Zaboravite na pune usne i filere: Ovo je novi trend ulepšavanja usta

Nakon što se povećao broj zahteva za smanjenje grudi, sada su na red došle i usne.

Sreda, 19.04.2017.

11:15

Izvor: Super žena

Zaboravite na pune usne i filere: Ovo je novi trend ulepšavanja usta
foto: thinkstock

Podeli:

Iako su pune usne nalik na one kakve imaju Kajli Džener i Anđelina Džoli imperativ u svetu lepote, sada se pojavio još jedan trend ulepšavanja usana, koji mnogi smatraju bizarnim.

Prema podacima stručnjaka iz oblasti estetske hirurgije, trend uvećavanja prati nagli pad, a o tome govori i činjenica da se u azijskim zemljama popularizovao zahvat smanjenja usana.

Smanjenje usana hirurškim putem podrazumeva uklanjanje kože sa usana, tačno na granici sluznice, a šavovima se stvara nova linija. Rezultat su manje i vidno tanje usne.

Kako je poznato, smanjenje usana je dosta skuplje od umetanja klasičnih filera za uvećanje, te cena varira od 1.000 do 3.000 dolara.

Lekari ipak napominju da je razlika između povećanja i smanjenja usana u tome što su fileri privremeni, a smanjenje trajno, zbog čega bi trebalo dobro da razmislite pre nego što se odlučite da primenite ovaj neobičan trend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.