklja mržnja prema ženskom rodu.

Da se razumemo, nije moj stav da su sve žene svetice a svi muškarci go*na. Ima žena koje zloupotrebljavaju svoja prava, ali isto toliko ima muškaraca koji zloupotrebljavaju svoju fizičku i materijalnu nadmoć. Ko je loša osoba, zloupotrebiće sve što mu se da. Ne radi se ovde o tome. Svi koji na priče o feminizmu odgovaraju sa "ja znam jednu, zlo od žene, imate sva prava šta hoćete" potpuno su promašili temu. Žene niko ne štiti. I bunite se koliko hoćete ali nasilnici nad ženama su najčešće muškarci.
Moja svekrva je dobila batine milion puta, nasilniku niko nije mogao ništa. Morala je da beži da spase živu glavu. Mislite o tome, i o vašim majkama, sestrama, ženama, pa preispitajte malo stavove. Muškarci treba da budu najveći feministi.

i

pre 6 godina

@kabla: Promašili ste temu. Da žena i hoće da radi u rudniku, niko je ne bi zaposlio jer je objektivno neupotrebljiva kao slaba. To je biološka karakteristika, i poredjenje Vam je podjednako suludo, kao kad bih Vam ja zamerila što ne možete da rodite dete!? A kako biste mogli kad nemate matericu? Kao što zene nemaju mišićnu masu kao muškarac. Biološka, fizička karakteristika nema nikakve veze sa temom...

M

pre 6 godina

@Bata Beograd
Ne mogu da kazem da razumem kako se osecate, mislim da je to nemoguce za nekoga ko to nije licno iskusio. Upucena sam u problematiku, prolazila sam zajedno sa mojim prijateljima kroz mnoge od tih problema i trudila se da im pomognem koliko je u mojoj moci. Najvise sto mogu da kazem je da saosecam sa Vama.
Gorcina Vaseg komentara je razumljiva, ne i opravdana. Pogresna pocetna premisa, ogorceni ste na grupu koja je u losoj poziciji, koja je ugrozena, zato sto se ne bavi direktno Vasim problemom i zato sto ste vi ugrozeniji od njih.
Egalitarni pokreti ne postoje, slobodno ih potrazite, imaju svoje grupe i web sajtove ali po pravilu nista ne rade, ne zato sto su lose, vec zato sto su difuzne. Da li Vi mislite da ste u goroj poziciji od recimo transeksualnog Roma koji nije imao ni novca da ide na fakultet?
Isto kao sto postoje razlicite organizacije za pomoc obolelima od raka i obolelima od leukemije, tako postoje i razni pokreti za pomoc raznim ugrozenim grupama, problemi i pristupi problemima su specificni. To ni u kom slucaju ne znaci da Vasi problemi ne zasluzuju paznju i pomoc. To samo znaci da put do toga nije gazenjem i mrznjom prema drugim ugrozenim grupama i njihovim pokretima.

mrak

pre 6 godina

Moderni feminizam nije borba za jednakost zena, vec za zensku superiornost.
I zanimljivo mi je kako su feministinje snazne i sposobne kao muskarci dok i isto vreme ocekuju od muskaraca da im rese sve probleme i ukinu "patrijarthat"

maslina

pre 6 godina

Kako gospođa Dinja i njene pristalice objašnjavaju da su proces veličanja feminizma i mahanje njime kao reklamnim zastavicama s jedne strane i sve više nasilja i nečovečnosti (uopšte, pa i prema ženama) s druge strane, neraskidivo povezani i međusobno se podstiču? Kad je feminizam tako veličanstven i štiti od svega što je navedeno – pa kako do sada već te pojave nisu iskorenjene? Problem je u nečem drugom, a što to ovakve osobe sklone scenskom eksponiranju iz ličnih potreba, nemaju interes da kažu: KAD DRUŠTVENI SISTEM (GLOBALNI I LOKALNI) BUDE ISTINSKI , A NE LICEMERNO I REKLAMERSKI, POŠTOVAO LJUDSKO BIĆE KAO TAKVO I PRAVA TOG BIĆA, ONA ISTINSKA (PRE SVEGA KLASNA PRAVA), TADA NEĆE BITI TOLIKO NASILJA NAD SLABIJIMA, PA NI POTREBE ZA VELIČANJEM FEMINIZMA NITI BILO KOJIH PARCIJALNIH PRAVA OD KOJIH MNOGE PARAZITSKE ORGANIZACIJE PROFITIRAJU, JER U VLADAJUĆEM SISTEMU, I TO GLOBALNO, I TO JE BIZNIS.

MGTOW-Wizard

pre 6 godina

Feminizam ne želi da obraćamo pažnju na dečake koje tuku njihove majke, što je većinom slučaj. Na žene koje zlostavljaju svoje muževe u braku, fizički a posebno i psihički. 99% smrtnih slučajeva na radnom mestu čine muškarci. 99% smrtnih slučajeva u ratu čine muškarci. Muškarci dobijaju 150% od dužine zatvorske kazne u odnosu na žene za isti zločin. 80% beskućnika su muškarci. 2 trećine svih razvoda pokreću žene. Većinom uvek one dobijaju decu, muškarcu ostaje samo da ih posećuje 2 dana u nedelji. Ako ne plaća alimentaciju na vreme ide u zatvor.
Ne vidim da se feminizam zalaže za ove nepravednosti.
Iako feminizam ističe plemenite ciljeve u ovom tekstu, na zapadu vidimo na šta se sveo feminizam a taj talas dolazi i kod nas.
Feminizam na zapadu urušava društvo, muško-ženske odnose.
Bori se da im klima ne bude previše hladna u kancelariji, da muškarci ne šire noge u metrou, da je trend lepote nametnut od patrijarhata. Da budu žene ravnopravno zastupljene u upravnim odborima iako postoje kompetentniji muškarci za te pozicije.Spuštaju se kriterijumi za vojsku da bi žene položile fizički test. Zašto se ne bore da budu ravnopravno zastupljene u rudnicima ili naftnim bušotinama? Sve se svodi na kvotu ravnopravnosti na štetu kvaliteta.

Feminizam je samo uspeo da pokaže ružno lice ženske hipergamije.
Američki univerziteti od mesta slobodnog govora su postali leglo boraca za socijalnu pravdu (SJW) gde je važnija politička korektnost od istine...

WTF

pre 6 godina

Ova zena je pomjesala feminizam sa nekim drugim terminima. Ona misli da neko ko nije feminista/feministkinja ne moze da se zalaze za sve ove stvari. Sta je sa situacijama u kojima majke biju musku djecu? Zene zlostavljaju muskarce (da, fizicki!), starci nad kojima se izivljavaju sestre u starackom domu, itd.
Zena sam, ali sam prvenstveno ljudsko bice, i mislim da se ni muskarci ni zene, a ni zivotinje, ne treba da budu zlostavljani ni psihicki ni fizicki. I to je to. Nema potreba za podizanjem sopstvenog morala i topljenja u njemu rijecima "sram vas bilo". Sram i tebe bilo zbog toga sto pokusavas da osramotis postene i dobre zene koje se bore za pravdu ali se ne identifikuju sa terminom "feministkinja".

Visnja

pre 6 godina

@ Jovica
Jeste, tacan je podatak da godisnje oko 40 zena bude ubijeno od strane muzeva/partnera. Blic o tome redovno pise i u jednom broju su bile objavljene slike svih zena koje su prosle godine bile ubijene. A tek koliko je onih koje su jedva prezivele,koje su pretucene skoro do smrti? Na zalost to je tuzna realnost. Ali, zahvaljujem se na ovakvom vasem komentaru jer oslikava iskrenu zabrinutost.

BeKo

pre 6 godina

"Nazivati žene slabijim polom je kleveta, to je nepravda muškarca prema ženi. Ako se pod snagom podrazumeva sirova snaga, onda su doista žene manje brutalne od muškaraca. Ako se pod snagom misli na mentalnu snagu, onda su žene definitivno superiornije od muškaraca. Zar nema ona veću intuiciju, zar ona ne žrtvuje sebe više, nije li hrabrija? Bez nje muškarac ne može. Ako je nenasilje zakon našeg postojanja, budućnost je sa ženom… Ko može bolje igrati na emocije od žene”

Mahatma Gandhi

ja

pre 6 godina

@kabla da li bi ti radio u rudniku? zene su jednake po pameti a nesto slabije fizicki isto kao sto postoje slabiji i jaci muskarci ali svi treba da imaju iste sanse u okviru svojih mogucnosti.

Pacovski

pre 6 godina

Sve sve... ali da deca budu nezeljena? Kaze ''zasto hocete da se radjaju nezeljenaa deca''
Gospodjo Dinja deca su radost i ispunjenje zivota i dar od Gospoda! Abortus je ubistvo! Kako bi bilo... feminizam stiti najgori zlocin protiv majke i deteta a to je ubistvo!

Jelena

pre 6 godina

Muskarce obozavam. Bez njih bi bilo uzasno dosadno. Takodje volim sto smo razliciti, sto sam nezniji pol. To sto volim dzentlmene, ne znaci da podrzavam silovatelje. Nisam i necu biti feministkinja onako kako to agresivno umeju feministicke grupe da rade. Gde su ljudi normalni, feminizam, koji je vrlo cesto obojen mrznjom prema muskarcima, je izlisan. Uvek cu se boriti protiv nasilja nad zenama, decom, muskarcima. Isto tako, uvek cu se diviti stvarima koje muskarci rade daleko bolje od nas i trijumfovati sto smo u gomili drugih stvari umesnije od njih.

poison

pre 6 godina

Znalac.............svaka ti je mestu. Potrebno je takvo udruženje u Srbiji. Količina psihičkog maltretiranja nad muškarcima je uzrok mnogih loših stvari u svetu.

Šon

pre 6 godina

Samo jedno pitanje se treba postaviti!
A zašto su sve feministkinje manje lepe žene???
Eto toliko... i vidi se da vam problem ne stvaraju muškarci već žene koje mrze opet tamo neke žene... Znači ipak je problem u životu ako si žena a nisi lepa, ženstvena!!! Ajde mi muškarci da napravimo pokret 'siromašnih muškaraca' i da vidimo ko će da nas podržava?

mare

pre 6 godina

Da vam objasnim, feminstkinje slabo stoje sa činjenicama. Popularan je njihov mit o wage gap-u kako žene manje zaradjuju od muškaraca, pa ako je tako zašto poslodavci ne otpuste sve muškarce i zaposle žene jer ako je tako oni će zaraditi više, jer će da potplate žene? U realnosti, devojke kad gledaju koji fakultet biraju manje lukrativna/ dobro plaćena zanimanja a upisuju ženske studije, istoriju, književnost...Nadjite koje mejdžore biraju devojke, i posle kažu kako su manje plaćene pa zašto ne upisiju medicinu, tehničke fakultete?
Onda oni zbroje sve zaposlene i plate i dobiju ''wage gap'' koji nema veze sa činjenicama. Pa vi vidite o kakvim se borkinjama radi.
A nadjite u Srbiji zanimanja gde su muškarci većina u; prosveti,zdravstvu, farmaciji, administraciji, bankama, medijama ... i vodim vas sve na pivo. Znači imaš zanimanja gde žene dominiraju i tu neravnopravnost niko ne spominje, a smeta im što su muškarci većina u vojsci ili policiji, iako žene ti poslovi ne zanimaju, kao što ih ne zanima ni politika ali ih na silu guraju. Kad pišete o feminizmu, guglajte malo, nemoj da pijete sve što vam serviraju.

biti siroma je izgleda velika sreća

pre 6 godina

Feminizam je sistem koji ima svoju interpretaciju ideje moći, ali sama moć u današnje vreme nije isto ono što je bila. Danas se moć lako stiče ali još lakše gubi, pa i njen gubitak nije neka šteta jer se čak izokrene u svoju suprotnost i postane razlog propasti od sramote do potpune izolovanosti. Stoga posmatranje u prostoru ima prava ili nema takvog prava uopšte nema smisla (osim da pokaže koliko je to vrtlog i koliko čas gore čas dole na vrednosnoj lestvici, skače ko da je na kvantnoj mehanici), pravo pitanje da li je koncept stabilan ili barem pod kojim uslovima. Moć danas nije stabilna te tako i ideje koje se njima bave.

Пионирска

pre 6 godina

Пратила сам је на Инстаграму, али већ пар месеци не... од интелигентих кратких игроказа којим је указивала на разне друштвене аномалије, глупости, стереотипе, дошла је до искључивог и једносмерног пресировог активизма, фанатизма, директног наметања свог мишљења, без права да неко има другачије, све је искључиво црно или бело, нема средине, и тако и сама постала стереотип... штета

NoName

pre 6 godina

@niko i neko

Delimicno si u pravu i ne.
Istina je da je feminzam u danasnje vreme dobio oblik ekstremizma. A i tacno je da zene trebaju biti ravnopravne. Znaci, ako hoce da bude rudar, automehanicar, prograner ili direktor, sve je to OK. Kada krene da zloupotrebljava to sto jeste, onda to nikako nije OK.
Problematican je ovaj deo ekstremnog ponasanja i uvredljivosti na svaki pomen bilo cega. Kazes nekoj zeni da su joj lepe noge, grudi i bilo sta, ona udara na oblik silovanja, histerije i slicno. Bukvalno covek ne moze nista reci kao kompliment, a da ne bude istranziran na sve moguce strane. A to su te ekstremne feministkinje. I pre nego sto se krene sa lupanjem minusa, na Youtube mozete pronaci osobe koji imaju taj problem u glavi.
Mada, kada se sve uopsteno sagleda, mnogo stvari je preslo u ekstremizam. I time se dobija odgovor da je svet nacisto pokudeo.

Живан је алкохоличар

pre 6 godina

Ko nam kriv pa smo glupi i ne osnujemo neki muski pokret da se borimo za nasa prava..progutace nas ove feministicke azdaje..
Pravim zenama svaka cast i naklon do poda.

neko

pre 6 godina

U slučaju da je žena imala slobodu izbora, postavlja se pitanje: Da li je nasilnik bio takav i pre nego što je maltretirana žena počela da živi s njim ili je takav postao tokom zajedničkog života? U prvom slučaju se radi o pogrešnom izboru, u drugom je najverovatnije žena saučesnik u stvaranju nasilnika. Što je najgore u prvom slučaju, ako se i reši nasilnika opet će napraviti pogrešan izbor.

S

pre 6 godina

(Samo kažem..., 19. maj 2017 16:33)tako je puna birokratija samoostvarenih zena bivsih i sadasnjih politicara. Ne moraju da rade ali eto da se samoostvare. Zensko pravo nije samo da se samoostvari kako vi kazete vec i da sama izabere sta hoce. Pod tim mislim da je niko ne ocrnjuje ako hoce da radi, ako nece da radja, ako nece da se uda, ako hoce da se uda i da brine samo o porodici ali ne i da se samoostvari. Daj dodjimo vise do toga da se drugi ne osudjuju zbog glupost. To pricam jer ja sam zena koja je posle uspesne karijere izabrala da bude "samo" mama i ne kajem se. A dosta mi je prekornih pogleda tzv. samoostvarenih zena koje padaju s nogu i na poslu i kod kuce i jos misle da je to feminizam.

Zabrinuti

pre 6 godina

A jel feminizam stiti decake koje majke tuku i vuku ih za kosu i prave im modrice...Kako to samo ocevi tuku? Ja moje dete nikad nisam udario dok njegova majka jeste! Ovo poeticno brbljanje nema realno smisla osim da nacrni muskarce!

mare

pre 6 godina

Koja zamena teza, ali u društvu su upravo muškarci žrtve a ne žene. Ko radi teške, rizične poslove na ovom svetu i gubi glavu? Ako se razvedu 90% gube decu da to je ravnopravnost. Žive kraće od žena, kasnije idu u penziju, više oboljevaju od bolesti...
Više su pod stresom, muškarci su dansas grsdjani drugog reda.

mare

pre 6 godina

A šta je doneo taj feminizam? Pa stopa razvoda od 30 do 50%, epidemija samohranih majki, inflaciju ženskog ega pa postaju sve izbrirljivije, promiskuitet, polne bolesti, inflaciju ženskog ega.
Urušavanje porodice, pad nataliteta, zaludjivanjd žena karijerom, hedonizmom...
To su posledice od feminizma.
I to je kao dobro, u suštini je naneo više lošeg nego dobrog.

Smuleco

pre 6 godina

Iskreno, dosta je toga, što je dotična rekla, tačno. Ne sporim. Naprotiv. Sporno je to, što me izrečeno, i način na koji je izrečeno, navodi na pomisao, da je urađeno/iskazano, u cilju samopromocije. Žene na prvom mestu, treba da štite, od zla koje im se čini, upravo muškarci(kao najčešći vinovnici ženske patnje), jer na žalost, ima mnogo njihovog odvratnog, verbalnog i fizičkog nasilja, pogotovu, u ovom našem Srbistanu. Država MORA da postane nemilosrdna, prema zlostavljačima. Ako ne bude tako, na putu smo, da postanemo, umesto zemlje "sigurnih kuća", zemlja " sigurnih gradova".

devlinjo

pre 6 godina

I još nešto čitajući ove komentare o feminizmu, šovinizmu... i ostalim glupostima dolazim do potvrde moje nekadašnje tvrdnje a to je da su se žene danas pogubile u tome kakvog muškarca pored sebe žele. da li on treba biti tradicionalni balkanac, glava kuće, zaštitnik i hranitej ili papucic koji sedi kući gleda sex i grad i govori da draga. ili kombinacija ili ne ili ne znam stvarno šta mi je po volji danas.

xman

pre 6 godina

Ne znam zasto se svi fokusiraju na stanje tj. rezultat koji je proistekao iz loseg zivota, nezadovoljstva i nezaposlenosti naseg naroda. ljudi nemaju za osnovne potrebe pa je rezultat toga svadja, koja se ne tako retko zavrsi batinama a nekad i smrcu. Pa se vi bavite dal je covek nastao od majmuna, ko je sta uradio na parovima, dal LGBT mogu slobodno da se jasu na ulici.

mare

pre 6 godina

Ko kaže da su žene nekad bile ugnjetavane pa su morale feminskinje da ih oslobadjaju?
Šta, pre. 50, 100 godina je svaki muškarac tukao svoju ženu, neki jesi, ali verujem da je velika većina bila normalna. Žene su radile u polju i oko dece i kuće.
I tada razvod nije bio opcija, jer je moral bio na visokom nivou, to je bila sramota za porodicu. Danas u doba liberalizma totalni potop normalnih vrednosti, urušavanje porodice i društva.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Volim da gledam njene klipove, ima dobrih i poučnih klipova, ima i loših. Ali se Dinja ovde žešće izlupetala. Devojka očigledno ne zna šta je feminizam. Feminizam jeste mržnja prema muškarcima, feminizam jeste ponižavanje muškaraca, i feminizam ima veze sa muškarcima, i to dosta. To svaki iole obrazovan čovek zna. Ja sam naravno protiv nasilja nad ženama i bilo kakvog drugog nasilja. Ali vi ljudi niste upućeni, trebalo bi da znate da većinu sudija u Srbiji čine žene, bar 60%. Dakle najbitnije zanimanje, sa najviše moći i "ugleda". Toliko o tome da su žene obespravljene i da se žene ni za šta ne pitaju. Po struci sam dipl. pravnik, pa znam o čemu pričam. Zašto te žene sudije ne osude te nasilnike kad su već žene tako super, a muškarci krivi za sve? Druga i veoma bitna stvar, te loše stvari u društvu koje je Dinja navela podjednako pogadjaju i muškarce i žene. Loše zdravstvo, loše pravosudje, čekanje na šalterima i iživljavanje šalteruša i drugih zaposlenih na državnoj sisi - podjednako pogadja i muškarce i žene. Takodje, neke žene su krajnje licemerne, hoće potpunu ravnopravnost sa muškarcima, a smeta im kada treba da idu u penziju sa 65 godina života ili 40 godina staža, kao i muškarci. To odjednom nije fer za žene. One bi htele da rade fine administrativne poslove, a muškarci da rade teške fizičke. Sličnih primera ima milion.

MASLINA

pre 6 godina

Kako gospođa Dinja i njene pristalice objašnjavaju da su proces veličanja feminizma i mahanje njime kao reklamnim zastavicama s jedne strane i sve više nasilja i nečovečnosti (uopšte, pa i prema ženama) s druge strane, neraskidivo povezani i međusobno se podstiču? Kad je feminizam tako veličanstven i štiti od svega što je navedeno – pa kako do sada već te pojave nisu iskorenjene? Problem je u nečem drugom, a što to ovakve osobe sklone scenskom eksponiranju iz ličnih potreba, nemaju interes da kažu: KAD DRUŠTVENI SISTEM (GLOBALNI I LOKALNI) BUDE ISTINSKI , A NE LICEMERNO I REKLAMERSKI, POŠTOVAO LJUDSKO BIĆE KAO TAKVO I PRAVA TOG BIĆA, ONA ISTINSKA (PRE SVEGA KLASNA PRAVA), TADA NEĆE BITI TOLIKO NASILJA NAD SLABIJIMA, PA NI POTREBE ZA VELIČANJEM FEMINIZMA NITI BILO KOJIH PARCIJALNIH PRAVA OD KOJIH MNOGE PARAZITSKE ORGANIZACIJE PROFITIRAJU, JER U VLADAJUĆEM SISTEMU, I TO GLOBALNO, I TO JE BIZNIS.

Stanko

pre 6 godina

Ej draga moja da si ti meni 101% u pravu i da je tako, ne bi nikom smetao feminizam. Problem je sto TI tako vidis feminizam, a ustvari i one stvari za koje si rekla da nisu ustvari jesu! A da muskarci mogu da rode jednako kao zene, feminizam ne bi nikada imao sansu.

Milic

pre 6 godina

Priroda je takva kakva je protiv nje smo nemocni jer bilo sta da menjamo nije to, nije prirodno, sto se tice fuzickih razlika. I jedna i druga strana ima debelih argumenata da sami sebe stite. Ostaje nam da se obe strane usaglase i po fizickom i po psihickom pitanju, a za to moraju obe strane da koriguju sadasnje zakone znaci pola/ pola pa da se pise zakon. Sve ostalo je pisanje uz vetar.

D

pre 6 godina

Feminizam rusi temelje hriscanskog drustva, i promovise se iskljucivo tamo gde zene imaju NAJVECA prava, i daleko vece privilegije nego prosecan muskarac.
Feminizam unistava porodicu, i feminizan unistava drustvo. U srzi mu je ogavna verzija marksizma i nema veze sa realnoscu, ali koga briga za to. Samo sirite ogavnu ideologiju, nismo dovoljno propali.

da rezimiramo

pre 6 godina

Prvo kaže:
Feminizam nije omalovažavanje muškaraca.

A posle toga:
Feminizam štiti devojčice koje su silovane. Devojčice kojima teča ili stric gledaju u grudi dok pričaju o školi. Devojke koje moraju da puše ku... da bi se zaposlile. Feminizam štiti žene koje svaki dan dobijaju batine. Feminizam štiti devojčice koje gledaju kako tata šutira mamu. Feminizam štiti devojčice koje tata tuče i kojima tata napravi modrice. Feminizam štiti majke koje su sahranile ćerke koje je ubio muž.

Šta bi tek govorila da želi da omalovažava muškarce?

Старац Исаија

pre 6 godina

Феминизам је део комунистичке идеологије свесно подметнут западној цивилизацији како би била урушена. Не постоји цивилизација у историји која више штити жене од европске-хришћанске цивилизације. Феминисткиње слободно нека крену у С. Арабију, Нигерију, Пакистан или Кину па нека тамо соле памет, нико нормалан више не наседа на њихове празне приче.

Миле

pre 6 godina

Овде нешто не штима! Скроз побркана правила и систем. Мушкарчев задатак јесте да штити жену, зарађује и ради теже физичке и техничке послове. Али жену, не мушкарца која ће да вози кола, пије по кафанама, швалерише се, бије мужа и прети му разводом и узимањем имовине. Закон о насиљу у породици каже између редова да је насилник мушкарац. Да ли ви стварно мислите да вас ваш мушкарац, након менталног малтретирања и нервирања неће испребијати кад му пукне филм мимо закона? Све ово ће донети само мање бракова и мање деце, а мушкарци ће, нажалост, као што је код инсеката и животиња, бити коришћени само за приплод, издржавање и живот у неком ћумезу и да децу виђа само викендом са смањеном могућношћу налажења друге жене, док бивша жена живи у лепом великом стану са грајом њихове деце са слободним викендом и да ужива...

Znalac

pre 6 godina

Bio sam protiv Feminizma. Bio sam budala,nisam razmišljao. Jer, da nije Feminizma:

- ne bi bilo MGTOW

- Žene ne bi svima naočigled pokazale svoje PRAVO lice

- i dalje bi verovali u bajke o divnim, nežnim, blagim, ženstvenim, gracioznim, čestitim princezama tople duše i čistog srca punog ljubavi, biološki onemogućenim da ikome ikada učine išta nažao

- ne bi primetili neke cifre (ko dobija u 95% slučajeva decu & imovinu, ko je 3X manje osuđivan za ISTOVETNO krivično delo, zašto svako 4. dete NIJE od svog zvaničnog oca, ko 7 g DUŽE živi a RANIJE ide u penziju, ko je kako kaže "jači, bolji, pametniji, sposobniji, lepši, itd" a na rizičnim radnim mestima čini jedva 1% radne snage, ko je AUTOMATSKI bez pitanja uhapšen kad policija dođe po pozivu za porodično nasilje, ko cini 84% beskućnika i 97% poginulih na poslu, u čiju prevenciju raka se ulaže 100X više sredstava i medijske pažnje, ko sme NEKAŽNJENO da LAŽNO optuži za silovanje i uništi karijeru & život, ko negira zvanicne podatke FBI i američke vlade da je nasilje oba pola u američkim porodicama odavno sasvim izjednačeno,itd..)

- ne bi bile vidljive ovolike manipulacije, mentalno zlostavljanje, suptilne verbalne ucene, unižavanje, monopol na večitu ulogu Žrtve ("Ako mene muž prevari-kriv je on, a ako ja njega - OPET JE KRIV ON ")

- ne bi se Istina o Pravoj Prirodi Žene nikada ovako brzo širila i OTKRIVALA ...

"Daj mu moć da vidiš KAKAV JE ZAISTA ..."

Feminizmu, HVALA TI!

kabla

pre 6 godina

Gde je moj komentar?
Rekao sam da ovo nema veze sa feminizmom. Feminizam propagira jednakost zene sa muskarcem a istim tim zenama da ponudis posao tipa rudnik, gradiliste, strugara, nece da rade, licemeri jedni. Savremeni trecetalasni feminizam ne stiti zene vec ih pravi jadnim, pricaju kako su zene jake i nezavise i ne moraju da se udaju i oslanjaju na muskarca a onda napune 40 godina i zive sami sa nekoliko macaka u stanu pa se pitaju zasto su nesrecni.

Henri Chinasky

pre 6 godina

Nisam pročitao da je feminizam skuvati detetu ručak,ponekad ga oprati i naučiti da se ponaša u društvu i u školi.Samo neka prava za žene u tom feminizmu,a obaveza nigde.

niko i neko

pre 6 godina

Da se ne shvatimo pogresno. Svakog nasilnika treba adekvatno kazniti, cak mislim da su nasi zakoni blagi za razna zlodela koja ljudi cine. No da se vratim na temu, taj sad popularni feminizam stavlja sve muskarce na kolac. muckarac je kriv uvek, svaki dan, u svakoj situaciju, za svaki moguci trenutak svog postojanja. Kaze dunja svetica da se zastite zene od batina muzeva. Ko ce da zastiti muzeve od psihickog zlostavljanja svako dnevnog, od frustriranih zena koje imaju svu moc u svojim rukama i ako im se suprostavis kupe stvari, decu a ostatak ce ti otme preko suda! Nadrndanih sefovica sa pola mozda, koja je preko kreveta dosla na tu funciju i sav svoj bes iskaljuje iskljucivo na muskarcima jer smo mi krivi za sve njenje lose stvari u zivotu. Imate vise prava i mogucnosti od nas, mnogo lakse manipulisete. Ko je onda vama kriv za bilo sta??? Ko koga ugnjetava! Dobili ste mnogo, a zelite sve.

ZokiNS

pre 6 godina

Hm, a sta cemo sa onim kada zena moze da dodje na posao u bretelama, da se pojavi na televiziji polugola, daje prazne izjave koje mediji prenose a da ne mora da im se plati. Sta cemo sa devojcicma koje se sminkaju, oblace tako da im se sve vidi a onda "stric i ujak" ne smeju da pogledaju ono sto je "na izvol'te"? Sta cemo sa tim sirotim, ubogim, nezni, neobicno naivnim dobricama? Dunjino vidjenje je samo sa jednog tasa vage a onaj drugi tas na kome je domace vaspitanje, kucni red i postovanje starijih... to gospa Dunja ne pominje. Gospa D, vase merilo je samo vase merilo sa tacke nekoga ko se izgleda oseca neravnopravno jer nije iskoristila silnu "neravnopravnost" koje danasnje devojcice i te kako koriste.

Aron

pre 6 godina

Nije u pravu. Feminizam je potpuno deplasirana stvar, žene su ovde potpuno ravnopravne još od vremena komunizma. U Srbiji se diskriminacija sprovodi i ljudi dele na one koji imaju vezu i one koji je nemaju. Što se tiče broja ubistva žena to ne može tako da se gleda. Broj 40 izgleda strašno ali to se gleda proporcionalno na 100 000 stanovnika. A to znači oko 0.5 ubijenih žena. Što je na nivou zemalja EU a na primer niži nego u Finskoj a recimo 4 puta niži nego u Litvaniji.

Stalni zub

pre 6 godina

Grupa beta zenki koje koriste patnju drugih kako bi uvecale svoj uticaj. To uvek vodi ka raspadu porodice koja je jos uvek osnovna gradivna jedinica drustva i koja se nece moci zameniti tehnologijom bar jos 150-200 godina. Koriste frustracije drugih zatrovanih zena koje su obicno neatraktivne, neprijatne i nezadovoljne svojim zivotima. Te zene rade svoje jadne robovske poslove kod gazdi koji ih ne postuju samo zato sto je feminizam dozvolio hipergamiji da besni kod zena, pa ce prosecna pacenica radije rintati za 25000din. i cekati nekog ultra muskarca kojeg ne zasluzuje. Kad shvati da je za prosek, onda se skrasi i mrzi tog mucenika pored sebe, razvodi se i sve mu otima (najgori moguci scenario koji feminizam uvodi u porodicne zakone). Takodje koriste muskarce koji u podsvesti misle da ce dobiti seksualnu propusnicu ako se dodvoravaju zenama, sto na kraju ne biva jer niko ne voli slabe, ljigave muskarce.
To je moje misljenje o feminizmu i feministkinjama jer njihov krajnji cilj nije da zastite zene, vec da unize muskarce u korist zena sto im je i poslo za rukom u mnogo zemalja koje su sad u procesu starenja i postepenog propadanja.
Zene se stite zakonom koji se sprovodi, a ne toksicnim ideologijama.

Slobodan milosevic

pre 6 godina

Ahaaahha...kako je interesantno.Uh kako je lepo slusati,prosto srce da nasladis.Go feminy go....volim feminizam i jedva cekam da smuvam feministkinju,ako im uopste trebaju muskarci!buhhhaaaaa

Jovica

pre 6 godina

U Srbiji svake godine bude ubijeno 40 zena u porodicnom nasilju od strane muskaraca??

A vi pitate sta mislimo o feminizmu. Cekajte, bre, odakle vam taj podatak, znate li vi sta je 40 zena pobijenih , to su 4 mesecno, znaci svake nedelje je jedna ubijena prosecno.

Porodicno nasilje i nasilje nad zenama je odraz najgore sorte muskih, ali sto ne volim neproverene informacije. Jel to tacno sto napisaste?

kabla

pre 6 godina

Ovo nema veze sa feminizmom. Feminizam propagira jednakost zene sa muskarcem a istim tim zenama da ponudis posao tipa rudnik, gradiliste, strugara, nece da rade, licemeri jedni. Savremeni trecetalasni feminizam ne stiti zene vec ih pravi jadnim, pricaju kako su zene jake i nezavise i ne moraju da se udaju i oslanjaju na muskarca a onda napune 40 godina i zive sa nekoliko macaka u stanu pa se pitaju zasto su nesrecni.

Stifler-57

pre 6 godina

A sta bi bilo da nema jedne jedine zene koja pristaje da pusi ku..c za posao ili bilo sta ? mozda bi se vratio moral u svetu ili ... ? Ko je izmislio toplu vodu Dinjo samo da mi je saznati ?

morgot

pre 6 godina

Zanimljivo da se niko naročito ne brine o ovim pitanjima, ako riječ "žena", zamjenite sa "muškarac".
Ovo nisu problemi koji se tiču samo žena, i vi to dobro znate.

Pacovski

pre 6 godina

Sve sve... ali da deca budu nezeljena? Kaze ''zasto hocete da se radjaju nezeljenaa deca''
Gospodjo Dinja deca su radost i ispunjenje zivota i dar od Gospoda! Abortus je ubistvo! Kako bi bilo... feminizam stiti najgori zlocin protiv majke i deteta a to je ubistvo!

Vlada

pre 6 godina

Svaka cast, ali dzaba kad nema ko da cuje - muskarci prosto ne zele da se odreknu pozicije moci koju imaju, a i zasto bi kad im sve tradicionalne "vrednosti" idu u prilog. Ali ne mogu ni da cute, nego moraju da cukaju svoja smesna opravdanja, no dobro to je zbog kognitivne disonance. To je ista prica kao sa bogatim kapitalistima koji ne zele da se odreknu svog novca kako bi se uspostavilo jednakije a time i srecnije drustvo.

bgd

pre 6 godina

Sve je to ok.
Ali znam bar tri žene koje su skoncentrisano zlo, terorišu oko sebe na užasan način, i muža i decu i familiju i roditelje.
Od nekih žena je potrebna zaštita.

Dakle, nisu to dva tabora, već je svaka priča individualna i podložna zakonu.

hahahović

pre 6 godina

Inače, feminizam me podseća i na Gandijevu rečenicu gde kaže da "hrišćani uopšte nisu nalik hristu". Tako je i sa feministkinjama. Spajanjem ekstrema se neće doći do sredine bez nasilja. Moraćete i jedni i drugi da malo utišate svoj lepo maskiran ego.

Spirit

pre 6 godina

Naravno da se slazem s njom. Na svakom koraku su zaostaci sovinisticke kulture, muskarci se bore protiv ravnopravnosti, zene internalizuju neravnopravnost kroz odgoj i socijalne norme. Na svakom koraku, cak i u najrazvijenim zemljama jos uvek zene nemaju jednak tretman.

Šon

pre 6 godina

Samo jedno pitanje se treba postaviti!
A zašto su sve feministkinje manje lepe žene???
Eto toliko... i vidi se da vam problem ne stvaraju muškarci već žene koje mrze opet tamo neke žene... Znači ipak je problem u životu ako si žena a nisi lepa, ženstvena!!! Ajde mi muškarci da napravimo pokret 'siromašnih muškaraca' i da vidimo ko će da nas podržava?

mrak

pre 6 godina

Moderni feminizam nije borba za jednakost zena, vec za zensku superiornost.
I zanimljivo mi je kako su feministinje snazne i sposobne kao muskarci dok i isto vreme ocekuju od muskaraca da im rese sve probleme i ukinu "patrijarthat"

prosečni grobar

pre 6 godina

Kakvo prodavanje magle ....piše kako feminizam štiti devojčice koje očevi ili majke zlostavljaju... Ženo humanizam štiti svu decu! Sve žrtve nasilja... Kao da nema muškaraca i mladih dečaka koji su zloatavljani, prebijani, koji ne smeju da dignu glas da ih neko ne bi ubio od batina... Ovo deljenje na žene žrtve i sve ostale ne vodi ničemu... Mi kao ljudi moramo da imamo saosećanja i uvek napominjemo patnju svih žrtava svake nepravde... Jer ne dešava se to njima jer su žene, nego jer ima loših ljudi koji nekad povređuju žene a nekad muškarce... Postoje loše osobe i nasilnici i postoje žrtve, a da li te žrtve imaju ovu ili onu stvar među nogama je najmanje bitna stvar...

Samo kažem...

pre 6 godina

Ja bih samo dodala da feminizam štiti i one muškarce kojima su nasilno dodeljene rodne uloge koje ih žuljaju. A što se tiče toga da neravnopravnost ne postoji, sve dok budete učili svoje ćerke da je njihovo glavno ostvarenje kroz porodicu a ne kroz samoostvarivanje pa tek onda porodicu imaćete sponzoruše, klinke kojima je bitno samo kako izgledaju i nesrećne žene u braku. Sve dok ne budete učili decu i mušku i žensku tome da je ljubav ravnopravnost zato što bez nje nema slobode biće neravnopravnosti. Pozdrav za sve žene koje se bore za svoje samoostvarivanje i za sve muškarce koji se bore za isto i sa rukom u ruci idu zajedno sa tim ženama kroz život.

Живан је алкохоличар

pre 6 godina

Ko nam kriv pa smo glupi i ne osnujemo neki muski pokret da se borimo za nasa prava..progutace nas ove feministicke azdaje..
Pravim zenama svaka cast i naklon do poda.

biti siroma je izgleda velika sreća

pre 6 godina

Feminizam je sistem koji ima svoju interpretaciju ideje moći, ali sama moć u današnje vreme nije isto ono što je bila. Danas se moć lako stiče ali još lakše gubi, pa i njen gubitak nije neka šteta jer se čak izokrene u svoju suprotnost i postane razlog propasti od sramote do potpune izolovanosti. Stoga posmatranje u prostoru ima prava ili nema takvog prava uopšte nema smisla (osim da pokaže koliko je to vrtlog i koliko čas gore čas dole na vrednosnoj lestvici, skače ko da je na kvantnoj mehanici), pravo pitanje da li je koncept stabilan ili barem pod kojim uslovima. Moć danas nije stabilna te tako i ideje koje se njima bave.

neko

pre 6 godina

U slučaju da je žena imala slobodu izbora, postavlja se pitanje: Da li je nasilnik bio takav i pre nego što je maltretirana žena počela da živi s njim ili je takav postao tokom zajedničkog života? U prvom slučaju se radi o pogrešnom izboru, u drugom je najverovatnije žena saučesnik u stvaranju nasilnika. Što je najgore u prvom slučaju, ako se i reši nasilnika opet će napraviti pogrešan izbor.

soda cat

pre 6 godina

Feminizam kakav danas postoji je zlo, a istaknute feministkinje su uglavnom nezadovoljne žene koje mrze ceo svet,ista stvar je i sa šovinistima. Treba nam više žena naučnika, programera, lekara, ne trebaju nam starlete koje propagiraju da je slikanje po instagramu laka zarada i onda zašto bi se neko mučio da završi fakultet kada vidi gde su pare .Tu je koren problema,a za to su žene same krive. Ženama trebaju bolji uzori kao Marija Kiri, a ne Kim Kardašijan, da vide da mogu itekako da žive od svog intelekta. Tada će i muškarci da gledaju na žene kao na nekoga kome se treba diviti, a to se ne može postići fotkanjem na instagramu. Verujte mi znam iz iskustva sve ovo, ja sam programer, a devojka mi je genetičarka i nema ništa lepše nego kada sednemo da pričamo o nauci, a ne o farmi i parovima.

maslina

pre 6 godina

Kako gospođa Dinja i njene pristalice objašnjavaju da su proces veličanja feminizma i mahanje njime kao reklamnim zastavicama s jedne strane i sve više nasilja i nečovečnosti (uopšte, pa i prema ženama) s druge strane, neraskidivo povezani i međusobno se podstiču? Kad je feminizam tako veličanstven i štiti od svega što je navedeno – pa kako do sada već te pojave nisu iskorenjene? Problem je u nečem drugom, a što to ovakve osobe sklone scenskom eksponiranju iz ličnih potreba, nemaju interes da kažu: KAD DRUŠTVENI SISTEM (GLOBALNI I LOKALNI) BUDE ISTINSKI , A NE LICEMERNO I REKLAMERSKI, POŠTOVAO LJUDSKO BIĆE KAO TAKVO I PRAVA TOG BIĆA, ONA ISTINSKA (PRE SVEGA KLASNA PRAVA), TADA NEĆE BITI TOLIKO NASILJA NAD SLABIJIMA, PA NI POTREBE ZA VELIČANJEM FEMINIZMA NITI BILO KOJIH PARCIJALNIH PRAVA OD KOJIH MNOGE PARAZITSKE ORGANIZACIJE PROFITIRAJU, JER U VLADAJUĆEM SISTEMU, I TO GLOBALNO, I TO JE BIZNIS.

MGTOW-Wizard

pre 6 godina

Feminizam ne želi da obraćamo pažnju na dečake koje tuku njihove majke, što je većinom slučaj. Na žene koje zlostavljaju svoje muževe u braku, fizički a posebno i psihički. 99% smrtnih slučajeva na radnom mestu čine muškarci. 99% smrtnih slučajeva u ratu čine muškarci. Muškarci dobijaju 150% od dužine zatvorske kazne u odnosu na žene za isti zločin. 80% beskućnika su muškarci. 2 trećine svih razvoda pokreću žene. Većinom uvek one dobijaju decu, muškarcu ostaje samo da ih posećuje 2 dana u nedelji. Ako ne plaća alimentaciju na vreme ide u zatvor.
Ne vidim da se feminizam zalaže za ove nepravednosti.
Iako feminizam ističe plemenite ciljeve u ovom tekstu, na zapadu vidimo na šta se sveo feminizam a taj talas dolazi i kod nas.
Feminizam na zapadu urušava društvo, muško-ženske odnose.
Bori se da im klima ne bude previše hladna u kancelariji, da muškarci ne šire noge u metrou, da je trend lepote nametnut od patrijarhata. Da budu žene ravnopravno zastupljene u upravnim odborima iako postoje kompetentniji muškarci za te pozicije.Spuštaju se kriterijumi za vojsku da bi žene položile fizički test. Zašto se ne bore da budu ravnopravno zastupljene u rudnicima ili naftnim bušotinama? Sve se svodi na kvotu ravnopravnosti na štetu kvaliteta.

Feminizam je samo uspeo da pokaže ružno lice ženske hipergamije.
Američki univerziteti od mesta slobodnog govora su postali leglo boraca za socijalnu pravdu (SJW) gde je važnija politička korektnost od istine...

N

pre 6 godina

Zenama koje se ogradjuju od feminizma preporucujem da se odreknu prava na obrazovanje, prava na zaposljavanje, pravo na izlaske bez muzevljevog odobrenja, da se odreknu stikli, dekoltea i mini suknji, da zaborave sex pre braka i da ga u braku imaju samo kada on to zeli...da se odreknu ideje o tome da smeju da poseduju stan, da se odreknu ideje da mogu da budu ista drugo do majke i domacice ali da eventualno, tako neobrazovane mogu da rintaju u nekoj fabrici. O da, i da se ne bune ako nekad dobiju batine jer,same su krive, iznervirale su muza.

Marko

pre 6 godina

Naravno da se slažem ovo je sasvim normalno i nema tu neko da li da se slaže ili ne, ovo ovako treba da bude.Sramota da smo što se tiče ovih stvari još u srednjem veku.Podrška za sve žrtve nasilja!

hahahović

pre 6 godina

(D, 19. maj 2017 14:10)

Pričaš o realnosti, a vodiš se dogmom knjige stare dve iljade godina. Nemoj više molim te, da sad ne bi citirao i ja tu kniigu, gde ću jednim običnim citatom srušiti sve što si napisao. Realno.

Neda

pre 6 godina

To je ono što bi feminizam TREBALO da bude. Međutim, tužna činjenica je da je ono što se danas podvodi pod termin feminizam - sve, samo ne istinska borba za ženska prava. Feminizam, kao uostalom i liberalizam i mnogi drugi levo orijentisani pokreti postali su paradigma licemerja, površnosti i suštinskog nerazumevanja problematike za koju se tobože zalažu. Prema tome, nije ni čudo što mnoge zdravorazumske, stabilne i inteligentne žene dižu glas PROTIV onoga što se danas naziva feminizmom i ZA ono što bi feminizam trebalo da bude.

mare

pre 6 godina

A šta je doneo taj feminizam? Pa stopa razvoda od 30 do 50%, epidemija samohranih majki, inflaciju ženskog ega pa postaju sve izbrirljivije, promiskuitet, polne bolesti, inflaciju ženskog ega.
Urušavanje porodice, pad nataliteta, zaludjivanjd žena karijerom, hedonizmom...
To su posledice od feminizma.
I to je kao dobro, u suštini je naneo više lošeg nego dobrog.

WTF

pre 6 godina

Ova zena je pomjesala feminizam sa nekim drugim terminima. Ona misli da neko ko nije feminista/feministkinja ne moze da se zalaze za sve ove stvari. Sta je sa situacijama u kojima majke biju musku djecu? Zene zlostavljaju muskarce (da, fizicki!), starci nad kojima se izivljavaju sestre u starackom domu, itd.
Zena sam, ali sam prvenstveno ljudsko bice, i mislim da se ni muskarci ni zene, a ni zivotinje, ne treba da budu zlostavljani ni psihicki ni fizicki. I to je to. Nema potreba za podizanjem sopstvenog morala i topljenja u njemu rijecima "sram vas bilo". Sram i tebe bilo zbog toga sto pokusavas da osramotis postene i dobre zene koje se bore za pravdu ali se ne identifikuju sa terminom "feministkinja".

mare

pre 6 godina

Koja zamena teza, ali u društvu su upravo muškarci žrtve a ne žene. Ko radi teške, rizične poslove na ovom svetu i gubi glavu? Ako se razvedu 90% gube decu da to je ravnopravnost. Žive kraće od žena, kasnije idu u penziju, više oboljevaju od bolesti...
Više su pod stresom, muškarci su dansas grsdjani drugog reda.

mare

pre 6 godina

Ko kaže da su žene nekad bile ugnjetavane pa su morale feminskinje da ih oslobadjaju?
Šta, pre. 50, 100 godina je svaki muškarac tukao svoju ženu, neki jesi, ali verujem da je velika većina bila normalna. Žene su radile u polju i oko dece i kuće.
I tada razvod nije bio opcija, jer je moral bio na visokom nivou, to je bila sramota za porodicu. Danas u doba liberalizma totalni potop normalnih vrednosti, urušavanje porodice i društva.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Volim da gledam njene klipove, ima dobrih i poučnih klipova, ima i loših. Ali se Dinja ovde žešće izlupetala. Devojka očigledno ne zna šta je feminizam. Feminizam jeste mržnja prema muškarcima, feminizam jeste ponižavanje muškaraca, i feminizam ima veze sa muškarcima, i to dosta. To svaki iole obrazovan čovek zna. Ja sam naravno protiv nasilja nad ženama i bilo kakvog drugog nasilja. Ali vi ljudi niste upućeni, trebalo bi da znate da većinu sudija u Srbiji čine žene, bar 60%. Dakle najbitnije zanimanje, sa najviše moći i "ugleda". Toliko o tome da su žene obespravljene i da se žene ni za šta ne pitaju. Po struci sam dipl. pravnik, pa znam o čemu pričam. Zašto te žene sudije ne osude te nasilnike kad su već žene tako super, a muškarci krivi za sve? Druga i veoma bitna stvar, te loše stvari u društvu koje je Dinja navela podjednako pogadjaju i muškarce i žene. Loše zdravstvo, loše pravosudje, čekanje na šalterima i iživljavanje šalteruša i drugih zaposlenih na državnoj sisi - podjednako pogadja i muškarce i žene. Takodje, neke žene su krajnje licemerne, hoće potpunu ravnopravnost sa muškarcima, a smeta im kada treba da idu u penziju sa 65 godina života ili 40 godina staža, kao i muškarci. To odjednom nije fer za žene. One bi htele da rade fine administrativne poslove, a muškarci da rade teške fizičke. Sličnih primera ima milion.

poison

pre 6 godina

Znalac.............svaka ti je mestu. Potrebno je takvo udruženje u Srbiji. Količina psihičkog maltretiranja nad muškarcima je uzrok mnogih loših stvari u svetu.

devlinjo

pre 6 godina

I još nešto čitajući ove komentare o feminizmu, šovinizmu... i ostalim glupostima dolazim do potvrde moje nekadašnje tvrdnje a to je da su se žene danas pogubile u tome kakvog muškarca pored sebe žele. da li on treba biti tradicionalni balkanac, glava kuće, zaštitnik i hranitej ili papucic koji sedi kući gleda sex i grad i govori da draga. ili kombinacija ili ne ili ne znam stvarno šta mi je po volji danas.

mare

pre 6 godina

Da vam objasnim, feminstkinje slabo stoje sa činjenicama. Popularan je njihov mit o wage gap-u kako žene manje zaradjuju od muškaraca, pa ako je tako zašto poslodavci ne otpuste sve muškarce i zaposle žene jer ako je tako oni će zaraditi više, jer će da potplate žene? U realnosti, devojke kad gledaju koji fakultet biraju manje lukrativna/ dobro plaćena zanimanja a upisuju ženske studije, istoriju, književnost...Nadjite koje mejdžore biraju devojke, i posle kažu kako su manje plaćene pa zašto ne upisiju medicinu, tehničke fakultete?
Onda oni zbroje sve zaposlene i plate i dobiju ''wage gap'' koji nema veze sa činjenicama. Pa vi vidite o kakvim se borkinjama radi.
A nadjite u Srbiji zanimanja gde su muškarci većina u; prosveti,zdravstvu, farmaciji, administraciji, bankama, medijama ... i vodim vas sve na pivo. Znači imaš zanimanja gde žene dominiraju i tu neravnopravnost niko ne spominje, a smeta im što su muškarci većina u vojsci ili policiji, iako žene ti poslovi ne zanimaju, kao što ih ne zanima ni politika ali ih na silu guraju. Kad pišete o feminizmu, guglajte malo, nemoj da pijete sve što vam serviraju.

xman

pre 6 godina

Ne znam zasto se svi fokusiraju na stanje tj. rezultat koji je proistekao iz loseg zivota, nezadovoljstva i nezaposlenosti naseg naroda. ljudi nemaju za osnovne potrebe pa je rezultat toga svadja, koja se ne tako retko zavrsi batinama a nekad i smrcu. Pa se vi bavite dal je covek nastao od majmuna, ko je sta uradio na parovima, dal LGBT mogu slobodno da se jasu na ulici.

kraljica

pre 6 godina

Vidim, javljaju se mnogi da objasne šta je feminizam, a sami o tome pojma nemaju. Ovi nesrećnici, što ubistva žena relativizuju i pominju "psihičko zlostavljanje", šta biste vi? Da li bi vam bilo bolje i lakše da, umjesto što vam žene govore (tj. "zvocaju") da dignete d.pe s kauča i prihvatite se obaveza u porodici, one samo dočepaju kuhinjski nož ili oklagiju i umlate vas na mjestu? Umlaćivanje je mnogo lakše i manje štetno:) Kad se budete plašili svojih žena, kad budete u strahu za život svoje djece, i to na dnevnoj bazi, kad za svaku riječ dobijete preko usta, onda nešto kažite. Ovako samo se.ete.
Ovaj dolje nesrećnik što kuka da žene dobijaju djecu na razvodu, to vam je kriv patrijarhat, ne feminizam. Djeca su ovdje ženin posao, a muškarci ih se sjete tek onda kad se razvode, i to samo da bi se revanširali tim istim ženama ili ih natjerali da odustanu od razvoda. Čast izuzecima. O imovini se.ete takođe. Kakva imovina i alimentacija, jadno je to i bijedno. To što ste više osuđivani, više i krivičnih djela činite. To što kraće živite i što se više ubijate, i za to vam je kriv patrijarhat. Niste naučeni i u stanju da se nosite sa svojim problemima. Znate samo za gnjev, jer vam je to društveno "dopuštena" emocija. Domaćice koje ne zarađuju mrzite ("troše vaše pare"), a mrzite i ove koje rade.
Kad nemate uspjeha kod žena, krivite žene, ne vidite da su vama najveći neprijatelji drugi moćniji muškarci, koji teže da uzmu sve resurse i žene za sebe. Nikako mozak da uključite.

Zabrinuti

pre 6 godina

A jel feminizam stiti decake koje majke tuku i vuku ih za kosu i prave im modrice...Kako to samo ocevi tuku? Ja moje dete nikad nisam udario dok njegova majka jeste! Ovo poeticno brbljanje nema realno smisla osim da nacrni muskarce!

Stanko

pre 6 godina

Ej draga moja da si ti meni 101% u pravu i da je tako, ne bi nikom smetao feminizam. Problem je sto TI tako vidis feminizam, a ustvari i one stvari za koje si rekla da nisu ustvari jesu! A da muskarci mogu da rode jednako kao zene, feminizam ne bi nikada imao sansu.

Bata Beograd

pre 6 godina

Poštovani B92 i ako ovo čita, poštovana Dinja
Voleo bih da imam više prostora da obrazložim šta imam reći ali ću se "stsinuti" u 1500 karaktera da bih rekao zašto mislim da je ova teorija diskriminišuća i loša. A krenuću od ličnog primera. Ja sam muškarac. I ja sam gej. Mislite li i dalje da sam u dominantnijoj poziciji u odnosu na žene? Ceo život omalovažavan i stavljan na stranu, prinuđen da glumim nešto kako bih bio prihvaćen. Koliko je homoseksualaca (muških) i transrodnih osoba koje na godišnjem nivou pretuku, koje odbaci i maltretira porodica, kojima "prišivaju" ženske polne organe, koji izvrše samoubistvo, koje siluju sa brojnim predmetima koji ne ostave samo duševne traume... Ja se bavim medicinom, i to najviše volim pedijatriju (možda zbog činjenice da na nikad neću imati decu) - šta mislite, koliki procenat roditelja i poslodavaca bi mene odbilo da radim jer sam gej? Da li je veći procenat nego odbijenih žena?
Feminizam nije loš jer brani žene, loš je jer nije pravičan i demokratičan. Žrtva je žrtva, bez obzira na pol! Branite prava čoveka a ne samo žene, jer je i žena pre svega čovek! Feminizam je loš jer je u osnovi SEKSIZAM a treba se boriti za HUMANIZAM i jednakost, istinsku!
Nadam se da će ovaj komentar biti objavljen... A samo na osnovu broja minusa zbog mog priznanja možemo proceniti na delu koliko smo mi, ne-mali procenat muškaraca "manje ugroženi"...

Jelena

pre 6 godina

Muskarce obozavam. Bez njih bi bilo uzasno dosadno. Takodje volim sto smo razliciti, sto sam nezniji pol. To sto volim dzentlmene, ne znaci da podrzavam silovatelje. Nisam i necu biti feministkinja onako kako to agresivno umeju feministicke grupe da rade. Gde su ljudi normalni, feminizam, koji je vrlo cesto obojen mrznjom prema muskarcima, je izlisan. Uvek cu se boriti protiv nasilja nad zenama, decom, muskarcima. Isto tako, uvek cu se diviti stvarima koje muskarci rade daleko bolje od nas i trijumfovati sto smo u gomili drugih stvari umesnije od njih.

Mm

pre 6 godina

Ti koja citas ovaj komentar ne citaj dalje komentare, nego odmah pakuj kofere i koliko sutra, ako mozes bezi pravac zapad. Zbog tih 40 zena i zbog sebe.

Spale

pre 6 godina

Sandra je zena koja skrece paznju na nemocne ljude, muskarce, zene, stare, bolesnu decu, osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Vidite njen youtube kanal i u snimku dobrodoslice ona to i govori. Siri svest o pomaganju bolnicama. Ovaj tekst je bio samo jedan. Ona je kacila i o nasilju na muskarcima i nad decom i nad starima i nad osobama sa invaliditetom. Informisite se malo pre nego sto ostavite komentar

zene

pre 6 godina

Zene treba osnaziti ekonomski, da ako ne rade a podizu decu, imaju sredstava da se odvoje od nasilnika, a ne da mora da ostanu sa njim zbog novca (nekad je bio deciji dodatak za svako dete, pristojan)...zatim, podstalnuti da ne cute nego prijave nasilje i drzava da stane u zastitu zena i nasilja prema deci zakonima.

NoName

pre 6 godina

@niko i neko

Delimicno si u pravu i ne.
Istina je da je feminzam u danasnje vreme dobio oblik ekstremizma. A i tacno je da zene trebaju biti ravnopravne. Znaci, ako hoce da bude rudar, automehanicar, prograner ili direktor, sve je to OK. Kada krene da zloupotrebljava to sto jeste, onda to nikako nije OK.
Problematican je ovaj deo ekstremnog ponasanja i uvredljivosti na svaki pomen bilo cega. Kazes nekoj zeni da su joj lepe noge, grudi i bilo sta, ona udara na oblik silovanja, histerije i slicno. Bukvalno covek ne moze nista reci kao kompliment, a da ne bude istranziran na sve moguce strane. A to su te ekstremne feministkinje. I pre nego sto se krene sa lupanjem minusa, na Youtube mozete pronaci osobe koji imaju taj problem u glavi.
Mada, kada se sve uopsteno sagleda, mnogo stvari je preslo u ekstremizam. I time se dobija odgovor da je svet nacisto pokudeo.

Aemiliana

pre 6 godina

Feminizam ne znaci da su zene i muskarci isti, niti znaci da zene tvrde da zele da rade u rudniku niti da su fizicki jake kao muskarci, niti da ne zele muskarca u svom zivotu. Feminizam se odnosi na to da i zene imaju iste potrebe kao muskarci, da zbog "zenskog" mozga ne zele sve da se udaju ili budu domacice ili nose stikle; neke zele da se bave naukom, neke zele da budu nezavisne. Ne znaci da zene koje zele da budu domacice ne mogu biti feministkinje niti da je to lose- stvar je u tome sto to treba da bude njihov izbor. Zasto se muskarci toliko vredjaju, da li su direktno ugrozeni- ne, nego sit gladnom ne veruje jer su rodjeni u svetu gde se zna njihovo povslasceno mesto. I niko se ne bori protiv normalnih muskaraca i ne moraju isti da budu papuce, borimo se valjda protiv onih koji sutra vasu cerku smatraju svojim vlasnistvom i da mogu da upravljaju i njenim zivotom. A zene koje beze od titule feminizma su mi najgore- samo da ne daj Boze ne sazna neki frajer da je ona feministkinja, nece se nikad udati. Radi se o postovanju tudjeg izbora, dolazio on od muskarca ili zene.

Пионирска

pre 6 godina

Пратила сам је на Инстаграму, али већ пар месеци не... од интелигентих кратких игроказа којим је указивала на разне друштвене аномалије, глупости, стереотипе, дошла је до искључивог и једносмерног пресировог активизма, фанатизма, директног наметања свог мишљења, без права да неко има другачије, све је искључиво црно или бело, нема средине, и тако и сама постала стереотип... штета

MASLINA

pre 6 godina

Kako gospođa Dinja i njene pristalice objašnjavaju da su proces veličanja feminizma i mahanje njime kao reklamnim zastavicama s jedne strane i sve više nasilja i nečovečnosti (uopšte, pa i prema ženama) s druge strane, neraskidivo povezani i međusobno se podstiču? Kad je feminizam tako veličanstven i štiti od svega što je navedeno – pa kako do sada već te pojave nisu iskorenjene? Problem je u nečem drugom, a što to ovakve osobe sklone scenskom eksponiranju iz ličnih potreba, nemaju interes da kažu: KAD DRUŠTVENI SISTEM (GLOBALNI I LOKALNI) BUDE ISTINSKI , A NE LICEMERNO I REKLAMERSKI, POŠTOVAO LJUDSKO BIĆE KAO TAKVO I PRAVA TOG BIĆA, ONA ISTINSKA (PRE SVEGA KLASNA PRAVA), TADA NEĆE BITI TOLIKO NASILJA NAD SLABIJIMA, PA NI POTREBE ZA VELIČANJEM FEMINIZMA NITI BILO KOJIH PARCIJALNIH PRAVA OD KOJIH MNOGE PARAZITSKE ORGANIZACIJE PROFITIRAJU, JER U VLADAJUĆEM SISTEMU, I TO GLOBALNO, I TO JE BIZNIS.

L

pre 6 godina

Nije u pravu. Feminizam je potpuno deplasirana stvar, žene su ovde potpuno ravnopravne još od vremena komunizma.
(Aron, 19. maj 2017 14:50)
Ne lupetaj molim te. Jedan primer za tebe: da li ćeš ti, kao muško, da popiješ otkaz kad ti devojka zatrudni, ili će da ga popije tvoja devojka? Baš ti kao muško znaš da li smo ravnopravne... A u svakom komentaru ti šiklja mržnja prema ženskom rodu.

Da se razumemo, nije moj stav da su sve žene svetice a svi muškarci go*na. Ima žena koje zloupotrebljavaju svoja prava, ali isto toliko ima muškaraca koji zloupotrebljavaju svoju fizičku i materijalnu nadmoć. Ko je loša osoba, zloupotrebiće sve što mu se da. Ne radi se ovde o tome. Svi koji na priče o feminizmu odgovaraju sa "ja znam jednu, zlo od žene, imate sva prava šta hoćete" potpuno su promašili temu. Žene niko ne štiti. I bunite se koliko hoćete ali nasilnici nad ženama su najčešće muškarci.
Moja svekrva je dobila batine milion puta, nasilniku niko nije mogao ništa. Morala je da beži da spase živu glavu. Mislite o tome, i o vašim majkama, sestrama, ženama, pa preispitajte malo stavove. Muškarci treba da budu najveći feministi.

BeKo

pre 6 godina

"Nazivati žene slabijim polom je kleveta, to je nepravda muškarca prema ženi. Ako se pod snagom podrazumeva sirova snaga, onda su doista žene manje brutalne od muškaraca. Ako se pod snagom misli na mentalnu snagu, onda su žene definitivno superiornije od muškaraca. Zar nema ona veću intuiciju, zar ona ne žrtvuje sebe više, nije li hrabrija? Bez nje muškarac ne može. Ako je nenasilje zakon našeg postojanja, budućnost je sa ženom… Ko može bolje igrati na emocije od žene”

Mahatma Gandhi

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Da li postoji sramniji postupak, da li za muškarca postoji veći poraz, od onog momenta kada muškarac podigne ruku i udari ženu?

kofein

pre 6 godina

pod jedan - dobar tekst ali mislim da je rex feminizam u njemu suvisna - valjda zdrav razum treba sve to da promeni a ne feminizam
drugo - ovo i ona vest o devojci koja je na maturu otisla sa crncem a otac je se odrekao, odnosno ocene komentara na te dve vesti pokazuju samo jedno - mi smo rasisti i zenomrsci. mi smo narod koji mrzi. mrzimo drugacije jer smo slabi i glupi. jadni smo i zaostali

M

pre 6 godina

@Bata Beograd
Ne mogu da kazem da razumem kako se osecate, mislim da je to nemoguce za nekoga ko to nije licno iskusio. Upucena sam u problematiku, prolazila sam zajedno sa mojim prijateljima kroz mnoge od tih problema i trudila se da im pomognem koliko je u mojoj moci. Najvise sto mogu da kazem je da saosecam sa Vama.
Gorcina Vaseg komentara je razumljiva, ne i opravdana. Pogresna pocetna premisa, ogorceni ste na grupu koja je u losoj poziciji, koja je ugrozena, zato sto se ne bavi direktno Vasim problemom i zato sto ste vi ugrozeniji od njih.
Egalitarni pokreti ne postoje, slobodno ih potrazite, imaju svoje grupe i web sajtove ali po pravilu nista ne rade, ne zato sto su lose, vec zato sto su difuzne. Da li Vi mislite da ste u goroj poziciji od recimo transeksualnog Roma koji nije imao ni novca da ide na fakultet?
Isto kao sto postoje razlicite organizacije za pomoc obolelima od raka i obolelima od leukemije, tako postoje i razni pokreti za pomoc raznim ugrozenim grupama, problemi i pristupi problemima su specificni. To ni u kom slucaju ne znaci da Vasi problemi ne zasluzuju paznju i pomoc. To samo znaci da put do toga nije gazenjem i mrznjom prema drugim ugrozenim grupama i njihovim pokretima.

Smuleco

pre 6 godina

Iskreno, dosta je toga, što je dotična rekla, tačno. Ne sporim. Naprotiv. Sporno je to, što me izrečeno, i način na koji je izrečeno, navodi na pomisao, da je urađeno/iskazano, u cilju samopromocije. Žene na prvom mestu, treba da štite, od zla koje im se čini, upravo muškarci(kao najčešći vinovnici ženske patnje), jer na žalost, ima mnogo njihovog odvratnog, verbalnog i fizičkog nasilja, pogotovu, u ovom našem Srbistanu. Država MORA da postane nemilosrdna, prema zlostavljačima. Ako ne bude tako, na putu smo, da postanemo, umesto zemlje "sigurnih kuća", zemlja " sigurnih gradova".

ja

pre 6 godina

@kabla da li bi ti radio u rudniku? zene su jednake po pameti a nesto slabije fizicki isto kao sto postoje slabiji i jaci muskarci ali svi treba da imaju iste sanse u okviru svojih mogucnosti.

i

pre 6 godina

@kabla: Promašili ste temu. Da žena i hoće da radi u rudniku, niko je ne bi zaposlio jer je objektivno neupotrebljiva kao slaba. To je biološka karakteristika, i poredjenje Vam je podjednako suludo, kao kad bih Vam ja zamerila što ne možete da rodite dete!? A kako biste mogli kad nemate matericu? Kao što zene nemaju mišićnu masu kao muškarac. Biološka, fizička karakteristika nema nikakve veze sa temom...

S

pre 6 godina

(Samo kažem..., 19. maj 2017 16:33)tako je puna birokratija samoostvarenih zena bivsih i sadasnjih politicara. Ne moraju da rade ali eto da se samoostvare. Zensko pravo nije samo da se samoostvari kako vi kazete vec i da sama izabere sta hoce. Pod tim mislim da je niko ne ocrnjuje ako hoce da radi, ako nece da radja, ako nece da se uda, ako hoce da se uda i da brine samo o porodici ali ne i da se samoostvari. Daj dodjimo vise do toga da se drugi ne osudjuju zbog glupost. To pricam jer ja sam zena koja je posle uspesne karijere izabrala da bude "samo" mama i ne kajem se. A dosta mi je prekornih pogleda tzv. samoostvarenih zena koje padaju s nogu i na poslu i kod kuce i jos misle da je to feminizam.

Milic

pre 6 godina

Priroda je takva kakva je protiv nje smo nemocni jer bilo sta da menjamo nije to, nije prirodno, sto se tice fuzickih razlika. I jedna i druga strana ima debelih argumenata da sami sebe stite. Ostaje nam da se obe strane usaglase i po fizickom i po psihickom pitanju, a za to moraju obe strane da koriguju sadasnje zakone znaci pola/ pola pa da se pise zakon. Sve ostalo je pisanje uz vetar.

Visnja

pre 6 godina

@ Jovica
Jeste, tacan je podatak da godisnje oko 40 zena bude ubijeno od strane muzeva/partnera. Blic o tome redovno pise i u jednom broju su bile objavljene slike svih zena koje su prosle godine bile ubijene. A tek koliko je onih koje su jedva prezivele,koje su pretucene skoro do smrti? Na zalost to je tuzna realnost. Ali, zahvaljujem se na ovakvom vasem komentaru jer oslikava iskrenu zabrinutost.