Saopštila je ocu da neće više da nosi hidžab, a ovakav odgovor nije očekivala

Mlada muslimanka iz Pensilvanije odlučila je da prekine zlostavljanje u školi koje trpi zato što nosi hidžab.

Utorak, 18.04.2017.

11:38

Izvor: Super žena

Saopštila je ocu da neće više da nosi hidžab, a ovakav odgovor nije očekivala
foto: thinkstock

Podeli:

Naime, sedamnaestogodišnjakinja je odlučila da skine svoj hidžab i bude kao i sve druge devojke. Kako je napisala na Tviteru, ona već mesecima prima uvredljive poruke od svojih vršnjaka kojima smeta njena vera.

Poruka koja ju je najviše pogodila bila je ona u kojoj se navodi da hidžab nosi isključivo zato što ju je otac naterao za to.

Odlučila je da skine hidžab, ali usledio je onaj najteži deo – obavestiti oca o tome. Ipak, znajući svog oca ona mu je poslala tekstualnu poruku kako bi kasnije mogla da skrinšot objavi na Tviteru i razbije predrasude.

“Tata, želim da ti kažem nešto“

“Reci mi. Je l' sve u redu?“

“Da, sve je ok. Razmišljala sam... Želim da skinem hidžab“

“Dušo, to nije moja odluka. Nijedan muškarac ne treba da odlučuje o tome. Ako je to nešto što ti osećaš, samo napred. Podržaću te bez obzira na sve. Je l' sve u redu? Nešto se desilo?


Lamaja je konverzaciju sa ocem objavila na svom Tviter nalogu, a za kratko vreme je ritvitovana 140 hiljada puta i „zaradila“ je više od 300 hiljada lajkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.