Uspešne žene

Unikatna "Mis Eli": Epruvete je zamenila krojačkim metrom i makazama

Tatjana Krstić je neočekivano, na iznenađenje svih koji je poznaju, postala dizajnerka dečje odeće. Iako je završila težak fakultet, po obrazovanju je molekularni biolog, ona se radije opredelila za svet tila, čipke, špenadli i krojeva... Njena ćerka bila je nadahnuće da počne, da svoj hobi unapredi i da joj to postane posao.

Ponedeljak, 04.12.2017.

08:56

Izvor: Mariota Vlaisavljeviæ

Unikatna
Foto: Miša Obradoviæ

Podeli:

"Kad se rodila Elena imala sam neke ideje kako da je oblačim i koje materijale da koristim, crtala sam haljiinice, koje bih kad god bismo došli u Srbiju pravila i oblačila joj. Tada smo živeli u Americi. Rođendani, krštenja, svadbe, bile su prilike kad je Elena nosila mamine kreacije. Po povratku u Srbiju bila sam rešena da otvorim svoj atelje. Tako je počela realizacija ideje 'Mis Eli'. Ništa nije bilo baš preko noći iako tako deluje", kaže za portal "Super žena" trostruka mama, mlada dizajnerka i žena koja nepogrešivo ume da se nosi sa svojim idejama.

Prva ideja bila je da kolekciju čine samo haljine za svečane prilike, a posle izvesnog vremena asortiman se proširio.

Tako sada "Mis Eli" ima sa svojim potpisom i helanke, pantalone, jakne i kapute, a dominiraju pastelne, nežne boje, kvalitetni materijali i najfiniji detalji. U pitanju su unikati koje Tatjana predano pravi i osmišljava za devojčice od dve do 12 godina.

*ALT

"Ljubav i posvećenost koja postoji tokom kreativnog procesa i sreća kada dođem do proizvoda koji sam zamislila, prevagnuli su da se opredelim baš za ovo zanimanje. Reakcije mama i devojčica su mi najvažnije, a one su gotovo uvek nešto što mi daje dodatnu energiju. Najvažnije mi je da su devojčice presrećene kad obuku 'Miss Eli' haljinice. A kada tome dodam i mame koje su zadovoljne onda znam da sam na dobrom putu. Deca su mi najveća inspiracija i vodilja. Elena je prava mala dama koja uvek zna šta hoće, tako da njoj više i ne mogu da se nametnem sa svojim idejama šta da obuće. To me dodatno motivasalo da stvaram nove stvari", kaže Tatjana.

Ona ne krije da je u proizvodni proces uključeno dosta ljudi, ali je zadovoljstvo na kraju posla ogromno.

Atelje je otvoren pre pola godine, a male devojke, kaže, obožavaju da svraćaju, probaju, modiraju se i nose njene komade.

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare