Najbolja caka da u kući imate manje prašine

Verovatno ne postoji osoba koja uživa u brisanju prašine, pogotovo kada joj ne ide od ruke da je se potpuno reši. Pa i kada uspemo u tome, veoma brzo ceo posao mora da se ponovi. Kako bi prošlo što više vremena između dva čišćenja

Nedelja, 24.09.2017.

13:36

Izvor: Super žena

Najbolja caka da u kući imate manje prašine
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ne koristite pajalicu

Ona prašinu samo raspršava po kući i nanosi više štete nego koristi. Ako baš morate da je koristite barem je češće perite vodom ili kupite novu.

Očistite grejalice i klima uređaje

Ovde se nalazi ogromna količina prašine i vaš posao će kada ih upalite biti potpuno uzaludan. Čistite ih često pomoću usisivača.

Ne brišite "na suvo"

I ova tehnika samo razbacuje prašinu po kući. Važno je da prašinu uklanjate vlažnom krpom, jer će samo tako ostati na njoj.

Ne nanosite sprej za poliranje direktno na nameštaj

Na taj način se na nameštaju stvaraju slojevi koji će posle samo skupljati prašinu. Zato sprej obavezno prskajte samo na krpu.

Redovno menjajte filter na usisivaču

Oni su napravljeni tako da zadržavaju prašinu, ali ako ih ne menjate neće biti funkcionalni. Radite to nakon svakog usisavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare