Ove tri stvari nikada ne radite pre intimne depilacije

Kako biste izbegli javljanje otoka, crvenila i upala, savetujemo da obratite pažnju na sledeće stvari...

Četvrtak, 18.05.2017.

14:08

Izvor: Super žena

Ove tri stvari nikada ne radite pre intimne depilacije
Foto: Thinkstock

Podeli:

Zbog same pozicije, kao i vrste malja, depilacija intimne regije može biti izuzetno bolan i neprijatan tretman za većinu žena.

Kako biste sprečili nastanak neprijatnosti ili zdravstvenih problema, poput otoka, crvenila i upala, savetujemo da pre nego što odete kod kozmetičarke, obratite pažnju na sledeće stvari:

Nemojte da se brijete

Brijanje između dve depilacije nikako nije poželjno. Zato je najbolje da dolazite na depilaciju na četiri do šest nedelja, jer u suprotnom dlačice neće biti dovoljno duge.

Izbegavajte depilaciju tokom menstruacije

Depilacija u toku menstrualnog ciklusa nije preporučljiva, jer su žene tokom ovih dana najosetljivije na bol. Ipak, ako vam je depilacija neophodna, najbolje je da stavite tampon i obavezno napomentee kozmetičarki.

Ne dolazite znojavi

Osim što je miris neprijatan, znoj kozmetičarkama otežava posao, te se može desiti da vaša depilacija ne bude perfektna. Pored toga, trenje kojem je koža izložena je još gore kada ste znojavi, a u tim slučajevima često se javljaju iritacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare