Recepti

Lignje

Ana Petrović je poslala recept za lignje. Ukoliko vam se dopada, pomozite joj da dođe do vredne nagrade koju su za najbolji recept pripremili Tehnomanija i BOSCH tako što ćete ga "lajkovati", odnosno "šerovati" na Fejsbuku.

Nedelja, 04.12.2016.

15:58

Izvor: B92

Lignje

Podeli:

Sastojci: 500 gr očišćenih lignji, po potrebi brašna, malo hlebnih mrvica, 100 gr ulja, po ukusu soli, preliv od 3 čena belog luka i veza peršuna sok od 1/2 limuna.

Priprema: Lignje iseći na kolutiće oko 2 cm širine u posudu staviti dosta brašna i malo hlebnih mrvica lignje bogato uvaljati u brašno. U pliću posudu (tepsiju) staviti ulje.Zagrejati ga na vrelo ulje staviti lignje i protresti da se lepo rasporede. Rernu u međuvremenu zagrejati na maksimum- 250 C.

Ubaciti tepsiju u rernu i peći lignje da porumene. U toku pečenja jednom prevrnuti. Pečenje traje oko 20 min. Kada su gotove, ocediti višak ulja i posoliti. Preliv pripremljen od seckanog belog luka, peršuna i limunovog soka preliti preko vrelih lignji. Ukrasiti kolutovima limuna. Posluživanje- uz lignje servirati bareni krompir preliven maslinovim uljem i posuti začinskim travama.

Posedujete kulinarsko umeće kojem se divi cela vaša okolina? Onda vas pozivamo da nam pošaljete omiljeni recept i osvojite jednu od vrednih nagrada koju su za vas pripremili Tehnomanija i BOSCH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare