Sve što niste znali o osnovnoj nezi bebe

Svaka majka želi sve najbolje svom detetu, ali se ujedno i boji da li će pravilno da ga odgaji. Majke brzo prepoznaju potrebe bebe osluškujući plač i posmatrajući njeno ponašanje.

Ponedeljak, 04.05.2015.

13:26

Izvor: mamaibeba

Default images
Thinkstock

Podeli:

Želimo da kroz nekoliko najosnovnijih saveta o nezi bebe doprinesemo sreći i sigurnosti vaših prvih dodira sa bebom, koje treba savladati kada ste iz porodilišta došli kući...

Kupanje i higijena bebe treba da su deo svakodnevnih prijatnih radnji koje treba navikavati uvek u isto doba dana, najbolje uveče i pre podoja. Do mesec dana kupati bebu preko ruke (prvo gornji, zatim donji deo tela), bez obzira na postojanje i stanje pupčanog patrljka, koji se obavezno neguje nakon kupanja. Neutralni bebi sapun ili šampon su sasvim dovoljni za kupanje. Stavljanje hladnog šampona na glavu, naglo polivanje vodom ili suviše snažno trljanje pregiba tela može da iznenadi bebu i izazove njenu snažnu borbu i odbijanje kupanja.Upotreba vlažnih bebi maramica ili prebrisavanje bebinih genitalija i guze u toku presvlačenja pelena tokom dana su takođe obavezni. Predeo čmara, a ne genitalija, treba tanko premazati kremom.

Izvor: mamaibeba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare