Život u "grehu", pa brak – da ili ne?

Zajednički život pre sklapanja građanskog braka čini da veza traje i godinama duže, tvrdi se u rezultatima novog istraživanja.

Četvrtak, 10.08.2017.

15:48

Izvor: B92

Život u
Foto: Thinkstock

Podeli:

Nova studija je dokazala da su parovi koji žive zajedno skloniji tome da im veza traje i do osam godina duže, za razliku od onih koji žure u brak. Stručnjaci kažu da je zajednički život jako važna stavka i prva faza ka građenju ozbiljnije veze.

“Vanbračne zajednice su veoma česte. Mnogo parova počinje tako, a mnogo više takvih veza traje duže od brakova”, kaže Odri Lajt sa državnog Univerziteta u Ohaju dodajući da se parovi u ovakvim zajednicama ne venčavaju obavezno.

Žene koje upoznaju partnere u periodu između 24. i 28. godine imaju 52 odsto veće šanse za dugu vezu. Žene koje upoznaju partnere između 30. i 34. godine imaju 78 odsto veće šanse da započnu vanbračnu zajednicu.

“Kako su žene starije, one će se radije opredeliti za zajednički život s partnerom pre braka. Isto važi i za one koje drugi put započinju život s nekim.”

Ipak, istraživači kažu da njihovi rezultati ne bi trebalo da budu parametar nesigurnim ljudima da li da se venčaju ili prvo žive s partnerom.

Podelite sa nama svoje mišljenje o vanbračnim zajednicama i životu pre braka...

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.