Aleksandra je postala mama sa 17 godina i ima korisne savete za tinejdžere

Kako izgleda kada dete dobije dete? Pričamo vam o Aleksandri koja je sa 16 godina shvatila da je u drugom stanju i zajedno sa partnerom odlučila da zadrži dete. Danas, 16 godina kasnije ona ima uspešnu karijeru, ali i savetuje mlade da budu odgovorni i koriste kontracepciju.

Ponedeljak, 13.11.2017.

13:48

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Većina nas želi da svoj život isplanira. Aleksandra je isto tako zamišljala da će prvo završiti školu, fakultet, zaposliti se, pa tek onda osnovati porodicu.

Ali, nije baš sve išlo tim redosledom.

"Saznala sam da sam trudna sa16 godina. Rekli su mi da je zdrav plod i da bi bila šteta da abortiram."

I dete je odlučila da zadrži. Okolina je negodovala, osuđivali su je i pitali kako je moguće da se u 21. veku slučajno dogodi maloletnička trudnoća, ali iz te perspektive bila je to prava ljubav.

"Oboje smo rešili da je to to. Biću mama i to je jedino što me je tada zanimalo".

Danas ima dva sina. Šesaestogodišnjeg Luku i Miloša kojeg je rodila u 20. godini. Njihovo detinjstvo bilo je i njeno.

*ALT

"Odrastala sam sa njima, odrastala sam sa svojom decom. Onda sam počela da smišljam čime ću da se bavim, jer nisam htela da samo budem domaćica sa osnovnom školom. Htela sam da se bavim nečim što volim."

Tako je počelo. Aleksandra sada ima 32 godine i jedna je od najuspešnijih frizerki u Pančevu.

"Puno mi daje snagu to što svaki moj uspeh mojoj deci znači. Mnogo seminara, takmičenja i edukacija je tu. Kako su oni stariji meni je sve lakše da se time bavim".

Stariji sin Luka, kaže da ga drugovi uglavnom pitaju da li mu je Aleksandra sestra.

"Nije stroga, više imamo drugarski odnos, sve mogu da joj kažem i dobro me posavetuje i mnogo mi pomogne."

Možda je u njenom slučaju danas sve kao u bajci, ali ona za mlade ima jasnu poruku.

"Ukoliko nisu sigurni da je partner pored njih pravi, treba obavezno da koriste kontracepciju da ne dođe do abortusa ili neželjenih trudnoća, pa da kasnije majka sama podiže dete, jer je bitno da oba roditelja budu uključena u sve to."

I budite razumni, hrabri i dobro razmislite o svemu. Možemo da imamo hiljadu planova, ali oni ničemu ne služe ako nemamo cilj kojem stremimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare