Najbolja fizička aktivnost koju će vam i lekari preporučiti u trudnoći

U Aerobic & Fitness Clubu STAR održana je promocija knjige "Fit u trudnoći s pilatesom“ autorke Tamare Ratković, u izdanju Kreativnog centra. U knjizi su predstavljene vežbe koje se izvode tokom sva tri trimestra i kojima se tokom trudnoće olakšavaju trudnički dani i porođaj. Najbrže dve čitateljke koje se jave na mejl superzena@b92.net osvojiće primerak knjige.

Utorak, 25.10.2016.

16:35

Izvor: Super žena

Najbolja fizička aktivnost koju će vam i lekari preporučiti u trudnoći

Podeli:

Vežbanje je izuzetno korisno za svaku zdravu trudnicu, a pilates je jedna od najbezbednijih i najdelotvornijih fizičkih aktivnosti za period pre začeća, trudnoću i oporavak nakon porođaja. To je sistem strogo kontrolisanih vežbi kojima se pojačava cirkulacija, smanjuju tegobe nastale hormonskim promenama i rastom stomaka i poboljšava celokupna telesna energija i raspoloženje.

Kao što je svaka osoba individua za sebe, tako nijedna trudnoća nije ista. Cilj vežbanja u trudnoći jeste olakšavanje trudničkih dana i porođaja, a ne način za smanjivanje težine. Vežbe koje su prikazane u ovoj knjizi predstavljaju samo mali deo tehnike pilates, ali mogu biti korisne smernice za vođeno i kontrolisano vežbanje u trudnoći.

Autorka Tamara Ratković je diplomirani profesor kineziologije, stručnjak za pokret u sportu, šijacu terapeut i edukator pilatesa i više aerobnih programa namenjenih ženama koje žele da ih telo služi i bude funkcionalno. Upravo zato što telo ima supermemoriju i pamti sve što se s njim radi pilates je broj jedan u izboru programa za vežbanje u trudnoći.

*ALT

S tim se slaže i dr Zoran Maričić, specijalista ginekologije i akušerstva koji poziva buduće mame da se pokrenu i uživaju u vežbanju u trudnoći.

“Najveći broj trudnica prolazi kroz zdravu trudnoću bez ikakvih komplikacija. S druge strane, to stanje prati i čitav niz predrasuda, a okolina često nema razumevanja za aktivnu ženu. Istina je sasvim drugačija – fizička aktivnost, uz pravilnu i balansiranu ishranu, garant je zdravog potomstva. FIT U TRUDNOĆI S PILATESOM jedan je od najlepših primera toga kako se uravnoteženim vežbanjem može brinuti o zdravlju u periodu trudnoće. Buduće mame, pokrenite se i uživajte u vežbanju i trudnoći!”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare