Forum o zdravoj trudnoći: Deseto izdanje radionica "Fit i zdrava mama"

Deseti beogradski forum FIT I ZDRAVA MAMA će se održati u subotu, 28. novembra 2015. od 10h do 14h, u konferencijskoj sali hotela Jump Inn, Koče Popovića 2a (bivša Zagrebačka ulica, ugao sa Karađorđevom), Savamala.

Četvrtak, 26.11.2015.

09:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Jesenje izdanje foruma FIT I ZDRAVA MAMA zamišljeno je u vidu 4 radionice u trajanju od ukupno četiri sata na temu psihofizičke pripreme za porođaj, toka trudnoće i važnosti pravilne ishrane i hidratacije, matičnih ćelija, nege bebe, psihološke pripreme oca i majke za susret sa bebom.

Na forumu će govoriti:

10-11h Prim. dr Aleksandra Mladenović - specijalista ginekologije i akušerstva

11h15-12h Anka Marjanović - psihoterapeut

12h15-13h Vms Dušica Dišić - babica, sertifikovani edukator psihofizičke pripreme i prenatal pilatesa i joge, i Marija Stajić – nutricionista Centra za hrono ishranu Dr Gifing

13h15-14h Dr Jasna Đorović - neonatolog, specijalista pedijatrije i Dr Snežana Bugarić – fizijatar.

Cilj foruma o zdravoj trudnoći jeste, pre svega, adekvatno informisanje, razbijanje predrasuda i zabluda o trudnoći i promovisanje nataliteta.

Specijalista ginekologije i akušerstva Prim dr. sci. Aleksandra Mladenović iz ordinacije „Mladenović“ govoriće o fazama trudnoće – pregledima i kontrolama - i samom toku porođaja. U okviru ove radionice će biti reči i o matičnim ćelijama i suplementima u ishrani trudnica i porodilja.

Psihoterapeut Anka Marjanović će govoriti o svim onim suptilnim aspektima pripreme za susret sa bebom i upoznavanja sa njom – od delikatnih pitanja koja svaka mama sebi postavlja tokom trudnoće do prvih nedoumica na koje roditelji nailaze kad beba počne neutešno da plače.

Vms Dušica Dišić, babica i tvorac programa za psihofizičku pripremu za porođaj FIT I ZDRAVA MAMA govoriće o simptomima po kojima prepoznajemo da je porođaj počeo i kako se pripremiti za njega. Nutricionista Centra za hrono istrhanu Dr Gifing Marija Stajić govoriće o pravilnoj ishrani tokom trudnoće.

Neonatolog dr Jasna Đorović govoriće o prvom susretu sa bebom, o dojenju, nezi bebe, kontrolama i vakcinacijama. Specijalista fizijatrije dr Snežana Bugarić govoriće o motornom razvoju beba, objasniće kako pravilno držati bebu i raditi razvojne vežbice.

Dobrodošle su sve radoznale mame, trudnice i one koje planiraju trudnoću. Dolazak ponosnih očeva je više nego poželjan – mame, uključite ih na vreme! Ovo je jedinstvena prilika da zajedno dobijete odgovore na sva pitanja. Radionice možete pohađati i odvojeno, pa uporediti iskustva.

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete možete pratiti live streaming koji je specijalno osmišljen za sve trudnice koje bi želele da dodju a ne mogu, ili ne zive u Beogradu. Live streaming možete pratiti ovde.

Ulaz slobodan. Povedite drugaricu, sestru, kumu, koleginicu, muža, verenika, dečka i sve one kojih se ova tema i te kako tiče!

Subota, 28. novembar, hotel Jump Inn, Koče Popovića 2a, Savamala, Beograd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare