Ovo je šest uzroka bebinog plača

Često su mlade mame preplašene i izgubljene jer njihova beba stalno plače. Ipak, ne paničite – i najmirnija beba plače bar sat tokom dana i tako vežba svoja pluća. Evo nekoliko preporuka kako se izneti sa plačem, kada on nije posledica gladi ili pune pelene.

Ponedeljak, 29.06.2015.

15:08

Izvor: mamaibeba

Default images
Thinkstock

Podeli:

1. Bebi nije udobno –Bebe se često žale jer im je neudobno. Mokre pelene smetaju bebama, pa se plačem žale na to. Pazite da je bebina odeća udobna, da jeu krevetiću ništa ne žulja i preverite sobnu temperatutu koja treba biti između 19 i 21 stepena.

2. Umor – Bebama ponekad, čak i kad su umorne, treba pomoć da zaspu. Ljuljanje i maženje odlično ja za uspavljivanje.

3. Bolest – Ako je beba bolesna, plakaće više i glasnije nego obično. Ako ste zabrinuti, otiđite kod pedijatra. Ako plač prati povraćanje, proliv, temperaturu, osip ili teškoće u disanju obavezno idite kod lekara.

4. Iscrpljenost – Bebe ne vole previše stimulacije. Mnogo gostiju ili buran dan mogu umoriti. Tada beba, umesto da zaspi, plače. Uzmite je u naručje kako bi se osećala sigurno.

5. Grčevi – Kada beba glasno plače i skuplja nožice, i to svakog dana predveče, verovatno ima grčeve. Grčevi se javljaju nakon druge nedelje života i mogu trajati do trećeg meseca. Pravog leka za grčeve nema. Pomaže čaj od komorača (divlja mirođija), ali samo nakratko. Masirajte bebin stomak, utoplite ga i ostanite smireni. Čak i mala beba oseća uznemirenost majke.

6. Dosada – I bebe žele društvo. Ako ne želite sedeti stalno pored krevetića, kupite bebi zanimljivu šarenu igračku koja će je zabaviti.

izvor: mamaibeba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare