Počela je da se bavi plesom oko šipke u 59. godini: "Mislili su da ću odustati"

Greta Pontareli počela je da se bavi plesom oko šipke u svojoj 59. godini želeći da nešto promeni u životu. Sedam godina kasnije i dalje ne odustaje, a kada je budete videli kako pleše, mislićete da to radi celoga života.

Sreda, 15.03.2017.

15:40

Izvor: Super žena

Počela je da se bavi plesom oko šipke u 59. godini:
Foto: Facebook/Screenshot

Podeli:

"Bila sam zaglavljena na kancelarijskom poslu gde sam radila mnogo za kompjuterom. Shvatila sam da sebi ne pružam tretman kakav mi je potreban. Shvatila sam da treba da poradim na sebi i svojim mišićima, a onda sam rešila da izađem i učinim nešto, jer želim dugovečnost"; priča Greta.

Kada se pojavila na prvom času plesa, instruktorka je mislila da se neće vratiti, jer nije mogla ni da se popne uz šipku. Međutim, vratila se i počela da ostvaruje male "pobede“, a onda i da na svaki napredak bude ponosna.

"Da sam imala velike ciljeve i razmišljala toliko daleko, gledala bih neke od tih ljudi koji su odlični u ovome i mislila 'ja sam suviše stara za to' ili 'neću ja to moći'.“

Ipak, rešila je da se takmiči sa samom sobom, videla je konkurenciju u ogledalu.

"Shvatila sam da je u životu veoma bitno da pratiš svoje snove. Oni se nekada ne manifestuju onako kako ti zamišljaš, ali mi je bitnije da imam ove male izazove, nego da ne radim ništa, onda bih živela život 'šta ako'", nastavlja ova igračica, koja ima jedan savet za sve ljude širom sveta.

"Želim da kažem ljudima da ne treba da dozvole da ih godine ili bilo kakva ograničenja sprečavaju u ostvarivanju snova. Neka vaš doseg bude dalji od dosekg vaše ruke", poručuje Greta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.