Zašto su žene srećnije sa manje lepim muškarcima?

Prijateljice vam stalno govore da ste lepši i zgodniji od svog partnera? Odlično. To je znak da će se on mnogo više truditi oko vas, kaže istraživanje.

Sreda, 04.10.2017.

13:26

Izvor: Super žena

Zašto su žene srećnije sa manje lepim muškarcima?
Foto: Thinkstock

Podeli:

U neobičnom istraživanju univerziteta na Floridi učestovalo je 113 bračnih parova, u kasnim dvadesetim godinama.

Istaživači su po zadanim parametrima "standarda lepote" (simetriji lica i sl.) prvo podelili muškarce i žene u kategoriju više i manje atraktivnih.

Nakon toga, učesnici studije su odgovarali na razna pitanja o braku, odnosu sa supružnikom, seksu.

Rezultati su pokazali da su žene udate za manje atraktivne muškarce veoma zadovoljne njihovim odnosom, kao i količinom vremena i pažnje koje im partner posvećuje.

Manje atraktivni partneri se više trude i u krevetu da bi zadovoljili svoje žene, pa su dame s takvim frajerima zadovoljnije svojim seksualnim životom.

Za razliku od njih, atraktivni muškarci su bili manje brižni, prilično sebični I fokusirani na sebe. Žene koje su bile u braku sa lepotanima imale su komplekse vezane za lični izgled (u odnosu na partnera), razvile su određene frustracije i ljubomoru.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.