Uređenje doma

Unesite harmoniju i mir u svoj dom: Kako da spremite kuću za praznike

Praznici nam uvek daju nadu, čak i onda kada nam u životu ne ide sve najbolje. Stoga feng šui majstori savetuju da dobru sreću i zdravlje prizovete sami.

Četvrtak, 22.12.2016.

10:12

Izvor: B92

Unesite harmoniju i mir u svoj dom: Kako da spremite kuću za praznike
Foto: Thinkstock

Podeli:

Pre svega veoma je bitno temeljno srediti kuću od poda do plafona, izbacujući napolje sve nepotrebne stvari kao i prašinu i prljavštinu. Kada oslobodite kuću od tereta (nepotrebni papiri, kese, gomile nekorišćene garderobe…) ukrasite je svećama koje ćete redovno paliti. Veoma je bitno da u kuću unesete ukrase crvene, ljubičaste, srebrne i zlatne boje. Da te iste ukrase harmonično rasporedite po stanu, ali i da obratite pažnju da vaša kuća ima dovoljno ogledala i svetlih mesta.

Boje igraju glavnu ulogu u privlačenju sreće i dobrog zdravlja. Na primer, zelena boja se koristi za poboljšanje zdravlja i harmoničnog odnosa u porodici, pa se ta boja stavlja na istočnu stranu u kući.

Ako želite da vam u 2017. godini karijera krene nabolje, ukrasite kuću plavom bojom, ali tako što ćete je staviti u severni deo kuće.

Ne zaboravite da za Božić kuća mora da odiše crvenom bojom. Ova boja pripada elementu vatre, Kinezi je vezuju za sreću, Indijci za brak, a ceo svet je poštuje kao boju ljubavi i strasti. Prema feng šuiju ta boja označava bogatstvo, sreću i luksuz, međutim ako se preterano koristi može doći do ispada besa.

Stoga, crvenu obilno koristite kako biste prizvali sreću i blagostanje u 2017. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare