Uspešne žene

Tri rečenice koje ne bi trebalo da kažete zaposlenim majkama

Zaposlene majke, a posebno one s malom decom, izložene su pritiscima sa svih strana. U domu brinu o finansijama, na poslu brinu o deci, a u “slobodno vreme” pokušavaju da uravnoteže potrebe jedne i druge strane.

Nedelja, 12.04.2015.

15:42

Izvor: zadovoljna.hr

Default images
Thinkstock

Podeli:

Zašto imaš decu, ako ih neko drugi odgaja?

Razmislite pre nego što kažete tako nešto. Ova izjava implicira da je žena loša majka koja se upustila u majčinstvo bez prethodnog razmišljanja. To što žene s decom rade i idu na posao ne znači da im nije stalo do njih. Tačnije, verovatno rade upravo zbog njih, odnosno kako bi mogle da im priušte više kvalitetnijih stvari. Kažete li ovakvu rečenicu samohranom roditelju, očekujte u najmanju ruku svađu, ako ne i suze.

Dobro je da se ponekad odmorite od dece

Zaposlena majka s decom ne dolazi u kancelariju kako bi se odmorila od svojih mališana. Radi posao iz ljubavi, potrebe ili zbog novca, ali nikako da bi predahnula. Ova izjava podrazumeva da ste ženu nazvali lošom radnicom i lošom majkom.

Moraš li da radiš? Žene bi trebale da budu kod kuće sa svojom decom

Danas muškarci ostaju na porodiljskom, a žene odlaze na posao jer imaju veća primanja. Decu čuvaju tetke, ujaci, bake i deke. Živimo u modernim vremenima i sve mogućnosti su dopuštene. Nemojte izazivati grižu savesti majkama koje su odlučile da se vrate na posao. Da, deca im užasno nedostaju svake sekunde na poslu. I da – moraju da rade. Zato su se i vratile na posao.

Izvor: Zadovoljna

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare