Uređenje doma

Najčešće greške kod kupovine zavesa

Izbor nije lako napraviti, zato obratite pažnju na tri najčešće greške.

Subota, 28.11.2015.

13:31

Izvor: Novosti

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Zavese su bitan detalj u uređenju svake prostorije u domu. Izbor, ipak, nije lako napraviti jer na tržištu toliko različitih materijala, boja, šara. Zato, obratite pažnju na tri najčešće greške prilikom kupovine zavesa.

Boja i stil - Zavese kombinujte sa nameštajem, slikama i drugim stvarima u sobi. Uz klasičan, starinski nameštaj birajte klasične zavese, a minimalističke, jednostavne za moderan enterijer. Tamnije boje su odlične za spavaću sobu, ali ne i za dnevnu gde je potrebno više svetla. Mada je danas sve dozvoljeno, pravilo je da zavese ne bude kontrastne u odnosu na zidove, nameštaj i tepihe.

Montiranje - Možete imati najlepše, najskuplje, najelegantnije zavese, ali ako ih pogrešno postavite, sve "pada u vodu". Standard je 7 cm iznad prozora, ako želite da prostorija izgleda viša, postavite ih na 15 cm. Veliko ogledalo na suprotnom zidu će takođe doprineti da tavanica izgleda viša.

Imitacija - Zavese bi trebalo da odražavaju ličnost ukućana i ne kopirajte slike iz časopisa i ono što ste videli kod prijatelja. To neka vam budu ideje vodilje, ali znajte da ono što izgleda lepo kod nekoga, ne mora tako da deluje kod vas. Odaberite model koji odražava vaš stil i ukus, čak i kada vas ubeđuju u suprotno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare