Uspešne žene

Ova Srpkinja je na Forbsovoj listi najmoćnijih žena

Zove se Fibi Novaković i bivša je oficirka Centralne obaveštajne agencije (CIA), a uspela je i kao viši oficir u Ministarstvu odbrane SAD u Pentagonu.

Sreda, 27.05.2015.

15:17

Izvor: B92

Default images
screenshoot/youtube

Podeli:

Fibi ima američko državljanstvo, ali je poreklom iz Srbije. Za njen uspeh zaslužan je naš advokat Nikola Čabraja koji živi i radi u Čikagu i koji je generalni direktor i većinski vlasnik kompanije "Dženeral dajnamiks".

Fibi Novaković je diplomirala na "Smit" koledžu u Masačusetsu. Postala je obaveštajac CIA, a potom je uspela kao viši oficir u Ministarstvu odbrane SAD u Pentagonu. Nakon što je izgradila uspešnu karijeru u obaveštajnim službama, Fibi se prebacila na biznis.

*ALT

Pre 14 godina prešla je u "Dženeral dajnamiks", gore pomenutu kompaniju, koja se bavi svemirskom, vojnom i avio-tehnologijom. Ova kompanija je na 5. mestu u vojnoj industriji, pa je tako Fibina plata ogromna.

Samo u jednoj godini, tačnije u 2012. Fibi je zaradila 6.887.772 dolara, a prošle godine njena zarada je porasla na 19 miliona. Tim povodom, Fibi Novaković se našla na 56. mestu ove impozantne liste.

Pod njenim vođstvom, zarada pomenute kompanije je porasla za 6.5 odsto, a Novakovićeva je, osim u biznisu, angažovana i u humanitarnom radu u fondaciji "Medalje časti".

O njenom privatnom životu se ne zna mnogo. Udata je, ali je zadržala srpsko prezime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.