Nije prihvatio moj invaliditet, nismo više zajedno

Čovek u koga sam zaljubljena, odavno je svestan mojih emocija, ali mislim da nije sasvim prihvatio moj invaliditet. Pošto tvrdi suprotno, teško mi je da otvoreno razgovaram o tome. Nismo zajedno. Ne želim da prekinemo kontakt. Značio bi mi savet.

Jovana

Ponedeljak, 09.10.2017.

16:00

Izvor: B92

Nije prihvatio moj invaliditet, nismo više zajedno

Podeli:

Šta znači "delimično prihvatio moj invaliditet"? Možda da si sa njim razgovarala preko samo telefona ili si ti bila iza nekog zida i samo promolila glavu, tako da on ne zna koliki je tvoj invaliditet? Ili je samo "dotični" neopevani geak i Srbenda zaostala pa bi misli za sebe da je Herkul i treba mu Omfala, te zbog toga nije u stanju da prihvati tebe i sve ostale takve kakvi jesu? Da se razumemo, ako ne prihvata tvoj invaliditet ili ga samo delimično prihvata ( šta god to značilo) onda on nije za tebe! Vrlo jednostavno! Bolno za tebe, ali je činjenica. Iskreno ne znam zašto bi to bilo bolno za tebe, pošto je gore od toga da budeš sa njim i da se osećaš loše i inferiorno.....kao da mu duguješ što je sa tobom...da budeš i srećna što te neće, ali se sažalio i ipak je sa tobom...Ti imaš neke stvari koje moraš, pre bilo kakve veze da raskrstiš sa sobom. Prvo, sama moraš da prihvatiš svoj invaliditet. Drugo da prihvatiš činjenicu da si savršena. Treće da o tome možeš sa svim otvoreno da pričaš, pošto tu nema ničeg sramotnog i za izbegavanje. Četvrto onaj koji te ne voli takvu kakva si te ne zaslužuje! Peto, kada sve ovo savladaš, shvatićeš da postoje ljudi sa kojima samo gubiš, dragoceno, vreme i da ti takvi ne trebaju. Bilo za vezu, bilo za druženje. Pa makar taj bio i Herkul (a nije!). Što se tiče ne prekidanja kontakta sa "dotičnim", ne vidim čemu taj kontakt ako se neće završiti onako kako bi ti htela- vezom?! Jedino ako tako lečiš komplekse, pošto ni ti nisi u potpunosti prihvatila svoj invaliditet. Ne mislim da je to tako lako, ustvari, zašto i ne bi bilo, kada to neće proći preko noći niti možeš i treba da ga kriješ! Dakle, mora se a ono što se mora nije teško. I ako jeste, mora se! Dakle, prvo raskrsti sa sobom da li hoćeš laž i lažnu nadu sa nekim ili hoćeš pravu ljubav i pravo prijateljstvo! Ako se odlučiš za prvu opciju, nastavi kontakt sa "dotičnim" i izgubi i ono malo poštovanja prema sebi, što ti je ostalo. Ukoliko se, pak, opredeliš za drugu opciju tj. da budeš Jovana, onda mu reci šta očekuješ od njega i da nećeš (lažno) prijateljstvo kada si zaljubljena u njega i da ne želiš sažaljenje....pošto se dovoljno sama sažaljevaš! I otvoreno razgovaraj sa njim o svemu! Od poskupljenja u samoposluzi do tvog invaliditeta! Ako, makar, samo na jednu temu ne možeš sa nekim da razgovaraš, onda ti takav ne treba! Moj prijatelj koji je u kolicima, skoro, tri decenije (petnaest godina u braku i dvoje dece) mi je dao jedan savet, koji bi trebalo da ti bude rolmodel. "Toliko uživam u životu sa svojom ženom, da kada smo na plaži ili bazenu, obožavam da joj kažem:"Vidi, da ti pokažem kako treba da ti rade noge u vodi"!" To tebi , i ne samo tebi, treba! To se zove ljubav i biti iskreno srećan sa nekim!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare