Uspešne žene

Otvorena izložba fotografija Aleksandre Popović "WOMEN"

U četvrtak 26. novembra u O3one Art Space je otvorena autorska izložba fotografija Aleksandre Popović WOMEN.

Subota, 28.11.2015.

13:15

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Uloge u odnosima polova su se promenile. Muškarci više nisu toliko dominantni kako što je to bilo pre samo deceniju-dve, a žene zauzimaju i poslednja uporišta mačizma. Momenat inspiracije i iskustva prijateljica naveli su autorku na umetničko istraživanje, čije su učesnice: Vesna Čipčić, Maja Volk, Vesna Jugović, Maja Manojlović, Milica Dabović, Milica Jevtić, Milica Zarić i još 22 žene obukle klasične muške bele gaće, i odmerile snage muškog i ženskog u sebi. Rezultate ovog eksperimenta možete videti u okviru izložbe WOMEN.

„Iako nemam nameru da se pravdam, moram istaći da ovo nije feministički projekat. Naprotiv, fotografije su nastajale iz želje da skrenem pažnju na činjenicu da muškarci često idu linijom manjeg otpora, a da su žene, posebno sa izostajanjem podrške, primorane da se oslanjaju isključivo na sopstvene snage“, ističe Popović.

Na fotografijama su žene psiholozi, pevačice, glumice, advokatice, fotografkinje, samohrane majke... Žene koje su MORALE da budu jake kako bi opstale. Osim poznatih dama učesnica projekta i zainteresovane javnosti, otvaranju su prisustvovali i Lena Bogdanović, Vuk Brajović, Miša Berić, Nebojša Babić, Zoran Ćumura, bloger Milan Vučićević - Ničim Izazvan i drugi.

Izložba je otvorena do 3. decembra, u galeriji O3one Art Space u Uzun Mirkovoj 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare