Recepti

Saher torta

Julijana Stojanović je poslala recept za saher tortu. Ukoliko vam se dopada, pomozite joj da dođe do vredne nagrade koju su za najbolji recept pripremili Tehnomanija i BOSCH tako što ćete ga "lajkovati", odnosno "šerovati" na Fejsbuku.

Nedelja, 04.12.2016.

13:40

Izvor: B92

Saher torta

Podeli:

Sastojci: za koru- 8 jaja, 200 g marmelade od kajsija, 150 g čokolade za kuvanje, 150 g šećera, 1 prašak za pecivo, 150 g margarina, 120 g brašna.

Preliv: 150 g čokolade za kuvanje, 1 kašika ulja, 200 g šećera, 125 ml vode.

Priprema: Čokoladu rastopiti i ostaviti da se prohladi. Odvojiti žumanca od belanca. Umutiti margarin sa šećerom, dodati čokoladu, jedno po jedno žumance, brašno i prašak za pecivo uz stalno mućenje. Umutiti belanca u čvrst sneg i sjediniti sa čokoladnom masom. Razliti smesu u pripremljen okrugli kalup i ispeći u rerni na 180*C, oko sat vremena. Gotovu koru izvaditi uz rerne, ohladiti, preseći na pola i premazati marmeladom od kajsija. Pripremiti preliv: u šerpici rastopiti čokoladu, ulje, šećer i vodu. Preliti celu tortu i ostaviti na hladnom mestu da se čokolada stegne. Tortu dekorisati po želji. Prijatno!

Posedujete kulinarsko umeće kojem se divi cela vaša okolina? Onda vas pozivamo da nam pošaljete omiljeni recept i osvojite jednu od vrednih nagrada koju su za vas pripremili Tehnomanija i BOSCH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare