Uređenje doma

Očistite kuću od loše energije

Prema feng šui filozofiji, naši domovi “upijaju” i dobre ali i negativne emocije.

Nedelja, 02.10.2016.

17:30

Izvor: novosti.rs

Očistite kuću od loše energije
Thinkstock

Podeli:

Prema feng šui filozofiji, naši domovi “upijaju” sve emocije i dobre i loše, pa nije čudo ukoliko se vremenom nakupi mnogo negativne energije. Ona, naravno, nepovoljno utiče na ukućane koji su onda još nervozniji i nezadovoljniji, umesto da im kuća bude mesto za opuštanje i radost.

Zato feng šui pravila previđaju da se kuća redovno čisti i pročišćava na određene načine, kako bi bio održavan balans energije, a ukućani uživali u svom domu.

Prostorija u vašoj kući moraju da budu čiste, razbacane stvari, prašina i prljavština donose negativnu energiju, a ljudi postaju nervozni i nezadovoljni a da ne znaju zašto. Možda niste uvek raspoloženi za teške kućne poslove, ali setite se koliko je zadovoljstva nakon što sve zablista i zamiriše posle čišćenja.

Ne samo stvari, i vazduh u kući mora da se pročisti, uz pomoć mirisnih biljaka i drugih lekovitih sredstava, poput žalfije, soli, lavande... Ovakvo provetravanje takođe mora da bude redovno, što znači da ga obavezno primenjujete nakon što od prljavštine očistite kuću.

Prema feng šuiju, dobro je da tokom cele godine u kući držite poludrago kamenje, poput akvamarina koji doprinosi spokoju ili kvarca koji povoljno utiče na sve aspekte. Takođe, možete i lako sami da napravite jedan “lek” koji će čitave godine čistiti negativnu energiju. Metalnu ili porcelansku posudu treba da napunite kamenom solju (tri četvrtine), na nju stavite šest kineskih novčića i nalijete vodom do vrha. Tokom godine po potrebi treba dolivati vodu, a aranžman se potpuno menja pred Kinesku novu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare