Nakon ovog saznanja poželećete da seks imate češće

Najnovija istraživanja su došla do rezultat da seks poboljšava pamćenje. Postoji povezanost između seksa i nerava koji se nalaze u hipokampusu - delu mozga koji je zadužen za kontrolu emocija, pamćenja i nervnog sistema.

Nedelja, 18.12.2016.

14:37

Izvor: Super žena

Nakon ovog saznanja poželećete da seks imate češće
Foto: Thinkstock

Podeli:

Žene koje redovno imaju seksualne odnose bolje su u pamćenju apstraktnih reči. Seks je dobar i za fizičko i za mentalno zdravlje, a sve to utiče na pamćenje.

Naučnici otkrivaju da veliku ulogu imaju hormoni i neurotransmiter koji su povezani sa pamćenjem i seksom a koji mozgu daju signal da je nagrađen. I dok se žene mogu pohvaliti boljim pamćenjem, muškarci mogu poboljšati koncentraciju.

Postoji jedna organizacija u San Francisku koja svoje polaznike uči meditaciji koja dovodi do orgazma gde se oba patnera trude da dožive vrhunac. Neki od učesnika su doživeli i do neverovatnih 11 orgazma u samo jednom danu, a muškarci su izjavili da im je povećana koncentracija na poslu.

Ovim istraživanjem proučavan je i uticaj seksa na smanjenje stresa. 39% žena iz studije je otkrilo da masturbira kako bi se opustilo. Kada je reč o anksioznosti, rezultati su iznenadili mnoge. Naime, otkriveno je da kada žene dožive vrhunac, deo mozga koji se povezuje s anksioznošću i strahom ne pokazuje nikakvu aktivnost.

Zaključak je jednostavan – seksualna aktivnost štiti vaše zdravlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.