Mesečni horoskop za januar 2017. godine

Pogledajte šta vam zvezde predviđaju za tekući mesec.

Nedelja, 01.01.2017.

00:01

Izvor: B92

Mesečni horoskop za januar 2017. godine

Podeli:

Ovan

*ALT

Ljubav

Ovaj mesec odgovara onim parovima koji su spremni da se više posvete jedno drugom, onima koji žele da prodube odnos sa voljenom osobom, da ponovo pokrenu romantičnu i senzualnu crtu u svom odnosu. Mars, vladar vašeg znaka i Venera, vladarka partnerskih odnosa biće zajedno u tranzitu kroz Ribe, što će doneti neku formu povlačenja i vas i voljene osobe i zatvaranja u samo vaš, mali, topli i udobni svet. Oni emotivni partneri u čijem odnosu su već u prethodnom periodu počele da se javljaju „pukotine“ januar će iskoristiti na potpuno drugačiji način – udaljavanje jedno od drugog i obostrano okretanje ka tajnim pričama i „kombinacijama“. Budite na oprezu, jer ovaj mesec vas itekako može prodrmati na negativan način – druga i treća dekada januara su dušu dale za otkrivanje ovakvih priča. Ukoliko želite da sačuvate svoju vezu, potrudite se da ili ne radite tako nešto...ili da dobro sakrivate svoje tragove. Slobodni Ovnovi će biti neuobičajeno tihi, skloni maštanju i pojačanoj romantici. Mogućnost tajnih priča naglašena je i vama, ali kod nekih će se to manifestovati kroz „tihu patnju“ i jaku emotivnu zainteresovanost koja može biti realizovana tek tokom treće dekade meseca.

Posao

Tranzit vašeg vladara Marsa, ali i vladarke polja posla, Venere kroz polje podsvesti i tajni, polje koje je na neki način „skriveno“, manifestovaće se na više načina u poslovnom segmentu. Neki od vas će prvenstveno biti usmereni na svoje planove, drugi će biti zaokupljeni projektima kojima će morati da poklone svoju punu pažnju, neki će biti zabrinuti zbog konkurencije i razmišljanja da li im saradnici „rade iza leđa“, dok će pojedini Ovnovi praviti tajne dogovore i kombinacije, želeći da sebi obezbede ili novo radno mesto ili povoljnije uslove na postojećem. Generalno – tokom prve dekade meseca, dok je vladar polja komunikacije i dogovora Merkur, u retrogradnom hodu – trebalo bi izbegavati ulaske u nešto potpuno novo, posvetiti se zaostalim obavezama i proveriti dokumentaciju. U ostatku meseca, naročito tokom druge dekade – imate dobre prilike za saradnju i sa domaćim firmama, ali i sa strancima.

Zdravlje

Biće evidentni problemi sa imunitetom, sklonost ka prehladama, virusnim i bakteriološkim infekcijama, ali i mogućnost trovanja i problema sa stomakom. Biće vam potrebno više odmora, više kvalitetnog sna, jer ćete povremeno biti dosta psihički opterećeni. Starijima u drugom delu meseca problemi sa kičmom, zglobovima, nogama.

Bik

*ALT

Ljubav

Vaša vladarka Venera, tranzitiraće tokom ovog meseca kroz znak Riba i vaše polje prijatelja, druženja, dobrog raspoloženja, zajedno sa vladarem partnerskih odnosa, Marsom. Vas i partnera će uglavnom voditi zajednička interesovanja, bićete spremniji da se prilagodite jedno drugom i sigurno je da ćete više raditi na emotivnoj povezanosti. Da se ne biste u potpunosti zavukli u kuću i proveli ovaj mesec gnjaveći se u krevetu, savetuje vam se da obogatite svoj društveni život – izlazite češće, družite se sa zajedničkim prijateljima, nađite nešto što i vas i voljenu osobu interesuje. Treća dekada meseca može doneti već neku vrstu zasićenja i u tom periodu biste trebali da intenzivnije radite na svom odnosu, posebno na poverenju i otvorenosti jedno prema drugom. Slobodni Bikovi se već tokom prve dekade mogu uplesti u odnos koji će krenuti kroz veliki intenzitet i strast, ali u kojem biste vi dosta brzo počeli da osećate i duboke emotivne impulse. U ovom ste periodu podložni zaljubljivanju, koje bi moglo biti i malo nerealno, jer je pitanje da li ćete na pravi način moći da sagledate osobu za koju se sve više vezujete. Neki od vas bi u drugom delu meseca, naročito tokom treće dekade januara mogli biti neprijatno iznenađeni kada se njihovi ljubavni snovi rasprše kao mehuri od sapunice. Postoje velike šanse da budete razočarani osobom sa kojom ste u odnosu...

Posao

I pored retrogradnosti Merkura, koji vlada vašim poljem posla i novca, pred Bikovima bi mogao biti dosta uspešan poslovni mesec. U prvoj dekadi će situacije možda funkcionisati sporije, moguće je da ćete biti primorani da neke poslove obavljate više puta ili da se vraćate na obaveze koje ste propustili. Ipak, to neće u većoj meri uticati na vašu poslovnu svakodnevicu, koja bi trebala da bude prilično uspešna i produktivna. Tranzit vaše vladarke Venere kroz znak Riba vam odgovara, jer vam daje prijemčivost za saradnju sa drugima, sposobnost da prepoznate prave prilike i da na mnogo lakši način dođete do dobrih dogovora i saradnje. Tokom druge dekade neki od vas mogu započeti prilično profitabilne poslove, poboljšati stanje svojih finansija ili pak stići do unapređenja, promene radnog mesta. U trećoj dekadi može biti naglašen pritisak šefova na vas i u tom periodu pokažite više odgovornosti.

Zdravlje

Iako vam januar donosi predispozicije za dobru zdravstvenu situaciju, ono čega biste trebali da se čuvate je preterivanje. Budite umereni kada je hrana u pitanju, držite loše navike pod kontrolom i ne iscrpljujte se previše. Neophodno vam je odmaranje, pravilna ishrana, kvalitetan san.

Blizanci

*ALT

Ljubav

I sami ste svesni da je u vašim emotivnim ili bračnim relacijama neophodno napraviti neke promene, da biste vas dvoje mogli da funkcionišete I napredujete kao par. Proces vašeg preispitivanja je započeo već tokom decembra meseca, kada su mnogi od vas morali da priznaju sami sebi da postoji velika šansa da ste za neke probleme u odnosu krivi baš vi. Da se ne lažemo – I voljena osoba ima svojih bubica I povremeno upada u stanja koja vam se ne dopadaju, ali je ipak evidentno da je njena posvećenost odnosu mnogo veća od vaše. Zato bi bilo dobro da od samog početka januara pokušate da korigujete svoje ponašanje I više pažnje posvetite voljenoj osobi. Ovo vam napominjem iz razloga što bi posebno treća dekada meseca mogla biti dosta naporna – međusobna prebacivanja, rasprave, a kod nekih čak I mogućnost da prekinu vezu u kojoj su. Radite na vreme na svojoj vezi da biste ovo predupredili! Ako ste slobodni, ljubav vas “hoće” u ovom periodu. Problem je samo u tome što će vam više osoba biti izuzetno privlačno I možete se odlučiti čak I za varijantu “sedenja na dve stolice”. Neki od vas će se ipak usmeriti na zabavu I provod I na površne, lake odnose u kojima neće morati da se obavežu…

Posao

Ovaj bi mesec mogli podeliti u dva segmenta – prvi koji će trajati do 11-og januara I u kojem ćete uglavnom imati osećaj da ne postižete ništa konkretno ili da dobijate obećanja sa svih strana, dok realizacija u potpunosti izostaje. I vi lično možete malo “lutati” – započinjati neke dogovore, odustajati od njih privučeni drugim ponudama, petljati se u neisplative poslove, pokušavati da obnovite neke saradnje….Drugi segment, koji kreće od 12-og januara I punog Meseca u znaku Raka I vašem polju posla I novca otvoriće odjednom prilike koje su, ovog puta, prave za vas. Situacije u poslovnom segmentu će se ubrzati, vi ćete dolaziti u kontakt sa pravim ljudima koji su spremni da saslušaju vaše ideje I podrže vas, a I finansijske prilike će se poboljšati. Ovo je dobar period za udruživanje I saradnju. Poslednji dani u mesecu mogu biti protkani nervozom zbog kratkih rokova I žurbe.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja, Mars, u nepovoljnom je aspektu prema vašem znaku, što će se svakako odraziti i na vašu zdravstvenu sliku. Sklonost pojačanim trošenjima, gubicima energije i padovima imuniteta. Kod starijih pripadnika znaka mogu se aktivirati i hronične tegobe. Potrebno je promeniti nešto u ishrani.

Rak

*ALT

Ljubav

Prva dekada januara donosi vam uobičajen, dosta korektan odnos sa bračnim partnerom ili voljenom osobom. Malo ćete se uljuljkati u domaćoj i prazničnoj atmosferi, ali ova vaša idila neće potrajati nešto naročito dugo, najviše iz razloga što će izvesno nezadovoljstvo početi da se nakuplja u vama. Da li je u pitanju ponašanje emotivnog partnera, neke greške koje iznova i iznova ponavlja, ili je vama jednostavno potrebna promena – to ćete već videti. U svakom slučaju, od početka druge dekade ulazite u dosta nepovoljan emotivni period, kada može dolaziti do čestih razmirica sa voljenom osobom, a kod nekih od vas čak i situacija da ozbiljno razmišljaju o prekidu. Ostatak meseca donosi dosta promenljivo raspoloženje i zaista će biti potrebno mnogo obostranog truda da biste ove situacije prevazišli. Ako ste slobodni – vladar vašeg polja ljubavi Mars, u dobrom je aspektu na vaš znak, što će vam svakako doneti više emotivnih prilika nego inače. Takođe, i vi ćete biti spremniji za druženja, za izlaske, za flertovanja i jače kontakte sa suprotnim polom. Poslednja dekada meseca nije povoljna za počinjanje nekih novih emotivnih priča. U tom periodu dosta toga će vas podsećati na prošlost, mogući su kontakti sa bivšima.

Posao

Naglašeno polje inostranstva, ekspanzije, planova bi u prve dve dekade meseca moglo da vam donese jači pokret I saradnju sa strancima, mogućnosti za češća putovanja, ali I šansu da dosta toga uradite na proširenju svojih poslova. U ovom periodu možete obnoviti I kontakte sa onima sa kojima ste imali dobru saradnju, ali I pokrenuti neke nove poslovne priče. Neke šanse, za koje ste mislili da su vam se izmakle iz ruku, će ponovo doći do vas, što bi se kao posebno dobro moglo pokazati nezaposlenima – moguć je poziv od poslodavca kod kojeg ste konkurisali u poslednja dva meseca 2016-e godine. Tokom treće dekade potrebno je biti nešto oprezniji – neke okolnosti vam neće ići na ruku, mogu se javiti problemi u komunikaciji sa kolegama I saradnicima, a biće naglašena I aktivnost konkurencije. U ovom periodu se ne uplićite u veće investicije, jer su mogući gubici. Zategnut odnos sa nadređenima.

Zdravlje

Zdravstvena situacija će biti promenljiva, naročito kod starijih Rakova kod kojih će se češće nego inače javljati problemi sa kičmom, varenjem, kukovima, jetrom. Tokom treće dekade vodite više računa o sebi i pridržavajte se saveta lekara.

Lav

*ALT

Ljubav

Nije ovaj mesec ni malo loš onima koji imaju emotivnog ili bračnog partnera. Obzirom da ste u decembru bili čas u fazonu „volimo se“ a čas u varijanti „ ne možemo da podnesemo jedno drugo“, ovaj je period dobrodošla promena koja će vas i voljenu osobu baš lepo povezati. Taman možete da krenete sa promenama od prvih dana januara, kada ste oboje još uvek u prazničnom raspoloženju, voljni da izađete u susret jedno drugom i pružite više naklonosti i pažnje. Prvu polovinu meseca će vam više odgovarati da budete često u porodičnom ili kućnom okruženju, da radite na intimnosti i jačate ljubav i romantiku. Od drugog dela januara, rešićete malo da „izađete među ljude“ i ovo je period kada biste mogli da se više družite sa zajedničkim prijateljima, da budete društveniji, da češće izlazite. Svakako – dobar mesec je pred vama, iskoristite njegove prednosti i uživajte u obnovi vašeg odnosa! Slobodni će u prvoj polovini meseca više biti usmereni na sebe, na svoje prijatelje i porodično okruženje. Možda ćete imati poneki neobavezan kontakt ili avanturicu, ali sva emotivna dešavanja će se svoditi uglavnom i samo na to. U drugom delu meseca ćete se „probuditi“ i krenuti u osvajanje. Privlačiće vas misteriozne, tajanstvene osobe, neko koga ne možete tek tako lako očarati. Što teže budete probijali put do nečijeg srca, to će vam ova ljubavna igra biti sve zanimljivija. Sam kraj januara može doneti ostvarenje kojem se nadate.

Posao

Prvu dekadu januara iskoristite da raščistite I arhivirate dokumentaciju, da sredite neke sitnije obaveze kojima niste stigli da se posvetite I da održavate kontakt sa poslovnim saradnicima koji su vam važni. U ovom periodu nemojte povlačiti neke konkretnije poteze, radije sačekajte da se završi euforija oko svih praznika i na pravi posao se “bacite” tek tada. Vi ste u ovom mesecu dosta odgovorni, posvećeni onome što radite, a od drugog dela januara shvatićete da možete I da napravite neke jače pomake. Očekuju vas jaki kontakti sa poslovnim partnerima, ali I potencijalnim saradnicima I možete sebi otvoriti prilike za proširenje poslovanja I dobijanje novih ponuda. Tokom celog meseca pratiće vas sreća po pitanju finansija – bilo da su u pitanju redovne zarade ili dobiti od ulaganja. Jedino obratite pažnju na poslednjih nedelju dana januara, kada treba biti oprezan da se neki dobitak ne bi pretvorio u gubitak.

Zdravlje

Zdravstvena situacija će dosta varirati. Ono na šta biste trebali da obratite pažnju je sklonost ka prehladama – ako „zakačite“ koju, potrudite se da je odležite kako treba, jer postoji mogućnost da se simptomi ponove. Obratite i više pažnje na ishranu – morate menjati nešto. Starija populacija bi mogla i dalje imati problema sa krvnim sudovima i kičmom.

Devica

*ALT

Ljubav

Tokom celog januara meseca Mars i Venera će tranzitirati kroz vaše polje ozbiljnih emotivnih partnerstava i braka. Mislim da ne postoji bolji momenat da svu svoju pažnju posvetite voljenoj osobi....a čak iako ne budete u potpunosti spremni na to – ona će vas itekako podsećati na sebe. Doduše, vi ćete već tokom prve dekade meseca shvatiti da je vreme da se pokrenete i sredite svoje emotivne relacije. Svesni ste da je veliki deo odgovornosti za trenutno stanje na vama, pa ćete krenuti u ispravljanje onoga što se ispraviti da. Sve će u manjoj ili većoj meri funkcionisati dosta dobro, ljubav i romantika se na velika vrata mogu vratiti u vaše odnose...do treće dekade ovog perioda. E, tu je već moguće da dođe do problema, a već je pitanje šta će ih prouzrokovati. Da li će to biti mešanje neke osobe u vaš odnos, nešto staro što je isplivalo na površinu, ili ćete jednostavno oboje biti nervozni i spremni na raspravu....to ćemo tek videti. Ako ste slobodni – malo ćete rasipati svoju pažnju na više osoba, malo ćete menjati taktike da biste nekoga osvojili, malo ćete idealizovati neke ljude ili se zagrejati za osobu koja je starija od vas....biće ovde svega i sigurno je samo jedno – biće ovo uzbudljiv i zabavan mesec za vas.

Posao

Poslovni mesec koji je pred vama bi mogao da bude prilično dobar i pored retrogradnosti vladara vašeg znaka Merkura tokom prve dekade. Ovi dani će većim delom proći u prazničnom raspoloženju, ali stići ćete da obavite par značajnih poziva i dogovorite susrete sa nekim poslovnim partnerima tokom ostatka meseca. Naglašeno polje „onih preko puta vas“, to jest – ozbiljnih poslovnih partnerstava doneće vam tokom druge dekade januara mogućnosti da sklopite prilično isplative poslove. Vi ćete imati jaču inicijativu, više samopouzdanja, ali istina je i da je vaš rad iz prethodnog perioda ostavio jak utisak i da će neki ljudi želeti da čuju šta možete da im ponudite. Tokom treće dekade meseca konkurencija će se više aktivirati i u tom periodu biste trebali da budete ozbiljniji i mnogo više odgovorni prema poslovnim obavezama. Finansijski je najisplativija druga dekada meseca, dok biste u trećoj trebali da budete obazrivi kada su ulaganja u pitanju.

Zdravlje

Iako ćete morati da obraćate više pažnje na imunitet, generalno – zdravstvena situacija ne bi trebala da bude toliko loša tokom januara. U trećoj dekadi meseca se mogu javljati češće tegobe hroničnog tipa kod starije populacije. Obratite pažnju na ishranu – konzumirate previše šećera, premalo povrća.

Vaga

*ALT

Ljubav

Mars, vladar partnerskih odnosa, i Venera koja vlada vašim znakom, zajedno tokom januara tranzitiraju kroz znak Riba – vaše polje svakodnevice, obaveza, odgovornosti. Iako vam ova energija ne odgovara baš u potpunosti, to ne znači da vi i voljena osoba ne možete da napravite znatnije pomake na bolje u svom odnosu. Šta više, to vam se i preporučuje, i to na taj način što biste trebali da se posvetite jedno drugom, problemima u vašem odnosu ili u domu, rešite neke nesuglasice i više se otvorite jedno drugom. Naime, druga polovina meseca, posebno period tokom treće dekade može pojačati probleme u komunikaciji između vas dvoje, pa bi zaista bilo dobro da na vreme rešite sve ono što se može postaviti kao prepreka. Ako do problema u komunikaciji sa voljenom osobom dođe, ne rešavajte ih metodom presecanja, uslovljavanja ili pritiska – morate pokušati da više razumete jedno drugo....Slobodne Vage mogu doživeti jak ljubavni zanos i to već tokom prve dekade meseca. Romantika vas može „lupiti“ po sred čela i učiniti da u potpunosti zanemarite i obzire, ali i da na osobu koja vam se dopada gledate kroz idealizaciju i ružičaste naočare. Iako ova zaljubljenost može biti opojna i nesvakidašnja, nemojte se razočarati ako posle nekog vremena shvatite da onaj ko vam se dopada i za kime „ginete“ baš i nije toliko savršen kao što ste to u početku mislili....

Posao

Tokom ovog meseca naglašeno je vaše polje poslovne svakodnevice, obaveza I odgovornosti. Možete dosta uraditi na unapređenju odnosa sa onima sa kojima radite, ali se I mnogo više posvetiti radnim zadacima. Iako je prva dekada vreme praznika i malo će radnih dana biti, itekako ih možete iskoristiti da napravite neke dogovore ili zakažete sastanke sa poslovnim partnerima i potencijalnim saradnicima. Takođe, ovaj period koristite da sredite sve ono vezano za papirologiju što ste možda propustili u prethodnom periodu. Neki od vas ponovo će doći u kontakt sa onima sa kojima su pre sarađivali i može doći do obnove ugovora. Tokom treće dekade računajte na nelojalne poteze konkurencije, ali i na probleme u vašem okruženju. Teško ćete dolaziti do zadovoljavajućeg odnosa sa kolegama, a možete trpeti i nešto veći pritisak od strane šefova. Novčanim segmentom ćete uglavnom biti zadovoljni.

Zdravlje

Energija koju nosi ovaj mesec vam baš i neće odgovarati. Često se možete osećati iscrpljeno, a imunitet će povremeno biti problematičan, u padu. U drugom delu meseca postoji veća sklonost ka prehladama i virusnim infekcijama.

Škorpija

*ALT

Ljubav

Venera, koja vlada partnerskim odnosima I Mars, vladar vašeg znaka, tokom ovog meseca tranzitiraće zajedno kroz vaše polje kreativnosti, zabave, ljubavi, dece, životnih radosti. Pravi je momenat da napravite značajne zaokrete u odnosu sa voljenom osobom. Ne samo da će emocije, osećanja biti pojačana, između vas dvoje će proraditi i senzualnost, duboke i jake strasti koje vas mogu vratiti jedno drugom na pravi način. Ova idila može trajati sve do treće dekade januara, kada će svakodnevni problemi opet početi da u većoj meri utiču na vaš odnos. Ne dozvolite da sve ono što ste do tada izgradili bude opet pod presijom….Slobodne Škorpije će funkcionisati na više načina. Neki od vas će se duboko i istinski zaljubiti i na svaki mogući način se truditi da osvoje osobu koja im je srcu mila. Drugi će pak ovaj period koristiti za mnogobrojne avanture, jer će vaša seksualna energija biti na vrhuncu i želećete da okušate sve životne strasti i zadovoljstva. Neki od vas će biti u platonskom odnosu, zadovoljni što su u blizini i u društvu osobe koja je njihova tiha čežnja i patnja. Tokom prvog dela januara, može vam se javiti neko od bivših emotivnih partnera. Razmislite šta ćete uraditi po ovom pitanju….

Posao

Iako je januar za Škorpije plodonosan mesec, računajte da ćete u njegovom drugom delu morati da funkcionišete mnogo ozbiljnije i odgovornije nego inače. No, idemo redom – prva dekada januara je odlična da preispitate svoje poslovne planove, da napravite neke zaokrete i promene u poslu, kontaktirate poslovne partnere i napravite neku organizaciju na dalje. Ono što vam ide na ruku je naglašena kreativnost, dobre ideje i mogućnosti da iznađete rešenja za neke problematične situacije. Uspevaćete da završavate svoje obaveze na vreme i bićete prilično zadovoljni i finansijskim rezultatima, pogotovo što će neki od vas uspeti da pokrenu i dodatne poslovne aktivnosti. Drugi deo meseca već nameće ozbiljnije obaveze, pritisak od strane šefova i saradnika će biti pojačan i u ovom periodu se nemojte mnogo „igrati“ novcem, jer možete ostati na gubitku.

Zdravlje

Promenljiva zdravstvena situacija i slobodno računajte na jače padove imuniteta. Vodite računa o sebi, utopljavajte se, odmarajte, uzimajte dovoljno vitamina. Naročito ćete biti skloni prehladama i virozama. Treća dekada starijoj populaciji Škorpija doneće i probleme sa nogama, venama, pritiskom.

Strelac

*ALT

Ljubav

Bračnim partnerstvima će pogodovati tranzit Venere kroz polje doma I porodice. Tokom prve dve dekade meseca postoje velike šanse da supružnik i vi podignete odnos na viši nivo, da na velika vrata ponovo pustite ljubav, nežnost i brižnost u svoje bračne relacije. Zbog istovremenog prisustva Marsa u polju doma, ovu energiju bi najbolje bilo okrenuti u zajedničke projekte – neko preuređenje doma, krečenje, kupovinu novog nameštaja....ili na mnogo lepši način – a to je kroz jačanje strasti. Tokom treće dekade mogu nastati problemi u vašem odnosu, koji mogu poteći od nemogućnosti da se vi i partner uskladite po nekim pitanjima, ali i zbog nepovoljne finansijske situacije. U emotivnim vezama stvari već neće funkcionisati toliko dobro – odnos će biti dosta promenljiv, sa velikim usponima i padovima. Nešto što ste u proteklom periodu gurali pod tepih, sada može ponovo doći na dnevni red i uneti nemir u vaš odnos sa voljenom osobom. Potrebno je mnogo truda i pokušaja usklađivanja i kompromisa da bi stvari funkcionisale kako treba. Ukoliko ste sami, u prvoj polovini meseca postoji velika mogućnost da jedan bivši emotivni kontakt obnovite. Vi lično ćete imati velika preispitivanja jer nećete znati da li se vredi vraćati ili ne. Oni mladi i neopterećeni prošlošću uglavnom će se okrenuti neobaveznim kontaktima.

Posao

Prvu dekadu januara Strelčevi bi trebali da iskoriste za proveru onoga što su u proteklom periodu uradili, za sređivanje poslovne dokumentacije i arhiviranje bitnih papira, kao i za kontakte sa poslovnim saradnicima. Vrlo je bitno da neke sastanke i dogovore potvrdite ili da unesete sitne promene u ono što ste već ugovorili sa poslovnim partnerima. Iako će to izgledati kao vrlo jednostavan zadatak, shvatićete da je tih „sitnica“ odista mnogo. No, kada se sredite i organizujete, možete krenuti u ostvarivanje planova za ovaj mesec. U januaru imate vrlo dobre predispozicije za uspeh, okolnosti će vam ići na ruku, osim kod privatnih preduzetnika kojima će treća dekada meseca biti dosta naporna i kada trebaju obratiti pažnju na to sa kime stupaju u saradnju i u šta ulažu novac. Generalno po pitanju finansija – mesec kada dosta možete zaraditi, ali kada morate i ograničiti sebe po pitanju troškova. Dosta novca vam može otići na kuću i na članove porodice.

Zdravlje

Ono na šta morate obratiti pažnju tokom januara je – kretanje, rekreacija. Iako će imunitet biti dosta dobar, vi ćete češće nego inače znati da preterate sa hranom, što vam može doneti probavne probleme, ali i teškoće sa nadimanjem, opstipaciju ili dijareju. Proredite obroke ili napravite drugačiji plan ishrane i obavezno budite aktivni.

Jarac

*ALT

Ljubav

Naglašeno polje komunikacije, kroz koje tranzitiraju Mars i Venera, doneće Jarčevima u emotivnim vezama i brakovima velike mogućnosti da odnos sa voljenom osobom ili bračnim partnerom unaprede i stabilizuju. U prve dve dekade meseca vaši će pokušaji da sa partnerom otvorite mnoga pitanja, da iskreno razgovarate – uglavnom biti vrlo dobro dočekani od druge strane. Takođe – češće ćete nego inače pokazivati pažnju, nežnost, i spremnost na kompromis, što će dati vrlo dobre rezultate. Ono što se postavlja kao problem je treća dekada meseca, kada ćete vi zbog neke lične problematike ili nedoumica, verovatno da se vratite na svoj stari način funkcionisanja – da se zatvorite i budete nepristupačni voljenoj osobi. Ovo može doneti ponovne probleme u vašem odnosu. Slobodni Jarčevi će biti u kontaktu sa više osoba – biće tu neko sa kim ste već duže vreme u komunikaciji, postoji mogućnost i za obnovu kontakta sa bivšim partnerom, ali tu su i osobe sa kojima ste se nekako „našli“ i imate veliko razumevanje i bliskost. Da li ćete bilo koji od ovih kontakata pretvoriti i u pravu emotivnu priču, to će zavisiti samo od vašeg raspoloženja i spremnosti da se prepustite dešavanjima.

Posao

Prva dekada meseca je uglavnom „rezervisana“ za pravljenje planova, za pokušaje da organizujete svoje poslove i za komunikaciju sa osobama sa kojima imate nameru da unapredite ili tek pokrenete saradnju. Nekih manjih, ali dosta lepih finansijskih prilika može biti i u ovom periodu. Ostatak meseca već donosi veće aktivnosti i vaše angažovanje – neki od vas će se svojski baciti na redovne poslovne obaveze, dok će drugi tražiti dodatne izvore prihoda, prihvatati dopunske angažmane. Ovaj mesec je jako dobar za sve forme pregovora, jer trenutno imate više nego dovoljno ubedljivosti i sposobnosti da sagovorniku predstavite i sebe, ali i svoje ideje i planove na pravi način. Iako ćete se povremeno susretati sa teškim i zahtevnim ljudima, naročito tokom treće dekade januara, više je nego izvesno da iz ovakvih „duela“ možete izaći kao pobednik. Trgovinska i komercijalna zanimanja su jako podržana i ovde možete ostvariti značajnije uspehe.

Zdravlje

Neke sitnije boljke vas mogu “kačiti” ponovo – moguće je da se prehlada ili virus koji ste preležali, ponovo vrati, pa vam se zato savetuje više obazrivosti I rad na imunitetu. Kod starije populacije se češće nego inače mogu javljati problemi sa zglobovima, reuma I tegobe sa kičmom.

Vodolija

*ALT

Ljubav

Vodolijama u emotivnim vezama i bračnim partnerstvima je tokom ovog meseca najpotrebniji mir, sklad, razumevanje sa voljenom osobom. Malo ste se umorili tokom decembra, sada žalite što ste bili toliko nervozni i što niste pokazivali dovoljno pažnje osobi koju volite i isitinski se spremate da joj sve to nadoknadite. Uglavnom će tokom januara sve funkcionisati kako treba između vas dvoje. Jedino na šta je potrebno da obratite pažnju jeste treća dekada meseca, kada ćete opet upasti u onaj svoj stari modus funkcionisanja i biti skloni da rasipate svoju pažnju i na posao i na prijatelje, a da za emotivnog partnera imate manje vremena nego inače. Zaustavite se na vreme, organizujte se bolje i ne zapostavljajte voljenu osobu. Slobodni pripadnici znaka tokom ovog meseca mogu obnoviti komunikaciju sa osobom koja im dosta znači. Ovo ne mora automatski da ide u pravcu veze, jer mi se čini da ni vi trenutno ne znate kako da se postavite i ne možete da odredite šta je ono što zaista želite. Dobre prilike ćete imati i preko poslovnog segmenta, možete pustiti jednu osobu da vam se približi, možda se čak i zagrejati, ali vaša stara sumnjičavost i nesigurnost može „proraditi“ tokom treće dekade meseca. Neki od vas će biti skloni da se povuku iz odnosa koji su tek započeli, da se zatvore i naprave distancu.

Posao

Kroz vaše polje posla i novca tokom celog meseca će tranzitirati Mars i Venera, što će vama dati prvenstveno mnogo jaču inicijativu i ambicioznost, ali vam doneti i dosta dobre prilike koje ćete znati i umeti da iskoristite. Ovaj mesec može unaprediti i vaš finansijski segment, jer vam sledi sređivanje dugovanja i zaostalih plaćanja, a dosta dobro možete zaraditi i preko toga. Ono na šta trebate da obratite pažnju je drugi deo meseca, naročito treća dekada, kada ćete morati da budete oprezniji po pitanju finansijskih ulaganja. Tada ne žurite, da ne biste ostali na gubitku. Generalno – poslovni dogovori za koje ste mislili da nećete uspeti da ih pokrenete i realizujete, ipak kreću ka ostvarenju. Do polovine meseca već možete imati ugovoreno više saradnji i napraviti solidnu osnovu za dalji period. Ovog meseca radite na tome da budete u kontaktu sa što više osoba, jer možete znato proširiti poslovanje.

Zdravlje

I sami ćete shvatiti da vam unošenje praznih kalorija, naročito slatkiša, smeta sve više. Ne samo kada je izgled u pitanju, već se mogu javiti i veći problemi sa probavom. Neophodno je da se krećete više, što će naročito biti podstaknuto u drugom delu meseca. Starija populacija može imati problema sa nogama, venama.

Ribe

*ALT

Ljubav

Kroz vaš znak i polje ličnosti tranzitiraju Mars i Venera. Pošto ste u ovom mesecu spoj inicijative i gracioznosti, akcije i velike posvećenosti, ljubavi i pažnje – pravi je momenat da sve ove prednosti iskoristite i unapredite i popravite odnos sa voljenom osobom. Na prvo mesto stavite emocije – videćete i sami koliko će se lako neke nesuglasice rešiti, neki problemi nestati, koliko ćete i vi i voljena osoba želeti da se povežete, da uživate jedno u drugom, u lepim rečima, poklonima, senzualnosti, romantici. Potrudite se da tokom celog meseca vaš odnos samo napreduje – tokom treće dekade možda nećete imati baš toliko vremena za voljenu osobu, ali nemojte dozvoliti da se vaša veza tada vrati na staro, da se opet distancirate i udaljite jedno od drugog. Sa ovolikom količinom ljubavi koju sada imate, možete postići i nemoguće! Ako ste sami, bar tokom januara ne morate da se brinete – u ovom periodu toliko plenite pažnju suprotnog pola, toliko lako osvajate, da ćete povremeno i sami biti zbunjeni količinom onih koji se motaju oko vas pokušavajući da privuku vašu pažnju. Na vama je samo da odaberete onu pravu osobu. Topao savet – pri odabiru, trudite se da osobu preko puta vas sagledate malo realnije (što će vam, priznajem, biti problem), čisto da se kasnije ne biste razočarali.....

Posao

Drage moje Ribe, i zvanično ste zakoračile u period kada u poslovnom segmentu možete zaista promeniti mnogo toga na bolje. Mars i Venera u vašem znaku deluju zajednički i donose vam apsolutno pravu meru angažovanosti, ambicioznosti, inicijative, ali sve to umotano u ogromnu količinu šarma, predusretljivosti, taktičnosti. U prevodu – šarmiraćete sagovornika očas posla, ubediti ga da su vaše ideje, kreativna rešenja, predlozi – baš ono što je njemu potrebno! Nemojte sedeti besposleni čak ni u danima praznika – vreme je da se aktivirate, da preduzmete inicijativu, da pokrenete neke priče i dogovore. Mnogima od vas tokom ovog meseca otvoriće se i neke velike poslovne šanse – neko će napraviti značajan iskorak u karijeri, neko će promeniti radno mesto na bolje, a neko će dosta profitirati u finansijskom smislu. Ne odustajte ni u jednom trenutku – iako će treća dekada meseca doneti nešto komplikovanije odnose sa autoritetima i kolegama – vi držite svoj pravac čvrsto!

Zdravlje

Zbog prisustva Marsa u vašem znaku bićete skloni da se energetski trošite više nego inače. Istina je i da će se ta energija lako obnavljati, ali ovi usponi i padovi mogu dovesti do klackanja imuniteta. Vitamini, dosta čajeva, kvalitetni obroci (izbegavajte slatkiše, jer ćete se samo ugojiti i otromboljiti) mogu pomoći da se osećate bolje i snažnije!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare