Tretman za kojim lude žene širom Srbije: Nekada su adut bile usne, a danas...

U želji da budu što zadovoljnije svojim izgledom, dame se danas odlučuju na raznorazne vrste korekcija. Od poseta stručnjacima iz oblasti plastične hirurgije do raznih kozmetičkih tretmana koji su im potpuno nepoznati. I dok su nekada glavni aduti žena bile usne i oči, danas žene definitivno najviše pažnje posvećuju obrvama.

Sreda, 19.04.2017.

15:54

Autor: JP

Tretman za kojim lude žene širom Srbije: Nekada su adut bile usne, a danas...
Foto: PhiBrows

Podeli:

Od tankih obrva, koje su nekada bile apsolutni hit, iscrtavanja, tetoviranja, farbanja, danas su trend deblje i punije obrve. Načini da žene porade na svom izgledu danas su veoma raznovrsni i jednako dostupni. Jedan od njih je i japansko iscrtavanje, na koje se pripadnice lepšeg pola sve češće odlučuju.

Ipak, ono što većina žena ne zna jeste da se njihova briga o obrvama ne završava nakon tretmana. Tretirani predeo je u suštini rana na koži, pa je najvažnije voditi računa o higijeni tretiranog predela.

“Nakon prvog iscrtanja, obrve su deblje i tamnije narednih nekoliko dana. Potrebno je povesti računa i negovati obrve narednih sedam dana. Prvog dana potrebno je ispiranje obrva mlakom vodom i neutralnim sapunom i posle svakog ispiranja potrebno je mazati kremu.Što se tiče narednih dana, nema ispiranja, samo mazanje kremom nekoliko puta u toku dana", objašnjava stručnjak za obrve Dunja Bakić za portal "Super Žena".

“Mesec dana nakon toga radi se mala korekcija, gde se popunjava samo nekoliko dlačica koje su svetlije ili koje su nestale. Osveženje boje u proseku treba da se radi jednom godišnje, u zavisnosti od kože od šest meseci do godinu dana. Kod problematične kože, masnije i sa širokim porama osveženje se radi pre godinu dana.”

Trajnost boje je potpuno individualna, dodaje ona, ali je takođe potrebno izbegavati šminkanje, prašinu, preterano znojenje, sunčanje i kupanje u javnim vodama.

Foto: PhiBrows

Osim neophodnog održavanja higijene, strpljenje je još jedan od bitnih faktora. Jedan od vodećih stručnjaka za estetsku kozmetologiju Branko Babić ističe da se klijenti vrlo često, u želji da skinu tamniju boju nakon iscrtavanja, koriste raznim fizičkim ili hemijskim procedurama.

“To obično dovede do upala i komplikacija, pa je jako važno biti strpljiv i čekati da sama boja spadne, što je proces od maksimalno sedam dana”, objašnjava on.

“Klijentima ponovo vraćanje obrva licu koje ih dugo nije imalo predstavlja ozbiljnu promenu i šok. Ponekad je potrebno petnaestak dana da klijent prihvati novi izgled”, dodaje Babić.

Činjenica je i da kod nekih žena trajna šminka nakon nekog vremena izgleda izbledelo i isprano, što stručnjak za estetsku kozmetologiju objašnjava na sledeći način:

"Trajna šminka jeste preporučljiva ukoliko se radi sa merom i ukusom, ali samo ako se i održava, jer u suprotnom deluje baš tako, neuredno i isprano. Poenta je da se trajnom šminkom nadomeste konture i prirodni nedostaci, a ne da se dobije efekat šminke”.

Cene tretmana variraju, u zavisnosti od artiste, ali i mnogih drugih faktora. Oni koji su traženi i kod kojih se čeka dugo opravdano drže visoke cene, dok je na nekim mestima za iscrtavanje obrva potrebno izdvojiti 250 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.