Smara me mensplejnovanjem, razmišljam o raskidu

Moj dugogodišnji partner stalno pokušava da mi objasni neke stvari u koje sam upućena, smara me tzv. mensplejnovanjem, planiram da ga ostavim. Šta ti misliš o tome inače...ali i u mom slučaju.

Utorak, 11.07.2017.

15:51

Izvor: B92

Smara me mensplejnovanjem, razmišljam o raskidu

Podeli:

Za neupućene: "Mensplejnovanje, odnosno mansplaining, predstavlja snishodljivo objašnjavanje uz pretpostavku da osoba kojoj se objašnjava nikako ne bi mogla da zna bilo šta o pojmu koji se objašnjava. Kako samo ime nagoveštava, termin najčešće označava objašnjavanje koje muškarci nude ženama." U prevodu to su žene zarobljene u muškom telu. A kako te, mensplejnovanje, smara, ti si muškarac zarobljen u telu žene. Rešenje je vrlo jednostavno ali i skupo: promena pola. Ti postani muško a on žensko. I ljubav će da cveta. Samo vas molim da i u tom slučaju ostanete zajedno. Ubijajte od smaranja jedan drugog, nemojte nas, normalne, da smarate i ubijate svojom dosadom koja prosto izbija iz vas!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare