Uvreda ili podstrek: Reklama koja je izazvala oprečna mišljenja širom sveta

Poznata kompanija dečijih kolica objavila je fotografiju na kojoj manekenka džogira u bikiniju dok gura kolica sa svojim detetom, a to je bilo dovoljno da na internetu nastane prava rasprava revoltiranih mama...

Sreda, 29.07.2015.

10:41

Izvor: yumama

Default images
foto: screenshot

Podeli:

Ono što je trebalo da bude inspiracija, postalo je uvreda za mnoge mame u svetu.

Naime, luksuzna kompanija Bugaboo, poznata po proizvodnji dizajnerskih kolica za mališane, u sklopu svoje najnovije reklamne kampanje objavila je na svojim profilima na društvenim mrežama fotografiju koja je razljutila mnoge majke.

Na fotografiji se može videti manekenka Imre Stikeme kako u kolicima gura svoju dvogodišnju ćerkicu. Iako ovakav prikaz nije ništa neuobičajeno, ono što je zapravo "ubolo" oči mamama jeste to što je manekenka nosi samo bikini.

Revoltirane mame su stranice brenda zasule oštrim komentarima zbog nerealne slike majčinstva koja se promoviše fotografijom.

"Ovako ću i ja izgledati posle drugog deteta, sigurno!"

"Ko još trči u bikiniju?"

"Ja više volim da trčim bez odeće."

Ovo su samo neki od komentara, međutim, u debati koja se vodila na društvenim mrežama, dobra vest je da postoje i one majke koje nisu osuđivale ovaj modni krik poznate kompanije, niti poredile sebe sa modelom.

"Zaista dame? Zar ste ljubomorne ili prosto volite da osuđujete?"

"Žene bi trebalo da podržavaju jedna drugu, a ne da se vređaju."

"Ja lično ne nosim ovo dok trčim, ali svaka joj čast, stoji joj."

" Ona je supermodel, ima dobru genetiku. Neki ljudi mogu da trče ceo život, a da ne izgledaju ovako."

Nutricionista Patriša Banan, autorka mnogih knjiga o zdravoj ishrani kaže da je veoma bitno da majke provode vreme zajedno, treniraju u društvu, ali da nije neophodno da ovako izgledaju niti da nose ovakvu opremu.

Poznati ekspert za fotografije Lesi Goldman je izjavila je da je trčati u ovoj odevnoj kombinaciji posle porođaja i izgledati kao model na fotografiji gotovo nemoguće. Ona je rekla da bi većina mama bila srećno da samo pronađe slobodno vreme za fizičku aktivnost, bez nužnog da nose baš ovakav odevni komad.

“Majke postavljaju na socijalne mreže fotografije svojih figura i stomaka nakon porođaja i to su realne fotografije, bez fotošopa. Postoje žene koje izgedaju kao super modeli i nakon porođaja i bravo za njih, ali postoji rizik da će društvo to početi da smatra kao neki standard. Moje mišenje je da je ova fotografija pomalo nerealna i smešna."

"Da ne zaboravim da napomenem da su stilisti zaboravili svu dodatnu opremu koja je potrebna majci sa detetom. Bez torbe sa presvlakom za bebu, flašice, maramicama i hrane nijedna majka ne bi daleko stigla."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.