Vaš omiljeni napitak je i saveznik u domaćinstvu: Najbojli eliminator neprijatnih mirisa

Ljubitelji ste domaće, turske kafe, ali nikad ne znate šta na kraju da uradite sa talogom koji ostaje na dnu šolje. Njime možete održavati domaćinstvo i to na sledećih osam načina...

Subota, 08.04.2017.

13:50

Izvor: Radiosarajevo.ba

Vaš omiljeni napitak je i saveznik u domaćinstvu: Najbojli eliminator neprijatnih mirisa
foto: thinkstock

Podeli:

Zamrzivač

Stavite talog u posudu sa rupicama i odložite je neko vreme u zamrzivač. Kafa će apsorbovati neprijatne mirise.

Biljke

Talog sadrži hranjive sastojke kao što je azot, pa se zato može koristiti kao đubrište za biljke! Posebno ga vole ruže, azaleje, kamelije i zimzeleno drveće. Rasporedite talog po površini zemlje i promatrajte kako biljke rastu.

Kamin

Pre nego što pometete pepeo iz kamina, prvo na to mesto pospite još vlažan talog koji će pokupiti svu prašinu.

Neprijatan miris cipela

Stavite talog u staru čarapu ili najlonke, zavežite u čvor i ostavite u cipelama da prenoći. Kafa će apsorbovati neprijatan miris cipela.

Antiperspirant

Napravite sopstveni dezodorans od pčelinjeg voska, malo maslinovog ulja, omiljenog eteričnog ulja i taloga. Kafa neutralizuje neprijatne mirise i sama po sebi je prijatnog mirisa.

Miris luka na rukama

Seckate li beli ili crveni luk ili čistite ribu, na rukama ćete još satima osetiti neprijatan miris. Tokom pranja ruku, utrljajte malo taloga koji će eliminisati mirise i napraviti blagi piling.

Lonci

Iskoristite talog za čišćenje lonaca i tiganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare